GREEK GASTRONOMY GUIDE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.

ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

ΘΕΜΑ
17.09.2017 - 11:03
Καθένα του έχει τον μύθο του, τους φανατικούς πελάτες του και κάποιο ρόλο να παίξει στο γαστρονομικό φεστιβάλ του νησιού, την ερχόμενη εβδομάδα
RESTO
10.09.2017 - 12:02
Τάρτα θαλασσινών, γαριδομακαρονάδες και πολλές ακόμα λιχουδιές με φόντο το κύμα
RESTO
03.09.2017 - 11:57
Το «Μοσχουδάκι» το κουμαντάρουν εδώ και 70 χρόνια γυναίκες
RESTO
26.08.2017 - 14:06
Να δοκιμάσεις το κατσικάκι της Κέρου και τα φρέσκα ψάρια που έρχονται κάθε πρωί με το καΐκι
ΘΕΜΑ
20.08.2017 - 14:02
Το σύκο στην κλασική Ελλάδα ήταν ο τρίτος σε σπουδαιότητα καρπός μετά την ελιά και το σταφύλι
ΘΕΜΑ
13.08.2017 - 13:18
Ο οινικός κόσμος της Ελλάδας θρηνεί τον χαμό του Χαρίδημου Χατζηδάκη
RESTO
12.08.2017 - 13:16
Διάσημο για τα νόστιμα φαγητά του και την καταπληκτική στραπατσάδα!
ΘΕΜΑ
05.08.2017 - 13:05
Πόσα ξέρεις για το απόλυτο ποτό του ελληνικού καλοκαιριού;
RESTO
30.07.2017 - 12:44
Για πολλούς έχει την καλύτερη παραδοσιακή κουζίνα σε ολόκληρο το νησί
ΘΕΜΑ
26.07.2017 - 18:43
Χθες βράδυ ψήθηκαν 840 καρβέλια, 200 κιλά πατάτες και 1700 κιλά κρέας για χάρη της Αγίας Παρασκευής
ΘΕΜΑ
23.07.2017 - 12:26
Με τη γεύση των παλιών μαγέρικων θα σου θυμίσει την κουζίνα των παιδικών σου χρόνων
RESTO
18.07.2017 - 14:52
Χωμένη μέσα στο καταπράσινο φαράγγι δείχνει ξεχασμένη απ’ το χρόνο
ΘΕΜΑ
16.07.2017 - 12:28
Τα ταβερνάκια αυτά που κάνουν απλώς τίμια τη δουλειά τους με όπλα τη νοικοκυροσύνη, την πάστρα, τα κηπευτικά τους
ΘΕΜΑ
09.07.2017 - 12:42
Το πιο γνωστό τσίπουρο της Ελλάδας έχει τη δική του ιστορία
ΘΕΜΑ
02.07.2017 - 12:33
Τι έπιναν οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα;
RESTO
25.06.2017 - 12:47
Για χάρη της έγραψε τραγούδι μέχρι και ο Leonard Cohen
RESTO
18.06.2017 - 07:00
Ο Δημήτρης με τα 9 παιδιά του ψήνει στα κάρβουνα φρέσκα κρέατα από το 1980
ΘΕΜΑ
12.06.2017 - 19:08
Εδώ που πίνανε τα ποτά τους ο Έρικ Κλάπτον και ο Λέοναρντ Κοέν
ΘΕΜΑ
05.06.2017 - 10:35
ΘΕΜΑ
27.05.2017 - 13:03
ΘΕΜΑ
22.05.2017 - 17:42
Κάθε γιαγιά είχε να πει δυο κουβέντες για τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά…
ΘΕΜΑ
21.05.2017 - 09:54
Ανταπόκριση από το υπέροχο γαστρονομικό φεστιβάλ του νησιού
RESTO
14.05.2017 - 12:25
Το πιο ξακουστό εστιατόριο της Ερμιονίδας είναι κρυμμένο σε ένα άσημο χωριό