Ελλαδα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Ο δράστης δήλωσε χήρος στο δικαστήριο

Τι υποστήριξε ο 32χρονος κατηγορούμενος

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
makrinitsa.jpg

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Η στάση του δράστη στο δικαστήριο, οι γονείς των δολοφονημένων αδελφών και το αίτημα του πατέρα τους.

Δεκατέσσερις μήνες μετά το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα βρέθηκε στο εδώλιο του κατηγορουμένου ο δράστης του εγκλήματος με θύμα τη νεαρή γυναίκα και τον αδελφό της. Ο δολοφόνος των δύο αδελφών και εν διαστάσει σύζυγος της κοπέλας, δήλωσε στο δικαστήριο ότι είναι χήρος, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των συγγενών των θυμάτων. 

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας, ο δράστης του διπλού φονικού ισχυρίζεται ότι έχει κενό μνήμης και δεν πιστεύει ότι έχει διαπράξει το διπλό έγκλημα τον Απρίλιο του 2021, ενώ στην επικοινωνία που έχει με τον δικηγόρο του, δίνει την εντύπωση ότι τόσο η σύζυγός του, όσο και ο αδερφός της δεν έχουν φύγει από τη ζωή.

«Δεν ήμουν εγώ. Δεν θυμάμαι τι έκανα. Ήμουν κάποιος άλλος» είπε ο 32χρονος δολοφόνος προς την έδρα, μετά την απαγγελία των κατηγοριών που αντιμετωπίζει. Υποστήριξε ότι θέλει να δει το παιδί του, το οποίο διαμένει με τη γιαγιά και τον παππού του, καθώς έχει απαγορευθεί κάθε επαφή με τον πατέρα του.

Βόλος Πρόσωπο με πρόσωπο με τον φονιά των παιδιών του ο Απόστολος Τσάπας 160622

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Παρόντες στο δικαστήριο οι γονείς των θυμάτων

Μητέρα και ο πατέρας της Κωνσταντίνας και του Γιώργου, όσο και η σύντροφος του νεαρού που δολοφονήθηκε λίγους μήνες πριν τον γάμο του, βρέθηκαν στο δικαστήριο.

Ο πατέρας των δύο παιδιών, Απόστολος Τσάπας, τόνισε ότι περιμένει την απονομή της Δικαιοσύνης και ζήτησε να καταδικαστεί ο δράστης σε δις ισόβια για τη διπλή δολοφονία. Λύγισε όταν περιέγραψε τη νέα τους ζωή με τη σύζυγό του Σούλα και τον εγγονό τους που είναι σήμερα 3 ετών και ορφανός από μητέρα. 

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο του φόνου, κατέθεσαν ότι η καρδιά του Γιώργο είχε ανοίξει σαν τριαντάφυλλο από τις δεκάδες μαχαιριές που δέχθηκε από τον δράστη.

ΝΕΟΣ ΑΓΩΝ: H δίκη στα δικαστήρια Καρδίτσας για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα

Διπλό φονικό στη Μακρινίτσα: Τι ζητά ο πατέρας των θυμάτων

«Ήρθε στο σπίτι μας για να μας σκοτώσει όλους και να αφήσει έναν για να μεγαλώσει το παιδί. Τη γυναίκα μου. Γι’ αυτό και την απώθησε. Περιμένω δικαίωση. Δις ισόβια δηλαδή. Θέλω να επανέλθει η ποινή του θανάτου, αλλά δεν επανέρχεται. Αλλά για κάτι τέτοια καθάρματα έπρεπε να είναι. Και για μένα ως γονιός και για όσους γονείς θρήνησαν τα παιδιά τους», είπε σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ ο κ. Απόστολος Τσάπας. 

«Δεν αναζητάει τον πατέρα του. Λέει ότι ο μπαμπάς μου είναι στη φυλακή. Λέει ότι με έχει μπαμπά και παππού. Ζητάει τη μαμά του. Ξέρει ότι είναι στον ουρανό μαζί με τον θείο. Μου ζητάει να πάει στο νεκροταφείο. Μπαίνει στα μνήματα, χαϊδεύει τις φωτογραφίες, τις φιλάει και μετά μου λέει ότι θέλει να παίξει κυνηγητό με τη μανούλα. Και παίζει γύρω από το μνήμα. Δύσκολο κομμάτι το πως θα μάθει την αλήθεια. Πρέπει να το μάθει από εμάς και όχι από τρίτους. Διότι θα υπάρξει μπούλινγκ. Μας συμβούλευσε και ο ψυχολόγος να γίνει αυτό», δήλωσε ο πατέρας των δύο δολοφονημένων αδελφών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις  

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ