Ελλαδα

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Πότε ξεκινά η δίκη του δράστη

Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο - Το χρονικό του εγκλήματος

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
makrinitsa.jpg

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Πότε ξεκινά η δίκη του δράστη - Σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και τον αδελφό της.

Η δίκη για τη διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Ιουνίου 2022. Ο προφυλακισμένος στο Ψυχιατρικό τμήμα των Φυλακών Κορυδαλλού δράστης θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του και του αδελφού της πέρυσι τον Απρίλιο. 

Ο δράστης κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με δόλο και κατά συρροή, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, τετελεσμένη και σε απόπειρα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, καθώς και για ενδοοικογενειακή βία – σωματική βλάβη κατά συρροή. Η εισαγγελική πρόταση προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Βόλου για την παραπομπή του 32χρονου σε δίκη υποστήριζε πως ο δράστης είχε πλήρη καταλογισμό των πράξεών του, βρισκόταν σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, αν και στις γνωματεύσεις αναφέρεται πως πάσχει από ψύχωση, που επηρεάζει τη συμπεριφορά του.

Φονικό στην Μακρινίτσα: Σοκάρουν τα μηνύματα μίσους του κατηγορούμενου

Διπλή δολοφονία στη Μακρινίτσα: Το χρονικό του εγκλήματος

Ο 32χρονος δράστης, είχε αποφασίσει να δολοφονήσει την πρώην σύζυγό του, γι’ αυτό και όταν πήγε στο σπίτι το απόγευμα της μοιραίας εκείνης ημέρας πήρε μαζί του το μαχαίρι μήκους 33 εκατοστών, κάτι που ο ίδιος είπε, ότι το είχε πάντα μαζί του γιατί είχε σύνδρομο καταδίωξης.

Επίσης, αναφέρει πως όταν ο δολοφόνος έφυγε από το σπίτι του φονικού, δεν πήγε στο σπίτι της γιαγιάς του σε χωριό της περιοχής Λεχωνίων, για να συζητήσει μαζί της πως θα έρχεται σε επαφή με το παιδί, όπως ισχυρίστηκε, αλλά είχε σκοπό να διαφύγει από αστυνομικό που τον αντιλήφθηκε και τον καταδίωκε.

Σημειώνεται ότι ο 32χρονος δράστης αφού πήγε στο σπίτι των πεθερικών του στη Μακρινίτσα στις 5 Απριλίου 2021 και σκότωσε την πρώην σύζυγό του με το μαχαίρι καταφέρνοντάς της χτυπήματα στην κοιλιά και στα πλευρά και τον αδελφό της, που ειδοποιήθηκε και πήγε στο σπίτι για να βοηθήσει, τον οποίο έπληξε στην κοιλιά και στην καρδιά και αφού είχε τραυματίσει την πρώην πεθερά του, διέφυγε με το αυτοκίνητο του και συνελήφθη από την Αστυνομία, στη διαδρομή μεταξύ Άνω Λεχωνίων και Αγίου Βλασίου, στις 10.30 τη νύχτα του φονικού, 2,5 ώρες μετά τη διπλή ανθρωποκτονία.

Φονικό Μακρινίτσα | Η σπαρακτική συνέντευξη του πατέρα των δυο αδικοχαμένων αδελφών.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ