GREEK GASTRONOMY GUIDE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.

ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

ΘΕΜΑ
23.07.2017 - 12:26
Με τη γεύση των παλιών μαγέρικων θα σου θυμίσει την κουζίνα των παιδικών σου χρόνων
RESTO
18.07.2017 - 14:52
Χωμένη μέσα στο καταπράσινο φαράγγι δείχνει ξεχασμένη απ’ το χρόνο
ΘΕΜΑ
16.07.2017 - 12:28
Τα ταβερνάκια αυτά που κάνουν απλώς τίμια τη δουλειά τους με όπλα τη νοικοκυροσύνη, την πάστρα, τα κηπευτικά τους
ΘΕΜΑ
09.07.2017 - 12:42
Το πιο γνωστό τσίπουρο της Ελλάδας έχει τη δική του ιστορία
ΘΕΜΑ
02.07.2017 - 12:33
Τι έπιναν οι άνθρωποι τον 19ο αιώνα;
RESTO
25.06.2017 - 12:47
Για χάρη της έγραψε τραγούδι μέχρι και ο Leonard Cohen
RESTO
18.06.2017 - 07:00
Ο Δημήτρης με τα 9 παιδιά του ψήνει στα κάρβουνα φρέσκα κρέατα από το 1980
ΘΕΜΑ
12.06.2017 - 19:08
Εδώ που πίνανε τα ποτά τους ο Έρικ Κλάπτον και ο Λέοναρντ Κοέν
ΘΕΜΑ
05.06.2017 - 10:35
ΘΕΜΑ
27.05.2017 - 13:03
ΘΕΜΑ
22.05.2017 - 17:42
Κάθε γιαγιά είχε να πει δυο κουβέντες για τη λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά…
ΘΕΜΑ
21.05.2017 - 09:54
Ανταπόκριση από το υπέροχο γαστρονομικό φεστιβάλ του νησιού
RESTO
14.05.2017 - 12:25
Το πιο ξακουστό εστιατόριο της Ερμιονίδας είναι κρυμμένο σε ένα άσημο χωριό
ΘΕΜΑ
06.05.2017 - 13:15
Σε ένα μικρό μπαλκονάκι κάτω από τα πλατάνια, θα φας το πιο φρέσκο γαλακτομπούρεκο της ζωής σου
ΘΕΜΑ
01.05.2017 - 11:01
Η αρμονία της σοκολάτας με τη φέτα και τα υπόλοιπα υλικά είναι αριστοτεχνική
ΘΕΜΑ
23.04.2017 - 18:00
Μάθε τα εμβληματικά εδέσματα αυτής της πλούσιας παραδοσιακής κουζίνας
ΘΕΜΑ
16.04.2017 - 22:11
ΘΕΜΑ
08.04.2017 - 20:39
Στην ελληνική μυθολογία τα πορτοκάλια αναφέρονται για πρώτη φορά σ’ έναν από τους δέκα άθλους του Ηρακλή
ΘΕΜΑ
25.03.2017 - 13:13
Ο σεφ που τολμά να είναι αντισυμβατικός, αλλά παράλληλα συγκροτημένος, φιλοσοφημένος και πολυπράγμων
ΘΕΜΑ
19.03.2017 - 18:00
Τέτοια ποικιλία εδεσμάτων δεν έχω ματαδεί στη ζωή μου
ΘΕΜΑ
12.03.2017 - 12:42
Πόσα ξέρεις για τους ρεβιθοκεφτέδες της Σίφνου;
ΘΕΜΑ
05.03.2017 - 12:15
Ήξερες πώς η Ελλάδα έχει πια τη δική της παραγωγή;