Κοσμος

Η συγκινητική στιγμή που οι Ιταλοί διασώστες απεγκλωβίζουν παιδιά μέσα από τα συντρίμμια (εικόνες, video)

Τραγικός ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 6 Ρίχτερ στην κεντρική Ιταλία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
136172-311234.jpg

Τραγικός είναι ο απολογισμός του ισχυρού σεισμού των 6 Ρίχτερ που χτύπησαν την κεντρική Ιταλία τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Μεταξύ των εκατοντάδων θυμάτων συγκαταλέγονται και πολλά παιδιά και μωρά, ωστόσο οι διασώστες δίνουν μάχη με τον χρόνο και τις αντίξοες συνθήκες για να απεγκλωβίσουν όσο το δυνατόν περισσότερους επιζόντες.

Χαρακτηριστικό είναι πως έπειτα από 17 ώρες απεγκλωβίσθηκε ζωντανό ένα κοριτσάκι 10 ετών στην Πεσκάρα Ντελ Τρόντο στην περιφέρεια Μάρκε.

Στο χωριό Αματρίτσε, όμως, σχεδόν την ίδια ώρα ένα αγοράκι 11 ετών, το οποίο νωρίτερα είχε καλέσει σε βοήθεια τους άνδρες της Πολιτικής Προστασίας, ανασύρθηκε νεκρό.

Στις περισσότερες τοποθεσίες που χτύπησε ο Εγκέλαδος, και ιδίως στην Αματρίτσε (περιφέρεια Λάτιο) και στο Ακούμουλι (περιφέρεια Ούμπρια), οι διασώστες συνεχίζουν τις προσπάθειες εντοπισμού επιζώντων και ακόμα και κατά τη διάρκεια της νύχτας συνέχιζαν να σκάβουν, παρά το σκοτάδι, με τη βοήθεια μεγάλων φακών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνον σε ό,τι αφορά στο σώμα της Πυροσβεστικής, πάνω από 800 μέλη της βρίσκονται στις πληγείσες περιοχές, ενώ έχει κληθεί να συνδράμει και ο στρατός.

Σήμερα, αναμένονται τα πρώτα ουσιαστικά μέτρα στήριξης των σεισμοπαθών, που θα υιοθετηθούν κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ρέντσι.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των θυμάτων του σεισμού βρίσκονται πολλά παιδιά. Μικρότερο θύμα του καταστροφικού σεισμού στο Αματρίτσε, ένα κοριτσάκι μόλις 8 μηνών, το παιχνίδι του οποίου βρέθηκε στα συντρίμμια.

Στους διασωθέντες περιλαμβάνονται δύο αδελφάκια 4 και 6 ετών ο Σαμουέλε και ο Λεόνε, που κατάφεραν να σωθούν χάρη στη γιαγιά τους που τα έβαλε κάτω από το κρεβάτι μόλις η γη άρχισε να τρέμει.

Ο σεισμός έχει ισοπεδώσει πολλά κτίρια σε χωριά της επαρχίας Ριέτι, στα κεντρικά της χώρας.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ