Resto

Η πιο νόστιμη πίτσα στο Αιγαίο

Το Dough & Shaker είναι ο παράδεισος της αφράτης ζύμης

56855-123975.JPG
Κατερίνα Βνάτσιου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
134132-305876.jpg

Η Τήνος είναι γνωστή σε όλη την (ορθόδοξη) οικουμένη για τις εκατοντάδες ασπροβαμμένες εκκλησιές της. Λίγοι όμως την ξέρουν σαν πατρίδα με μεγάλη παράδοση στην τέχνη της γλυπτικής. Δεκάδες οι γλύπτες που έβγαλε τούτη η γη, ανάμεσά τους και ο διάσημος Γιαννούλης Χαλεπάς.

Στα μέρη που μεγάλωσε εκείνος, στον πανέμορφο Πύργο της Τήνου, δεν έχει πολύς καιρός που μυρωδιές φρεσκοψημμένης πίτσας άρχισαν να απλώνονται πάνω από όλο το χωριό. Το Dough & Shaker βάζει μαγιά την πολυετή εμπειρία του (οι ιδιοκτήτες του έχουν από το 1972 πιτσαρία στην Αθήνα) και φτιάχνει χειροποίητα ζυμάρια και ζυμαρικά νυχθημερόν!

Στον ωραίο του χώρο, απόλυτα εναρμονισμένο με το μπλε του Αιγαίου και το λευκό του μαρμαρόχτιστου χωριού, θα βρεις όλες τις αγαπημένες σου ιταλικές γεύσεις, αλλά πιο νόστιμες, γιατί τούτες εδώ φτιάχνονται με αγνά υλικά της νησιώτικης γης. Λαχανικά από τα τηνιακά μποστάνια, πρώτες ύλες από τους παραγωγούς του νησιού. Τι πιο νόστιμο;

Η πίτσα είναι αφράτη, φλερτάρει με εκείνη της Νέας Υόρκης ή με εκείνη τη ρετρό πίτσα της παλιάς αθηναϊκής γειτονιάς. Αν όμως προτιμάς το λεπτό και ντελικάτο ζυμάρι της Ιταλίας, αρκεί να το πεις και τα επιδέξια χέρια θα ρολάρουν λίγο παραπάνω με τον πλάστη τη ζύμη, να τη φτιάξουν όσο λεπτή θες. Κι αν πάλι λαχτάρισες κάτι γλυκό, ζήτα τη γλυκιά πίτσα με τις ψιλοκομμένες φράουλες, την ινδική καρύδα και το τριμμένο μπισκότο! Παράδεισος…

image

Όσο για το πεϊνιρλί, ξέχνα αυτά που ήξερες. Εδώ το φτιάχνουν σαν καραμέλα, με τη ζύμη να είναι κλειστή και μέσα της να κρύβει την τυρένια γέμιση που ονειρεύεσαι. Ούτε τα πιάτα με ζυμαρικά όμως είναι συνηθισμένα. Φτιάχνονται εδώ καθημερινά, με φρέσκια πάστα. Το πρωί πλάθονται, το μεσημέρι είναι στο πιάτο σου.

image

image

Το βράδυ είναι η αληθινή μαγεία. Ένα cocktail στο Αιγαίο. Να τι θες για το καλοκαίρι σου. Τη λίστα των cocktails την έχει επιμεληθεί ο βραβευμένος mixologist Γιώργος Τσιρίκος. Δοκίμασε την ανατροπή με το Raspberry Muse, μείνε στα κλασικά και δοκιμασμένα με το Mai Tai, γνώρισε οπωσδήποτε τη signature επιλογή, το ομώνυμο Dough and Shaker. Τώρα ξέρεις και τον λόγο που το shaker μπήκε στην ταμπέλα.

image

Πύργος, Τήνος, 22830 31119, Fb: Dough& Shaker

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ