Ελλαδα

Έκλεισε το Δημόσιο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα»

Ποιοι εξαιρούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κλείνει στις 12:00 το Δημόσιο λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς»
Κακοκαιρία «Ελπίς» © EUROKINNISSI/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Αποδεσμεύτηκε το προσωπικό των δημοσίων υπηρεσιών στις 12:00 λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίδα».

Έκλεισαν οι δημόσιες υπηρεσίες στις 12:00 λόγω των σφοδρών χιονοπτώσεων που έφερε η κακοκαιρία «Ελπίδα». Συγκεκριμένα, με σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών, καλούνται οι επικεφαλής εκάστης δημόσιας υπηρεσίας για την αποδέσμευση του προσωπικού τους στις 12.00 μ.μ. το μεσημέρι της Δευτέρας 24 Ιανουαρίου.

Εξυπακούεται ότι η πρόωρη αποχώρηση επιτρέπεται για εκείνους τους υπαλλήλους, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ως εκ τούτου με ευθύνη του επικεφαλής κάθε δημόσιας υπηρεσίας, θα επιτραπεί η πρόωρη αποχώρηση εκείνων των υπαλλήλων, τα καθήκοντα των οποίων δεν συνδέονται άμεσα με την αντιμετώπιση των συνεπειών της τρέχουσας κακοκαιρίας και αντιστοίχως θα συντονιστούν και θα εξασφαλιστεί η στελέχωση εκείνων των υπηρεσιών του φορέα τους, οι αρμοδιότητες των οποίων συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος προς αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις έκτακτες καιρικές συνθήκες.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Διακοπή δρομολογίων σε Μετρό και Τραμ

Την ίδια ώρα, προβλήματα σε Μετρό και Τραμ προκάλεσε η κακοκαιρία «Ελπίς». Όπως έγινε γνωστό, υπάρχει διακοπή κυκλοφορίας των συρμών του Μετρό από και προς το Αεροδρόμιο. Η χιονόπτωση είναι πυκνή στα Βόρεια Προάστια.

Οι επιβάτες του Μετρό με κατεύθυνση το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετεπιβιβάζονται στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας στον Προαστιακό Σιδηρόδρομο.

Το Τραμ σταματά προσωρινά στη στάση Λ. Βουλιαγμένης. Η χιονόπτωση στο Σύνταγμα είναι έντονη, με υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων να ρίχνουν αλάτι για τον παγετό. Στη δημοσιότητα έχουν δοθεί και οι κλειστοί δρόμοι στην Αττική.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο σήμερα Δευτέρα (24/1) όσο και αύριο Τρίτη (25/1) τα σχολεία στην Αττική είναι κλειστά. Ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται επί ποδός, με συνεργεία του Δήμου Αθηναίων και της Περιφέρειας Αττικής να επιχειρούν σε διάφορα σημεία του Λεκανοπεδίου. Μήνυμα 112 εστάλη στους κατοίκους της Αττικής, προειδοποιώντας για έντονη χιονόπτωση και καλώντας τους πολίτες να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυμα του 112 - «Πολύ έντονες χιονοπτώσεις»

Προειδοποιητικό μήνυμα για τις πολύ έντονες χιονοπτώσεις που αναμένονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα έστειλε το 112.

«Επείγουσα ειδοποίηση. Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας - ΓΓΠΠ 24-01-2022 10:30. Προειδοποίηση για πολύ έντονες χιονοπτώσεις στην περιοχή σας τις επόμενες ώρες. Αποφύγετε κάθε άσκοπη μετακίνηση. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες προστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/entona-kairika-fainomena»

mhnuma_112.jpg

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ