GREEK GASTRONOMY GUIDE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.

ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

ΘΕΜΑ
27.05.2017 - 13:03
ΘΕΜΑ
22.05.2017 - 17:42
Κάθε γιαγιά είχε να πει δυο κουβέντες για τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά…
ΘΕΜΑ
21.05.2017 - 09:54
Ανταπόκριση από το υπέροχο γαστρονομικό φεστιβάλ του νησιού
RESTO
14.05.2017 - 12:25
Το πιο ξακουστό εστιατόριο της Ερμιονίδας είναι κρυμμένο σε ένα άσημο χωριό
ΘΕΜΑ
06.05.2017 - 13:15
Σε ένα μικρό μπαλκονάκι κάτω από τα πλατάνια, θα φας το πιο φρέσκο γαλακτομπούρεκο της ζωής σου
ΘΕΜΑ
01.05.2017 - 11:01
Η αρμονία της σοκολάτας με τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά είναι αριστοτεχνική
ΘΕΜΑ
23.04.2017 - 18:00
Μάθε τα εμβληματικά εδέσματα αυτής της πλούσιας παραδοσιακής κουζίνας
ΘΕΜΑ
16.04.2017 - 22:11
ΘΕΜΑ
08.04.2017 - 20:39
Στην ελληνική μυθολογία τα πορτοκάλια αναφέρονται για πρώτη φορά σ’ έναν από τους δέκα άθλους του Ηρακλή
ΘΕΜΑ
25.03.2017 - 13:13
Ο σεφ που τολμά να είναι αντισυμβατικός, αλλά παράλληλα συγκροτημένος, φιλοσοφημένος και πολυπράγμων
ΘΕΜΑ
19.03.2017 - 18:00
Τέτοια ποικιλία εδεσμάτων δεν έχω ματαδεί στη ζωή μου
ΘΕΜΑ
12.03.2017 - 12:42
Πόσα ξέρεις για τους ρεβιθοκεφτέδες της Σίφνου;
ΘΕΜΑ
05.03.2017 - 12:15
Ήξερες πώς η Ελλάδα έχει πια τη δική της παραγωγή;
ΘΕΜΑ
25.02.2017 - 13:32
Λέγεται ότι από τον Νώντα έμαθε τα μυστικά της πεσκανδρίτσας ο…Λευτέρης Λαζάρου!
ΘΕΜΑ
19.02.2017 - 12:00
«Αν πρέπει να υπάρχουν μόδες, ας τις δημιουργήσουμε, όχι να ακολουθούμε τις ξένες»
ΘΕΜΑ
12.02.2017 - 12:02
Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας;
ΘΕΜΑ
05.02.2017 - 11:42
Το 2014 ανάμεσα στα 5 top εστιατόρια μουσείων του κόσμου βρισκόταν και ένα ελληνικό
ΘΕΜΑ
22.01.2017 - 10:34
Ο Βασίλης Λεωνίδου κέρδισε μια μεγάλη και σημαντική διάκριση από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου, FlOS OLEI. Γνωρίστε τον.
ΘΕΜΑ
15.01.2017 - 11:04
Στο «Μπαγκλαντές» και στο «Νησί της Αφροδίτης» πήγαιναν οι διανοούμενοι για να αποτοξινωθούν από τα μπετά της πόλης
ΘΕΜΑ
08.01.2017 - 09:00
Η γη του Αγιωργίτικου είναι ένας συναρπαστικός οινοτουριστικός προορισμός
ΘΕΜΑ
18.12.2016 - 12:50
Από το 1936 το Πανελλήνιον έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες «Θιάσους» και μία από τις καλύτερες ταινίες του 20ου αιώνα
ΘΕΜΑ
10.12.2016 - 20:30
Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς έχει το καλύτερο πολύσπορο της Ελλάδας
ΘΕΜΑ
04.12.2016 - 12:56
Χωμένο στα χασάπικα της Βαρβακείου Αγοράς ζεσταίνει με πατσά, σούπες και μαγειρευτά τους ξενύχτηδες της πόλης