Έρευνα aboutpeople: Τι θα συμβεί το 2018
Πώς υποδέχονται οι Έλληνες το νέο έτος; Δείτε τα ευρήματα της δημοσκόπησης για το Athens Voice Radio 102.5
Λίγες μέρες πριν το τέλος της χρονιάς, η aboutpeople πραγματοποίησε τη μηνιαία της δημοσκόπηση για λογαριασμό του Athens Voice Radio 102,5, ρωτώντας τους πολίτες για το πως υποδέχονται το νέο έτος και το τι περιμένουν να συμβεί το 2018.
Οι μισοί συμμετέχοντες στην έρευνα (53,1%) υποδέχονται τη νέα χρόνια με ελπίδα, οι 4 στους δέκα με ανησυχία και το 4,2% με φόβο. Τα αντίστοιχα ποσοστά τον Δεκέμβριο του 2016 ήταν 47,1% με ελπίδα, 40,2% με ανησυχία και 10,8% με φόβο. Η ελπίδα ως ανάγκη φαίνεται πως είναι το αίτημα των πολιτών και για την νέα χρονιά.
Έδαφος σε σχέση με την έρευνα του περασμένου Δεκεμβρίου φαίνεται ότι χάνουν τα ενδεχόμενα α) επιστροφή στη δραχμή (12,1% από 17,2%, β) να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση (15,5% από 28,9%) και γ) να γίνει παγκόσμια πολεμική σύρραξη (21,9% από 26,5%).
Το 16,4% φοβάται ότι μπορεί να γίνει μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στην Ελλάδα (13,3% πέρσι) και το 35,1% θεωρεί ότι είναι πιθανό να βρεθεί λύση στο θέμα ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Όσον αφορά την ελληνική οικονομία, καταγράφεται αύξηση της πιθανότητας να βελτιωθούν τα πράγματα (28,2% από 21,5%).
Αύξηση επίσης παρατηρούμε στο ποσοστό όσων είναι υπέρ της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Από 62,5% τον Δεκέμβριο του 2016, σήμερα βρισκόμαστε στο 68,5%.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόληψη, σχολείο και ψηφιακή ευαλωτότητα στο επίκεντρο
Ανοιχτά τα χιονοδρομικά κέντρα σε Ανήλιο, Βασιλίτσα, Παρνασσό, Καϊμακτσαλάν, Καλάβρυτα
Αναλυτική πρόγνωση από Meteo και EMY
Αναλυτικά το ωράριο στα μεγάλα εμπορικά κέντρα και πολυκαταστήματα
Για περισσότερες από τέσσερις ώρες δυνάμεις της Πυροσβεστικής έδιναν μάχη με τις φλόγες
Με μία εντυπωσιακή τελετή έναρξης ξεκίνησε και επίσημα το Πατρινό Καρναβάλι, με το σύνθημα «Βγες από την Οθόνη»
Τεράστια η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
Έγραψαν συνθήματα και πέταξαν τρικάκια στο σπίτι του Παναγιώτη Γκλαβίνη - Καταδικάζει ο υφυπουργός Παιδείας Νίκος Παπαϊωάννου
«Οι χιονοπτώσεις στην Ελλάδα δεν έχουν εκλείψει, αλλά εμφανίζονται πιο επιλεκτικά»
Πού αναμένονται βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις
Γιατί το Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα δεν εορτάζονται την ίδια ημερομηνία
24ωρη λειτουργία θερμαινόμενης αίθουσας, Δομή Φιλοξενίας και τηλεφωνικής γραμμής
Οι προγνώσεις των μετεωρολόγων
Παρά την επιρροή και τη δύναμη που συγκέντρωνε, διατηρούσε χαμηλό προφίλ μέχρι τέλους
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στη σπουδαία ηθοποιό του κινηματογράφου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών
Απειλή για την οικονομία συνολικά το θέμα της στέγης | Έρευνα της διαΝΕΟσις και του ΙΟΒΕ: «Η στέγαση στην Ελλάδα: Τάσεις, προκλήσεις και προοπτικές»
Τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ
Το μεσημέρι η παράδοση του Λαβάρου στο Δημαρχείο - Αναλυτικά οι εκδηλώσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.