TV + Series

Το καλύτερο επεισόδιο όλων των σεζόν

Οι γυναίκες παίρνουν το πάνω χέρι παντού

62222-137653.jpg
A.V. Team
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132337-300904.jpg

Πάνω που λέγαμε ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την επική Μάχη των Μπάσταρδων στο ένατο επεισόδιο της 6ης σεζόν, ήρθε το φινάλε να μας διαψεύσει. Ένα επεισόδιο-φωτιά που παρακολουθήσαμε αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema σε ταυτόχρονη μετάδοση με την Αμερική και έφερε ανατροπές, αποκαλύψεις, επιστροφές, έλυσε απορίες, επιβεβαίωσε φήμες και γενικά μας άφησε άφωνους και ανυπόμονους για την επόμενη σεζόν.Έχουμε και λέμε, 7 σημαντικές εξελίξεις (όσα και τα βασίλεια του Γουέστερος):

1. Στάχτη και μπούρμπερι

Η Σέρσει, λίγο που δεν έχει επιλογή (αφού ο γιος της απαγόρεψε τη δίκη δια της μονομαχίας), λίγο που έχει σαλτάρει γιατί ήταν συνηθισμένη να περνάει το δικό της και τώρα έχει μείνει ξεκρέμαστη, αποφασίζει να εξαϋλώσει τον Υψηλό Σπουργίτη και τους ακόλουθούς του, μαζί με τους ήδη εχθρούς της, τους Ταϊρέλ. Με μια κίνηση ματ λοιπόν, και χωρίς να υπόλογιζει τις παράπλευρες απώλειες των απλών πολιτών, η Σέρσει (ως άλλος Αίρυς) ανατινάζει με την υγρή φωτιά το Σεπτ του Μπέιλορ και χαμογελάει όλο ικανοποίηση, πίνοντας ένα -κλασικό πλέον μετά από τόσες σεζόν- ποτήρι κρασί. Κρίμα για την Μάρτζορι. Επειδή όμως Karma is a bitch, ο μικρότερος και τελευταίος εν ζωή γιος της Τόμμεν συνειδητοποιώντας τι συνέβη αυτοκτονεί πέφτοντας από το παράθυρο και φέρνοντας ένα βήμα πιο κοντά την προφητεία της μάγισσας για τη Σέρσει. Τι λέει η προφητεία; Ότι θα παντρευτεί έναν βασιλιά και θα κάνει 3 παιδιά αλλά όχι δικά του. Όταν πεθάνουν και τα 3 της παιδιά, θα χάσει όσα αγαπάει από μια νεότερη και ομορφότερη βασίλισσα και τελικά θα τη σκοτώσει ο μικρός της αδερφός. Τώρα που πέθανε ο Τόμμεν και η Νταινέρυς βρίσκεται στο δρόμο για Γουέστερος μαντεύουμε ότι το τέλος της Σέρσει πλησιάζει. Μέχρι τότε κάνει αυτό που πάντα επιθυμούσε. Κάθεται στο Σιδηρούν Θρόνο.

image

image

image

image

2. Ιερές Συμμαχίες

Ο Βάρυς πλησιάζει το επίσης γυναικοκρατούμενο πλέον Σάνσπηαρ και συμμαχεί με τους Μαρτέλ, οι οποίοι είχαν από παλιά ιδιαίτερη σχέση με τους Ταργκάρυεν. Στη συμμαχία μπαίνει και η γιαγιά Ολέννα που έχοντας χάσει γιο, εγγονό και εγγονή το μόνο που ζητάει είναι εκδίκηση. Έτσι, η Νταινέρυς πριν ακόμα φτάσει στα Γουέστερος έχει ήδη συμμαχήσει με 3 ισχυρές γυναίκες και οίκους. Γιάρα Γκρέυτζοϊ, Ολέννα Ταϋρέλ και Ελλάρια Σαντ. Women's power.

3. Μωρό μου σόρι

Η Νταινέρυς αναχωρεί από τη Μηρήν και τον Κόλπο των Δράκων έτοιμη να κατακτήσει το θρόνο που της ανήκει. Πριν όμως, παρατάει στα κρύα του λουτρού τον αγαπημένο μας Νταάριο Ναχάρις, ο οποίος παρά τα όσα της λέει και την ερωτική εξομολόγηση που της κάνει, δεν καταφέρνει να την μεταπείσει. Και το βασικότερο είναι ότι η Νταινέρυς σοκάρεται από τον ίδιο της τον εαυτό που δεν την συγκινεί τίποτα. Αυτό σημαίνει ότι δεν πρέπει να ελπίζουμε σε κανένα μελλοντικό ειδύλλιο που να την αφορά;

image

image

4. Ποιανού είσαι εσύ;

Επιτέλους η θεωρία που όλοι έχουμε διαβάσει και ανυπομονούσαμε να δούμε αν αληθεύει, επιβεβαιώθηκε! Ο Τζον δεν είναι μπάσταρδο του Νεντ Σταρκ, αλλά γιος της αδερφής του Λυάννας. Και ποιος είναι ο πατέρας; Ο πρίγκηπας Ραίγκαρ Ταργκάρυεν. Ακόμα δεν ξέρουμε αν ο Ραίγκαρ άρπαξε όντως και βίασε τη Λυάννα όπως έλεγε ο Ρόμπερτ Μπαράθηον ή αν υπήρχε ειδύλλιο μεταξύ τους, η καταγωγή του Τζον όμως αλλάζει αρκετά δεδομένα και φέρνει μια νέα «συμμαχία» στο προσκήνιο. Σταρκ-Ταργκάρυεν. Εφόσον βέβαια ο Μπραν επιστρέψει και το πει στον Τζον.

image

image

5. Μάντεψε ποιος

Ίσως η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου. Η Άρυα έχει επιστρέψει ήδη στα Γουέστερος, έχει μάθει να χρησιμοποιεί την ικανότητα αλλαγής προσώπων και κόβει το λαιμό του αντιπαθητικού προδότη γέρου Γουόλντερ Φρέυ. Μείον ένας στη λίστα της. Ποιος έχει σειρά από Σέρσει, Βουνό, Σκύλο;

image

6. King of the North

Όπου υπάρχει Μικροδάχτυλος υπάρχουν και δολοπλοκίες. Ελπίζοντας ότι η Σάνσα έχει μάθει το μάθημά της, θέλουμε να πιστεύουμε ότι παίζει μαζί του και όχι ότι όντως την επηρεάζει. Ωστόσο, η υπεργαμάτη Λυάννα Μόρμοντ με ένα λογύδριο που εξεφτελίζει όλους τους υπόλοιπους άρχοντες του Βορρά καταφέρνει να γυρίσει το παιχνίδι υπέρ του Τζον Σνόου και η αίθουσα σείεται από ζητωκραυγές που ανακυρήσσουν τον Τζον Βασιλιά του Βορρά. Ο Τζον χαμογελάει αλλά ο Μικροδάχτυλος παραμονεύει.

image

7. Κόκκινη γραμμή

Η Σέρσει μάλλον το παρατράβηξε ή τουλάχιστον έτσι το βλέπει ο Τζέιμι, ο οποίος φτάνοντας στο Κινγκς Λάντινγκ βλέπει τις φωτιές και τη Σέρσει στο Θρόνο. Το βλέμμα που της ρίχνει προμηνύει άσχημο ρήγμα ανάμεσά τους, ενώ η προϊστορία του Τζέιμι ως Βασιλοκτόνου για να προστατέψει τους αθώους, μας βάζει σε σκέψεις.

image

Όπως είπε και ένας φίλος, η επόμενη σεζόν απέχει μόνο 42 εβδομάδες. Το τελευταίο επεισόδιο μας ξεσήκωσε κάνοντας την αναμονή χειρότερη αλλά μέχρι τότε χάρη στη δυνατότητα εγγραφής που μας δίνουν τα κανάλια Novacinema, μπορούμε να ξαναδούμε όποτε θέλουμε τα επεισόδια της 6ης σεζόν και ειδκά το φινάλε απολαμβάνοντας κάθε λεπτό εκδίκησης! Αλήθεια, εσείς ποια πιστεύετε ότι ήταν η καλύτερη σκηνή του επεισοδίου;

Ποια ήταν η καλύτερη σκηνή του φινάλε της 6ης σεζόν;

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ