Πολιτικη & Οικονομια

Βγήκε η απόφαση για την Μαρινόπουλος A.E.

Προσωρινή προστασία - ποιοι εξαιρούνται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
132426-301131.jpg

Τελικά έγιναν δεκτές οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων του Μαρινόπουλου και πλέον η εταιρεία είναι σε καθεστώς προστασίας έναντι των πιστωτών της, μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου 2016 – όταν θα γίνει η συζήτηση των κύριων προσφύγων για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου προστατεύεται η περιουσία του ομίλου απαγορεύοντας κατασχέσεις από τους πιστωτές και παγώνει κάθε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης του ομίλου, απαγορεύοντας τη διάθεση των ακινήτων και του εξοπλισμού.

Οι εργαζόμενοι εξαιρούνται από το καθεστώς προστασίας (το είχαν ζητήσει οι ίδιοι ώστε αν δεν πληρώνονται να μπορούν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους) και οι μισθώσεις.

Να τονίσουμε ότι υπέρ των αιτήσεων του ομίλου για χορήγηση προσωρινής προστασίας από τους πιστωτές ήταν οι τράπεζες, το Σωματείο Εργαζομένων, το ΙΚΑ και κάποιες επιχειρήσεις, ενώ παρέμβαση κατά του αιτήματος του ομίλου «Μαρινόπουλος» έγινε από το ελληνικό Δημόσιο – το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες εξόργισε τον Αλέξη Τσίπρα καθώς ο πρόεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είχε ενημερώσει ότι θα κάνει θετική εισήγηση. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ