Αρχειο

Ο παγκόσμιος χάρτης της πείνας

Πάνω από 870 εκ. άνθρωποι υποσιτίζονται

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
52059-106243.jpg

Η πείνα μαστίζει τον πλανήτη και σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, τουλάχιστον 870 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν τη ζωή με άδειο στομάχι – συγκεκριμένα λαμβάνουν κάτω από 1.800 θερμίδες ημερησίως. Συνολικά ένας στους οκτώ ανθρώπους παγκοσμίως αντιμετωπίζει πρόβλημα σίτισης και συνήθως πιο ευάλωτα στο υποσιτισμό είναι τα παιδιά.

Τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα από think tank με έδρα την Ουάσινκτον και πρόκειται για έρευνα από το Διεθνές Ινστιτούτο Έρευνας Πολιτικής Τροφίμων. Περιλαμβάνει 120 χώρες, περίπου το 84% του παγκόσμιου πληθυσμού. Όπως θα δείτε στους χάρτες που ακολουθούν, Ασία και Αφρική εξακολουθούν να έχουν μεγάλο εχθρό την πείνα.

Παρότι ο παγκόσμιος δείκτης πείνας έχει μειωθεί πολύ από το 1990, 1.6 δις ανθρώπων αντιμετωπίζουν από μεγάλο έως πολύ μεγάλο πρόβλημα υποσιτισμού.

Ακολουθούν οι χάρτες και το υπόμνημα των μετρήσεων. Με πράσινο είναι οι χώρες χωρίς πρόβλημα και όσο ανεβαίνει το ποσοστό κατοίκων που αντιμετωπίσουν την πείνα πάει στο κόκκινο.

n

n

n

n

Για ακόμα περισσότερα στοιχεία πατήστε εδώ και για τον διαδραστικό παγκόσμιο χάρτη της πείνας πατήστε εδώ ή περιηγηθείτε στο χάρτη που ακολουθεί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ