Visual Browsing
Stardust Notes 16.03.15

Stardust Notes 16.03.15

Έκλειψη Ηλίου στις 20 Μαρτίου

Όλες οι εκλείψεις μπλοκάρουν το φως και μας πιέζουν να έρθουμε σε επαφή με το προσωπικό και συλλογικό ασυνείδητο. Για μερικούς μια έκλειψη ανοίγει το κουτί της Πανδώρας – δημιουργεί κρίσεις, μας φέρνει αντιμέτωπους με τους φόβους και τους δαίμονές μας. Για κάποιους άλλους είναι μια φυσιολογική μετάβαση – το τέλος ενός κύκλου ζωής και η αρχή ενός νέου κεφαλαίου.

Οι εκλείψεις μάς πιέζουν να ξεπεράσουμε φθαρμένες συμπεριφορές, στάσεις, εργασίες, σχέσεις. Γύρω από τις εκλείψεις είναι χρήσιμο να βρίσκεις χρόνο για τον εαυτό σου ώστε να διαπιστώσεις πού βρίσκεσαι, πού ήσουν, πού θέλεις να πας, με ποιους και γιατί. Αυτή η έκλειψη Ηλίου στην τελευταία μοίρα και στο τελευταίο ζώδιο του ζωδιακού σηματοδοτεί ένα τέλος και μια αρχή. Κάτι τελειώνει, κάτι επείγεται να γεννηθεί.

Αυτή η νέα Σελήνη, που γίνεται εντονότατη λόγω της έκλειψης και μάλιστα Ολικής, αποτελεί επίσης και μια Σούπερ Σελήνη, που σημαίνει ότι η Σελήνη έρχεται πιο κοντά στη Γη με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε ακόμα πιο έντονα τις επιπτώσεις της. Με τη Σελήνη να συνδέεται με τα συναισθήματά μας, η ευαισθησία αυξάνεται και τα αισθήματα μεγεθύνονται. Στις σούπερ Σελήνες μάς δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε τη ενέργειά τους για να εντείνουμε τις προσπάθειές μας ώστε να ξεκινήσουμε τον καινούργιο κύκλο. Με τη Σούπερ Σελήνη, που φαίνεται μεγαλύτερη και λαμπερότερη από ό,τι συνήθως, ενισχύεται ο δυναμισμός μας για να «δούμε» και να κάνουμε το άλμα προς τα εμπρός.

Αυτή η νέα Σελήνη/Έκλειψη συμπίπτει σχεδόν με την Εαρινή Ισημερία που συμβαίνει 13 ώρες μετά, με τον Ήλιο δηλαδή να ξεκινάει τη διέλευσή του στον Κριό. Τις ημέρες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Ισημερία που ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με τον Ισημερινό, προκαλείται μείωση του μαγνητικού πεδίου της Γης επιτρέποντάς μας την πρόσβαση σε υψηλότερες διαστάσεις. Οι Ισημερίες και τα Ηλιοστάσια αποτελούν ενεργές εισόδους και εξαιρετικά σημαντικές χρονικές στιγμές για να σχεδιάσουμε ή να δρομολογήσουμε τα επόμενα βήματά μας.

Σχετικα
Τα Ζώδια τoυ Σαββάτου 15.05.2021
Τα Ζώδια τoυ Σαββάτου 15.05.2021

Παρόλο που χρειάζεται να βρίσκεσαι στο σωστό σημείο της Γης ώστε να δεις αυτή την ολική Έκλειψη του Ήλιου, πολλοί άνθρωποι σε μεγάλα κομμάτια του πλανήτη θα έχουν την ευκαιρία να δουν τις διαφορετικές της φάσεις – ανάμεσά τους η Γροιλανδία, η Ισλανδία, η Ευρώπη, η Βόρεια Αφρική, η Μέση Ανατολή και η Βορειοδυτική Ασία. Στην Αθήνα δεν θα δούμε την Ολική Έκλειψη, αλλά τη Μερική Έκλειψη.

Αυτή η έκλειψη στους Ιχθύς ενισχύεται από τον Ποσειδώνα, τον Ερμή και τον Χείρωνα που βρίσκονται επίσης στους Ιχθύς. Ποιο είναι το μήνυμά της; Είμαστε πολυδιάστατα όντα και η βασιλική πύλη για την εξέλιξή μας ονομάζεται ανιδιοτελής αγάπη.

Σκέφτηκες ποτέ γιατί η επιστήμη λέει ότι χρησιμοποιούμε μόνο το 10% του μυαλού μας και ότι το 90% του DNA μας είναι ανενεργό; Ότι το μεγαλύτερο μέρος του σύμπαντος (96%) βρίσκεται πέραν των αισθήσεών μας και των πιο εξελιγμένων οργάνων που διαθέτουμε; Οι Ιχθύες είναι συνδυασμός μυστικισμού και κβαντομηχανικής. Σε αυτούς τίποτα δεν είναι σταθερό και όλα συνδέονται.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 14.05.2021
Τα Ζώδια της Παρασκευής 14.05.2021

Να υπενθυμίσω εδώ ότι το τελευταίο από τα επτά τετράγωνα του Πλούτωνα με τον Ουρανό βρίσκεται κοντά στην Έκλειψη και περιέχει τη σύνοδο του Άρη με τον Ουρανό στον Κριό κι αμέσως μετά το τετράγωνο Άρη/ Πλούτωνα. Η έκλειψη, όπως είπαμε ήδη, συμβαίνει στις 29° των Ιχθύων, που είναι μια μοίρα πολύ ευαίσθητη όχι μόνο ως τελευταία μοίρα του τελευταίου ζωδίου αλλά επειδή σε αυτή βρίσκεται και ο απλανής αστέρας Sheat (Σχέατ) που σχετίζεται με καταστροφές (πλημμύρες, ναυάγια, δυστυχήματα). Παρόλο που διστάζω να επικεντρωθώ σε κακά νέα δεν αποφεύγω το συνειρμό με το 2011: η πυρηνική καταστροφή της Φουκουσίμα συνέπεσε με τον Ουρανό (που κυβερνάει την τεχνολογία και εμπεριέχει την πυρηνική τεχνολογία και την ακτινοβολία) στην 29° των Ιχθύων.

Αυτή η συμβολική μοίρα των Ιχθύων, από την οποία φεύγουμε από το συλλογικό Ιχθύ του «όλα είναι ένα» για να περάσουμε στον ενεργητικό, πρωτοπόρο Κριό, μας τονίζει ότι είναι απόλυτη ανάγκη να συνεργαστούμε σε αυτό το μικρό πλανήτη για να βγούμε από τη μαύρη τρύπα που έχουμε πέσει. Αν δεν αλλάξουμε κατεύθυνση γρήγορα και συνειδητά θα αναγκαστούμε να ερχόμαστε αντιμέτωποι με όλο και περισσότερες τραγωδίες που θα χειροτερεύουν, μέχρι να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα: ήρθε η ώρα να μιλήσουμε δυνατά και συνειδητά για τα αποτελέσματα της δράσης μας πάνω στη φύση. Σε ποιο σημείο βρίσκονται οι ανθρώπινες σχέσεις; Τι είδους κοινωνίες έχουμε δημιουργήσει και πώς ονειρευόμαστε την επόμενη φάση τους; Τι πολιτισμό έχουμε; Τι συστήματα εφαρμόζουμε και ποιες ιδέες επικρατούν;

Χρειαζόμαστε τεράστιες αλλαγές ΤΩΡΑ. Δεν αρκούν πια οι φωνές, τα άτομα, ο ένας-ένας ξεχωριστά. Όλοι μαζί ή κανείς.

Πώς θα αλλάξουμε τις ζωές και τον κόσμο μας; Κανείς δεν γνωρίζει ακόμα. Είναι στα χέρια μας (ή όχι;) η γέννηση ενός νέου κόσμου που θα φροντίζουμε ο ένας τον άλλο και όλοι μαζί τη Γη; Έχουμε τη θέληση να αλλάξουμε; Ο δρόμος της απληστίας και της καταστροφής μάς σπρώχνει στο τέλος μας. Θυμήσου: «Η αλλαγή δεν θα έρθει αν την περιμένουμε από κάποιον άλλο ή κάποια άλλη στιγμή. Είμαστε αυτοί που περίμεναν οι προηγούμενοι από εμάς. Είμαστε η αλλαγή που αναζητάμε» (Ο Μπάρακ Ομπάμα παραφράζοντας τον Γκάντι και την προφητεία των Χόπι.)

*Αυτή η Έκλειψη Ηλίου επηρεάζει κυρίως τους Ιχθύς, φυσικά μαζί με τους Παρθένους/Διδύμους και Τοξότες που έχουν γεννηθεί στις τελευταίες μέρες των ζωδίων τους, όπως και τους γεννημένους τις πρώτες μέρες των Κριών/Ζυγών/Καρκίνων και Αιγόκερων ή όσους έχουν ωροσκόπους αυτά τα ζώδια ή πλανήτες γύρω στις 29° ή 0°.

Δειτε επισης

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Τα Ζώδια της Πέμπτης 13.05.2021
Τα Ζώδια της Πέμπτης 13.05.2021
Δίδυμε, η φαντασία σου στον ερωτικό τομέα είναι στα ύψη, έχεις όμως την ανάγκη...
Zarastro
Τα Ζώδια της Πέμπτης 13.05.2021
Back to top
Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5