GREEK GASTRONOMY GUIDE / ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΤΤΑΣ

Ο Γιώργος Πίττας παλιός γνώριμος από το Νέο Κατοικείν και το Lefkes Village Hotel, τα τελευταία χρόνια ταξιδεύει και καταγράφει τα αχαρτογράφητα κομμάτια της ελληνικής επικράτειας και ιδιαίτερα την καθημερινότητα, το κοινωνικό βίο, εκεί όπου λέει χαρακτηριστικά “τρυπώνει η ψυχή κάθε τόπου και εκεί όπου κρύβονται τα δαιμόνιά του”.

Το υλικό των τριάντα χρόνων έρευνας συγκεντρωθηκε σε 6 βιβλία (Σημάδια του Αιγαίου, Πανηγύρια στο Αιγαίο, Πάρος οδοιπορικό στον τόπο και το χρόνο, Καφενεία της Ελλάδος, Αθηναϊκή Ταβέρνα, Θησαυροί της Ελληνικής Γαστρονομίας).
Μετά την εξαιρετική δουλειά του στο Ελληνικό Πρωινό, πριν λίγο καιρό δημιούργησε τον Οδηγό της Ελληνικής Γαστρονομίας, μιά ιστοσελίδα με σκοπό την ανάδειξη της Ελλάδας μέσα από τη ματιά της γαστρονομίας.
Στο greekgastronomyguide.gr με τη μορφή ψηφιδωτού καταγράφονται όλες οι αξίες που διαμορφώνουν τον γαστρονομικό περιβάλλον κάθε περιοχής. Τόποι και τοπία, ιστορία και παράδοση, προϊόντα και παραγωγοί, καφενεία και ταβέρνες, εδέσματα και τοπικές κουζίνες, πανηγύρια και τελετουργίες συγκροτούν ένα παζλ και έτσι η γαστρονομία από απλή γαστριμαργική απόλαυση μετατρέπεται σ’ εναν κόσμο ολόκληρο και σε μια ενότητα ζωής.
Παράλληλα το greekgastronomyguide.gr μετατρέπεται σ’ ενα δίκτυο που καταγράφονται όλοι οι δημιουργοι της ελληνικής γαστρονομίας ενώ προβάλλονται παράλληλα οι γαστρονομικοί προορισμοί της χώρας.
Το ταξίδι του αυτό θα το μοιρασθεί απλόχερα με τους αναγνώστες του Αthens Voice.

ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ

ΓΕΥΣΗ
19.03.2017 - 18:00
Τέτοια ποικιλία εδεσμάτων δεν έχω ματαδεί στη ζωή μου
ΓΕΥΣΗ
12.03.2017 - 12:42
Πόσα ξέρεις για τους ρεβιθοκεφτέδες της Σίφνου;
ΓΕΥΣΗ
05.03.2017 - 12:15
Ήξερες πώς η Ελλάδα έχει πια τη δική της παραγωγή;
ΓΕΥΣΗ
25.02.2017 - 13:32
Λέγεται ότι από τον Νώντα έμαθε τα μυστικά της πεσκανδρίτσας ο…Λευτέρης Λαζάρου!
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
19.02.2017 - 12:00
«Αν πρέπει να υπάρχουν μόδες, ας τις δημιουργήσουμε, όχι να ακολουθούμε τις ξένες»
ΓΕΥΣΗ
12.02.2017 - 12:02
Ποιος από μας ξεχνά τη γευστική συγκίνηση των «αυγών μάτι στο τηγάνι» και της τηγανιτής πατάτας;
ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
05.02.2017 - 11:42
Το 2014 ανάμεσα στα 5 top εστιατόρια μουσείων του κόσμου βρισκόταν και ένα ελληνικό
ΓΕΥΣΗ
22.01.2017 - 10:34
Ο Βασίλης Λεωνίδου κέρδισε μια μεγάλη και σημαντική διάκριση από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου, FlOS OLEI. Γνωρίστε τον.
ΓΕΥΣΗ
15.01.2017 - 11:04
Στο «Μπαγκλαντές» και στο «Νησί της Αφροδίτης» πήγαιναν οι διανοούμενοι για να αποτοξινωθούν από τα μπετά της πόλης
WINE & SPIRITS
08.01.2017 - 09:00
Η γη του Αγιωργίτικου είναι ένας συναρπαστικός οινοτουριστικός προορισμός
ΓΕΥΣΗ
18.12.2016 - 12:50
Από το 1936 το Πανελλήνιον έχει φιλοξενήσει εκατοντάδες «Θιάσους» και μία από τις καλύτερες ταινίες του 20ου αιώνα
ΓΕΥΣΗ
10.12.2016 - 20:30
Ο φούρνος της κυρά-Μηλιάς έχει το καλύτερο πολύσπορο της Ελλάδας
ΓΕΥΣΗ
04.12.2016 - 12:56
Χωμένο στα χασάπικα της Βαρβακείου Αγοράς ζεσταίνει με πατσά, σούπες και μαγειρευτά τους ξενύχτηδες της πόλης
ΓΕΥΣΗ
27.11.2016 - 12:00
Μια από τις καλύτερες σεφ της Ελλάδας ζει και μεγαλουργεί στην Τήνο
ΓΕΥΣΗ
12.11.2016 - 13:20
Ταμπέλα δεν υπάρχει, όλοι όμως πάνε με κλειστά μάτια
ΓΕΥΣΗ
29.10.2016 - 12:06
Διανοούμενοι και ηθοποιοί έρχονταν για την ατμόσφαιρα, τη βαρελίσια ρετσίνα και τα πασίγνωστα κεφτεδάκια της κυρίας Κούλας
ΓΕΥΣΗ
23.10.2016 - 12:04
Και οι λεμονιές χρειάζονται ένα σπίτι…
ΓΕΥΣΗ
09.10.2016 - 12:35
Κάποτε ήταν το γλυκό που δεν έλειπε από κανένα ελληνικό σπίτι
ΓΕΥΣΗ
24.09.2016 - 15:19
Το ζαχαροπλαστείο Τσαγκάρη είναι ο οίκος των αμυγδαλωτών από το 1930
ΓΕΥΣΗ
17.09.2016 - 13:05
7 δυναμικές γυναίκες ενώθηκαν για να φτιάξουν τα πιο υπέροχα γλυκά