ΔΕΙΤΕ ΤΟ SITE

Ο Τσακαλώτος ψάχνει πολιτική λύση για την αξιολόγηση: Στην Ευρώπη δεν θέλουν επανάληψη του 2015

Ελπίζει σε συμφωνία στο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου
20
20
  • Shares

Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, σε συνέντευξή του στον ANT1 είπε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει πολιτική λύση «σε όλο το πακέτο» στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

«Μοσκοβισί και Ντάισελμπλουμ, έντιμα προσπαθούν να συμβάλλουν ώστε να βρεθεί μια συνολική λύση-πακέτο», ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος διέψευσε ότι υπάρχει τελεσίγραφο για την άμεση ολοκλήρωση από τους δανειστές και έθεσε εκ νέου θέμα πολιτικής συμφωνίας. «Δεν υπάρχει τελεσίγραφο 48ωρων των θεσμών για το κλείσιμο της αξιολόγησης... Είμαστε σε καλό δρόμο, γιατί είναι πολλοί οι παίκτες και δεν θέλουν νέο 2015, γιατί είναι πολλά τα προβλήματα… Όσα έχουν μείνει για νομοθέτηση μπορούν να λυθούν σε δέκα μέρες» επέμεινε.

Ο υπουργός κατηγόρησε το ΔΝΤ για τη στάση του λέγοντας ότι «δεν ζητώ ιδιαίτερη μεταχείριση, ζητώ να είναι το ίδιο σκληροί και με τους Ευρωπαίους για το χρέος», ενώ υπενθύμισε ότι πολλές από τις απαιτήσεις του Ταμείου βασίζονται σε λάθος στοιχεία.

«Παίζουν ‘’blame game’’, δεν έχουν πάρει απόφαση στο Ταμείο και καθυστερούν επειδή έχουν στο νου τους μην τραβήξει ο Τραμπ την πρίζα. Τους λέω να μην καθυστερούν…» σημείωσε. «H θέση της Κομισιόν είναι ιδία με τη δίκια μας ότι είναι παράλογα τα νέα μέτρα» πρόσθεσε ο κ. Τσακαλώτος.

Ερωτηθείς για το το αφορολόγητο σημείωσε ότι «δεν διαπραγματευόμαστε μόνο για το αφορολόγητο, αλλά και για θετικά πράγματα που θέλουμε να κάνουμε, φέτος αυξήσαμε το κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης. Να περιμένουν όλοι το τελικό πακέτο».

Τέλος παραδέχτηκε ότι υπήρξαν αδικίες στα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια αποκατάστασης.

ΟΙ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΗΣ AV

VIRAL
24.07.2017 - 07:00
Όσα μας έφτιαξαν τη διάθεση στο ίντερνετ
24.07.2017 - 07:00
Μια σπουδαία ανακάλυψη για τον καρκίνο και η παρερμηνεία της
ELLINIKA HOAXES
23.07.2017
COSMIC TELEGRAM
22.07.2017 - 19:33
Συναισθηματισμός και μαζικοποίηση ή «έλα να αγαπηθούμε, darling»
URBAN CULTURE
22.07.2017 - 10:43
Κυκλοφορούν στους δρόμους και ξεχειλίζουν γνήσιο ταλέντο
ΘΕΜΑ
21.07.2017 - 14:06
Προτού κλείσεις τη βαλίτσα των διακοπών και σαλπάρεις για μέρη εξωτικά, διάβασε ποια είναι εκείνα τα πράγματα που δεν πρέπει να ξεχάσεις με την καμία
SOCIAL
21.07.2017 - 14:03
Το δίδυμο του Cineλθετε λίγο πριν βγει και πάλι στο δρόμο για καλοκαιρινή περιοδεία, δίνει μία ασυνήθιστη συνέντευξη στην AV.