Τεχνολογια - Επιστημη

To facebook άλλαξε τη λειτουργία του trending

Νέα δεδομένα για τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της ημέρας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136399-311921.jpg

Ακόμα πιο αυτοματοποιημένη και με μικρότερη ανθρώπινη παρέμβαση είναι πλέον η λειτουργία trending topics του facebook, που εμφανίζει στους χρήστες τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της ημέρας.

Η λειτουργία trending δείχνει στους χρήστες τα θέματα που συζητούνται περισσότερο με μικρές περιγραφές. Το facebook ανακοίνωσε πως δεν θα βασίζεται πλέον σε editors που θα γράφουν περιγραφές, αλλά θα προβάλλεται απλά το θέμα και το πόσοι το συζητούν. Σύμφωνα με την εταιρεία, η σύνθεση της αρμόδιας ομάδας θα επικεντρώνεται πιο πολύ στις τεχνικές δεξιότητες.

Το update αυτό αποτελεί την πιο πρόσφατη προσπάθεια του Facebook μέσα στους τελευταίους μήνες να δείξει ότι διατηρεί την ουδετερότητα, καθώς αυξάνεται η ισχύς και η επιρροή του.

Το trending είχε αποτελέσει αντικείμενο επικρίσεων το Μάιο, λόγω δημοσιευμάτων ότι «θάβονταν» θέματα τα οποία θα ενδιέφεραν το πιο συντηρητικών αντιλήψεων κοινό, με αποτέλεσμα να ζητηθεί από Ρεπουμπλικάνους του Κογκρέσου μεγαλύτερη διαφάνεια. Εντούτοις, σε εσωτερική έρευνά του το Facebook ανακοίνωσε πως δεν είχαν βρεθεί ενδείξεις περί τέτοιων διακρίσεων και προκατάληψης.

Το facebook υποστηρίζει ότι αποτελεί μια ουδέτερη πλατφόρμα, αλλά η πολιτική επιρροή του έχει τεθεί στο μικροσκόπιο, καθώς η βάση χρηστών του αυξάνεται, με περίπου 1,7 δισεκατομμύρια χρήστες.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ