41535-93522.jpg

Βασιλική Γραμματικογιάννη

Η Βασιλική Γραμματικογιάννη γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Τελείωσε δημοσιογραφία και Οικονομικά. Η καριέρα της ως δημοσιογράφου ξεκίνησε το 1987 από το περιοδικό ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ της ΠΑΣΕΓΕΣ. Έκτοτε συνεργάστηκε με τα περιοδικά (EXPRESS YOURSELF, SOUL, BHMAGAZINO, FACES, SEA PASSIONS, ENTER HOME, ΥΠΟΒΡΥΧΙΟ, ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΠΙΤΙ, ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS κ.α), ενώ την δεκαετία του ’90 (την εποχή των μεγάλων εξαγορών και συγχωνεύσεων) ασχολήθηκε με επιχειρήσεις. Ο κύκλος αυτός έκλεισε το 2009 με την «ενηλικίωση» της μετά τον θάνατο του πατέρα της. Αποφάσισε να κάνει τις ανησυχίες της για το περιβάλλον επάγγελμα και το 2010 στήνει την στήλη ecovoice στην ATHENS VOICE.

 

ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ

Το συγκρότημα εργοστασίων της παλιάς ΠΥΡΚΑΛ στον Δήμο Υμηττού
Για τη μεταφορά εννέα Υπουργείων από το κέντρο της Αθήνας

Βρισκόμαστε μπροστά σε μια διπλή παρέμβαση που δεν επηρεάζει μόνο το κέντρο της Αθήνας, αλλά και την περιοχή της Δάφνης-Υμηττού όπου πρόκειται να μετεγκατασταθούν

Δημήτρης Πολιτόπουλος, συν-εκπρόσωπος των Οικολόγων Πράσινων
Δημήτρης Πολιτόπουλος: H Πολιτική Οικολογία έχει προτάσεις

«Η κλιματική ουδετερότητα απαιτεί νέο σχεδιασμό τρόπου διαβίωσης και κατανάλωσης, διαφορετικό μοντέλο παραγωγής και μείωση των ρύπων στο ελάχιστο από ρυπογόνες επιχειρήσεις»

Αλέξης Γεωργούλης
Ο Αλέξης Γεωργούλης μιλάει για τον πολύπαθο χώρο του πολιτισμού

«Στην περίπτωση του Πολιτισμού η πανδημία ανέδειξε και ενίσχυσε παθογένειες που υπήρχαν, ενώ τονίστηκε και η αναγκαιότητα των πολιτιστικών αγαθών για την ψυχολογική στήριξη και ανάταση των ανθρώπων»

Βούλα Τσέτση, Γενική Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Βούλα Τσέτση: Μια Ελληνίδα στην καρδιά της ευρωπαϊκής πολιτικής

«Ως Ευρωπαϊκό Πράσινο Κόμμα, η βασική μας πολιτική είναι να ενοποιήσουμε την πολιτική μας οικογένεια, να ενισχύσουμε τους πολιτικούς μας εταίρους και να αναζητήσουμε εναλλακτικές λύσεις»