1821 Digital Gallery
Τα ζώδια της εβδομάδας
ΤΕΥΧΟΣ 675
COSMIC TELEGRAM

Τα ζώδια της εβδομάδας

Ζυγέ έχεις τη μύγα. Φρόντισε να μην την αφήσεις να σου χαλάσει ό,τι συμβαίνει.

Κριός (20 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Άκου τα πάντα, πίστευε τα μισά στην καλύτερη περίπτωση
Τα μηνύματα, οι κουβέντες και οι συναλλαγές της αρχής της εβδομάδας σε επαγγελματικό επίπεδο, ενώ φαίνονται πολλά υποσχόμενα, καταλήγουν να σου στοιχίσουν σε χρήμα ή να ηλεκτρίσουν περαιτέρω την ήδη τεταμένη ατμόσφαιρα. Στην προσωπική σφαίρα, η ρουτίνα σε συζητήσεις, συναλλαγές και συναντήσεις κάνει τη σκέψη σου να στραφεί στο κρεβάτι σου, φέρνοντάς σε κοντά σε παλιότερες ιστορίες ή τονίζοντας τα αρνητικά κομμάτια της ερωτικής σου ζωής αυτό τον καιρό. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να γνωρίζεις ότι αρκετά από αυτά που σκέφτεσαι κι ακούς είναι μπαρούφες και ανυπόστατες δηλώσεις. Το ζήτημα είναι να μην καταπιείς το δόλωμα και αφήσεις τα όποια σχόλια και συναντήσεις να φέρουν στην επιφάνεια δικές σου ανασφάλειες και φόβους ή ακόμη χειρότερα την τάση σου για συναισθηματική κατάχρηση, για υπερβολική σκληρότητα απέναντι στο σώμα σου ή και την κατάχρηση αλκοόλ, φαγητού, ουσιών. Η συναισθηματική σου ζωή παίρνει ροπές αυτόν τον καιρό, αλλά να ξέρεις ότι μεγάλο κομμάτι της είναι οφθαλμαπάτη που θα ξεκαθαρίσει το ακόλουθο διάστημα.


Ταύρος (20 Απριλίου - 19 Μαΐου)

Επενδύεις συναισθηματικά και υλικά κι αξιώνεις ανταπόδοση με άκομψο τρόπο
Ξεκινάς την εβδομάδα με μία σοβαρή επένδυση σε συναίσθημα, έρωτα, διασκέδαση και απόλαυση στην ερωτική σου ζωή, ωστόσο αυτό σε κάνει να περιμένεις ανταπόδοση και να δικαιολογείς ακραίες (κι όχι απαραίτητα) ωραίες συμπεριφορές λόγω πίεσης ή γιατί έτσι σου καπνίζει. Σε επαγγελματικό επίπεδο, καταθέτεις χρήματα, δημιουργικότητα και την εμπειρία σου στον βωμό των συνεργασιών σου, ωστόσο αυτό δεν επαρκεί για να δεις τις επιστροφές που περιμένεις. Το πώς (δεν) ανταπεξέρχονται οι συνεργασίες σου στον φόρτο της καθημερινότητας και τις προσωπικές σου προσδοκίες, γίνεται μείζον θέμα και οδηγεί έως και σε ρήξεις. Προς το ΣΚ η όλη κατάστασή σου θυμίζει ότι με την προσοχή σου σε αγγαρείες, ζητήματα υγείας, δουλειές και σε ό,τι αφορά τις σχέσεις σου, έχεις βάλει στην άκρη φίλους, εξωεπαγγελματικές ασχολίες, ακόμη και τα σχέδιά σου. Μην περιμένεις θαύματα γιατί η εικόνα που έχεις γι’ αυτά τα ζητήματα επί του παρόντος είναι ανακριβής και οι καταστάσεις δεν είναι σε καμία περίπτωση, όπως φαίνονται.


Σχετικα
Το φθινόπωρο των ζωδίων
Το φθινόπωρο των ζωδίων

Δίδυμοι (20 Μαΐου - 20 Ιουνίου)

Θέλεις να διανθίσεις τη ρουτίνα σου, όμως οι υποχρεώσεις σε δυσκολεύουν
Οι συζητήσεις που κάνεις με την οικογένειά σου, καθώς και για θέματα που αφορούν το σπίτι σου, σου προξενούν επιπλέον άγχος κι έξτρα φόρτο στην καθημερινότητά σου. Υπογραμμίζουν τη δυσκολία που έχεις να καταρτίσεις ένα πρόγραμμα βάσει των αναγκών σου, γιατί μπαίνουν στη μέση υποθέσεις που αφορούν τα παιδιά σου ή υποθέσεις που αφορούν τον σύντροφό σου και το σχετικό παρασκήνιο, είτε πρόκειται για φοβίες και παρελθόντα τραύματα είτε για τα desous της ερωτικής σου ζωής εν γένει. Προς το τέλος της εβδομάδας φτάνεις να απηυδήσεις και αναζητάς αλλαγή παραστάσεων σε εκδρομή, έξοδο, καινούργια ασχολία, ωστόσο τα θέματα που σε οδήγησαν εδώ συνεχίζουν να αποτελούν πρόβλημα. Μπορεί να νομίζεις ότι οι προσπάθειες, η στάση και τα λόγια σου δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα γιατί η κατάσταση φαίνεται κάπως κολλημένη στην καριέρα και στον γάμο σου, όμως αυτό είναι μόνο μία εντύπωση και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνει η δικαιολογία σου.


Καρκίνος (21 Ιουνίου - 21 Ιουλίου)

Σχετικα
Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού: Αναζητώντας μανιωδώς την ικανοποίηση μέσω του άλλου
Νέα Σελήνη στο ζώδιο του Ζυγού: Αναζητώντας μανιωδώς την ικανοποίηση μέσω του άλλου

Φχαριστιέσαι γιατί δεν καταλαβαίνεις ή δεν σε πειράζει το ότι κάνεις κύκλους
Η εβδομάδα ξεκινάει με μυστήριες κι υπόγειες συναντήσεις, μηνύματα και σκέψεις ή μία παρουσία από το παρελθόν να ανάβει το φυτίλι της ερωτικής σου ζωής και τα αίματα. Απολαμβάνεις σαφώς την κατάσταση, αν και καλό θα ήταν να έχεις στο πίσω μέρος του μυαλού σου ότι συντόμως θα αισθανθείς ότι η φασούλα αυτή δεν σε καλύπτει. Θα σε κάλυπτε ίσως σε προηγούμενη φάση της ζωής σου, αλλά τώρα ευχάριστη, ξε-ευχάριστη, είναι ένα καρέ πίσω, όπως υπογραμμίζει η ασχετοσύνη της με τα σχέδια, τις φιλίες, τις ιδέες σου, αλλά και τις βάσεις και την οικογένειά σου. Προς το ΣΚ, ειδικότερα το αλισβερίσι που συμβαίνει, θέλεις να το κάνεις κάτι παραπάνω. Αν έχεις στο μυαλό σου κάτι περισσότερο από σεξ, οδεύεις προς απογοήτευση, έστω κι αν φαίνεται ότι ανοίγονται ωραίες προοπτικές. Οδηγούν προς τα πίσω. Σε επαγγελματικό επίπεδο υπάρχει κίνηση και νέα σχετικά με εκκρεμείς συμφωνίες και διαπραγματεύσεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα πράγματα πηγαίνουν εκεί που θέλεις, ειδικά αν καλείσαι να παίξεις κόντρα ρόλους.


Λέων (22 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Και βάφεις τις κουρτίνες στο χρώμα που μισούσες. Μόνος σου.
Ξεκινάς την εβδομάδα με σκέψεις και ιδιωτικές κουβέντες, όχι απαραίτητα ευχάριστες, για να καταλάβεις τι ακριβώς γίνεται με τα οικονομικά σου σχέδια και το πόσο καλά (ή όχι) περνάς με τους φίλους και τις εξωεπαγγελματικές σου ασχολίες. Πριν τα βάψεις όλα μαύρα, έχε στο νου σου ότι η αντίληψή σου περνάει ιδιαίτερα υποκειμενική φάση, επηρεασμένη από παλιές φοβίες και από τις δυσκολίες στις χρηματικές σου σχέσεις με τράπεζες, οργανισμούς και σε κάθε είδους οικονομικές συμπράξεις. Σε μία φάση ντόμινο θυμάσαι και τις επικοινωνιακές ατέλειες σε σπίτι και οικογένεια, όπου άλλα έχεις κατά νου, άλλα συμβαίνουν και νομίζεις ότι είσαι δικαιολογημένος να αποστασιοποιηθείς και να γίνεις «απροβλημάτιστος» σε βαθμό ψύχρας στη σχέση σου ή και να την κάνεις (συναισθηματικά τουλάχιστον) προσωρινά. Δεν είσαι. Απλώς το κλίμα είναι υπερσυναισθηματικό και δίνει αυτή την εντύπωση. Επαγγελματικά, έσω προετοιμασμένος για ενεργοποίηση λόγω καινούργιων πρότζεκτ και προοπτικών, αρκεί να μην τα κυνηγάς μόνο και μόνο γιατί δεν σου βγαίνουν οι βασικοί σου στόχοι.


Παρθένος (23 Αυγούστου - 21 Σεπτεμβρίου)

Πολλές λεκτικές πιρουέτες, πολλά παζάρια, πολλά πήγαινε-έλα, λίγα αποτελέσματα
Ανοίγεις την εβδομάδα με διαπραγματεύσεις, παζαρέματα, συναλλαγές, συζητήσεις και όχι λιγότερες μετακινήσεις εξαιτίας της επαγγελματικής σου ζωής ή των στόχων για την καριέρα σου. Δεν σου κακοπέφτει, απλώς δεν είναι όσο αποτελεσματικά θα ήθελες όλα αυτά τελικά. Σε προσωπικό επίπεδο, και βγαίνεις και κόσμο γνωρίζεις και τις κουβεντούλες σου τις κάνεις, όμως ουσιαστική χαλάρωση, απόλαυση και ανανέωση δεν βλέπεις, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ερωτική σου ζωή. Το αντίθετο είναι πιο πιθανό. Ειδικά προς το τέλος της εβδομάδας κράτα μικρό καλάθι όπου ακούς πολλά κεράσια. Όσο πιο κοντά σε αυτά που επιδιώκεις είναι αυτά που ακούς, τόσο πιο πιθανό είναι να πρόκειται περί μπαρμπούτσαλων, είτε αναφορικά με τις προσωπικές, είτε τις επαγγελματικές σου σχέσεις. Φρόντισε δε, να είσαι ακριβής σε αυτά που λες για να μην καλλιεργήσεις κλίμα ψευδούς προσδοκίας ή να μην πουλήσεις τον εαυτό σου πολύ φθηνά στις ερωτικές ή επαγγελματικές σου σχέσεις.


Ζυγός (22 Σεπτεμβρίου - 22 Οκτωβρίου)

Έχεις τη μύγα. Φρόντισε να μην την αφήσεις να σου χαλάσει ό,τι συμβαίνει.
Ό,τι και να συμβαίνει στην αρχή της εβδομάδας, καλό, κακό, υπέροχο ή φρικτό, πηγαίνει μαγικά και κολλάει σε ό,τι θέματα αντιμετωπίζεις ήδη σε επίπεδο τσέπης, καρδιάς και κρεβατιού. Το πιο πιθανό βέβαια είναι ότι κάνεις τη λάντζα για το καινούργιο πριν ακόμα αυτό εμφανιστεί. Σε προσωπικό επίπεδο αυτό σημαίνει ότι καλείσαι να δεις τι γίνεται με εκκρεμότητες νομικής φύσεως με συγγενείς, το πού σε κολλάνε οι διαφορές νοοτροπίες που έχεις από σόι αλλά και οι παρέες σου και, κυρίως, τι συνήθειες που δεν γουστάρεις σου έχουν φορεθεί από έξω. Σε επαγγελματικό επίπεδο, βλέπεις ότι οτιδήποτε καινούργιο κάνεις έρχεται με μία μεγάλη ουρά και απαιτεί από σένα μια αλλαγή στάσης για την οποία δεν είσαι και πολύ έτοιμος να κάνεις. Προς το σαββατοκύριακο φρόντισε να μην κρασάρεις σωματικά εξαιτίας διατροφικών και συναισθηματικών ακροτήτων (βλέπε άγχος, φόβος, ανησυχία). Άφησε δε τον νυν ή υποψήφιο σύντροφο να σε βγάλει έξω από τη ζώνη άνεσής σου. Περίμενε διασκέδαση και είσαι μέσα. Περίμενε να ικανοποιηθούν μαγικά όλες σου οι ανάγκες και είσαι τελείως εκτός.


Σκορπιός (23 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Συναισθηματικός κυκλώνας που εξαπολύεται κατά βούληση
Τα τεκταινόμενα στο κρεβάτι και τον φιλικό σου κύκλο πρωταγωνιστούν στις κουβέντες και τη σκέψη σου στην αρχή της εβδομάδας. Βλέπεις ορισμένα πράγματα με ιδιαίτερη καθαρότητα και κατά τη συνήθειά σου τους αποδίδεις τη χειρότερη δυνατή ερμηνεία. Δεν φταίνε τα λόγια, τα νέα και οι κουβέντες. Φταίει το ότι έχει ανοίξει ο συναισθηματικός πίθος των Δαναΐδων που έχεις μέσα σου και συνάδερφοι, σύντροφος, κοινωνικός κύκλος δεν σε ικανοποιούν, ακόμη κι αν καταθέτουν γη και ύδωρ στα πόδια σου. Προσπάθησε να συμμαζέψεις τον συναισθηματικό σου κυκλώνα για να μη βρεθείς να πίνεις, να καπνίζεις και να κάνεις τα ίδια (αυτοκαταστροφικά απολαυστικά) λάθη στην προσωπική σου ζωή. Ιδιαίτερη μνεία στα πράγματα που μπορεί να αγνοήσεις στη σχέση με τα παιδιά σου (βλέπε ψέμα, ανακρίβεια, συγκάλυψη), επειδή ζεις το δράμα σου. Και τέλος, αν πρόκειται να ξεσπάσεις στο σπίτι, κάνε α) ανακαίνιση β) μετακόμιση γ) φενγκ σούι δ) βάλε σάκο του μποξ, μην αφήσεις τη ρουτίνα να σου τα κάνει όλα άνω κάτω.


Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 20Δεκεμβρίου)

Πρόσεξε μην πιαστείς στον ύπνο προσπαθώντας να δείξεις ότι όλα είναι καλά
Πολλά ράμματα για τη γούνα σου έχουν οι συνεργάτες σου στην αρχή της εβδομάδας και ο σχετικός σούσουρος δεν διευκολύνει την κατάσταση, που είναι ήδη ζορισμένη λόγω υποχρεώσεων και σχεδίων, ούτε σε βοηθάει να διευθετήσεις εκκρεμότητές σου. Σε προσωπικό επίπεδο έχε τον νου σου γι’ αυτά που ο σύντροφός σου δεν λέει ή στο πόσο άσχημα σε κάνουν να αισθάνεσαι αυτά που λέει. Ίσως είναι καλή ευκαιρία να κάνεις μία κουβέντα εφ’ όλης της ύλης για το πώς (δεν) προχωράει η προσωπική σου ζωή, καθώς βρίσκεσαι ακινητοποιημένος ανάμεσα σε ρουτίνα και σχέδια. Προς το τέλος της εβδομάδας, φρόντισε να μην πολυδιαφημίσεις ό,τι καλό σου συμβεί, ερωτικά, δημιουργικά, οικονομικά, εκτός αν είσαι απολύτως έτοιμος να κάψεις ορισμένες γέφυρες διά παντός, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο. Δεν νομίζω ότι είσαι, παρότι είναι σαφές πως με ό,τι κλεισίματα αναβάλλεις, καλλιεργείς μία επιφανειακή αίσθηση ψευδούς ασφάλειας στο σπίτι και μέσα σου και μία πολύ αληθινή αίσθηση απόλυτης ανασφάλειας στην πραγματικότητα.


Αιγόκερως (21 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

Ψέματα σε σένα και τους άλλους για να προσποιηθείς ότι άλλαξες/αν
Με ευχάριστα επαγγελματικά ραβασάκια ξεκινάει η εβδομάδα σου, τα οποία σε βάζουν άμεσα σε δράση και στο αγαπημένο σου παιχνίδι του «σχεδίασε το μέλλον σου». Το εγχείρημα είναι δυσκολότερο από ό,τι θα ήθελες, αφού χρήμα, δημιουργικότητα και οι στόχοι για την καριέρα σου δεν συνεργάζονται όμορφα. Σε προσωπικό επίπεδο, σου ανοίγονται νέες φιλίες και ομαδικές δραστηριότητες μέσα από την ακαδημαϊκή σου ζωή, τις παρέες, ακόμη και τον συγγενικό σου κύκλο. Βέβαια η καινουργίλα σού τονίζει ότι στην ερωτική σου ζωή τα πράγματα είναι κάπως περίεργα, από την άποψη ότι όλα τριγύρω αλλάζουν κι όλο τα ίδια μένουν. Αυτό σε κάνει ανυπόμονο προς το τέλος της εβδομάδας και για να ανακτήσεις τον έλεγχο του παιχνιδιού είσαι έτοιμος να κάνεις αψυχολόγητες οικονομικές και συναισθηματικές σπατάλες. Πράγμα που είναι προτιμότερο γιατί χρειάζεται κάπως να ταραχτούν τα ύδατα και η εναλλακτική είναι να μην πιστεύεις ούτε ό,τι σου λένε, ούτε ό,τι λες ο ίδιος, ακόμη κι αν έχεις την εντύπωση ότι είναι αλήθεια.


Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 17 Φεβρουαρίου)

Αισθάνεσαι ανικανοποίητος, ακόμη κι αν σου χαρίζουν τον ουρανό με τ’ άστρα
Μην απαξιώνεις τις επαγγελματικές συζητήσεις και προτάσεις της περιόδου επειδή αισθάνεσαι ότι οι ανάγκες σου δεν ικανοποιούνται σε επίπεδο καριέρας. Εδώ υπάρχει μία ευκαιρία να συνδυάσεις την κερδοφορία και τη δημιουργικότητα, αν δεν αφήσεις την καχυποψία, την αμφιβολία και την αρνητικότητα να σου το χαλάσουν, επειδή ίσως αισθάνεσαι ότι δεν έχεις επαρκή στήριξη ή ξεκινάς κάτι καινούργιο. Σε προσωπικό επίπεδο, έρωτας και σεξ συνεργάζονται και σύμφωνα με τους στόχους σου μάλιστα, αλλά εσύ δυσκολεύεσαι και πάλι να νιώσεις ικανοποιημένος εξαιτίας α) των θεμελιωδών αλλαγών στο σπίτι και μέσα σου, οι οποίες μάλιστα είναι σαν να έχουν μείνει μετέωρες β) νοοτροπίας και παρέας γ) παρεμβάσεων τρίτων, ειδικά συγγενών. Προς το ΣΚ φρόντισε να μην παραδοθείς αμαχητί σε καταναλωτική θεραπεία, συναισθηματικό φαγητό ή ξαναζεσταμένο σεξ, για να νιώσεις καλύτερα. Η όλη κατάσταση δεν βοηθάει ούτε τα νεύρα, ούτε την υπερενέργειά σου, βοηθάει όμως ή έντονη σωματική ή διανοητική άσκηση, ιδανικά και τα δύο, σε ομαδικό σχηματισμό.


Ιχθύες (18 Φεβρουαρίου - 19 Μαρτίου)

Πολλά υποσχόμενες εξελίξεις, αλλά και υποθέσεις κολλημένες όσο δεν πάει άλλο
Κάτι κουβεντιάζεται σαν ταξιδάκι, σαν καινούργια επιμορφωτική δραστηριότητα, σαν καινούργια παρέα, γενικώς μία καινούργια προοπτική με τη στήριξη της οικογένειας και του συντρόφου σου. Καλό θα ήταν να μην το χρησιμοποιήσεις σαν αφορμή για να ανακυκλώσεις φοβικές σκέψεις κι αυτοκαταστροφικές συνήθειες που έχεις ανάγει σε επιστήμη και νοοτροπία. Σε επαγγελματικό επίπεδο, στην αρχή της εβδομάδας έχεις την εντύπωση ότι το αισθητήριό σου λειτουργεί καλύτερα σε διαπραγματεύσεις που αφορούν το γραφείο και σε υποθέσεις που επηρεάζουν το συναδερφικό κλίμα και βλέπεις φως στο τούνελ. Η κινητικότητα ενεργοποιεί και εκκρεμείς νομικές, ακαδημαϊκές ή υποθέσεις που αφορούν το εξωτερικό, όμως κάθε ευνοϊκός διακανονισμός, συμφωνία και συμβιβασμός χρονοτριβεί. Μην αφήσεις τις εξελίξεις να σου ρίξουν το ηθικό προς το ΣΚ και κυρίως να σε κάνουν να αμφισβητείς τον εαυτό σου. Πρόσεξε ιδιαίτερα την υγεία σου, πιες βιταμίνες, κάνε διαλογισμό κι ό,τι άλλο σε χαλαρώνει για να βοηθήσεις το νευρικό σου σύστημα και τον ύπνο σου και απόφυγε τις κραιπάλες του αλκοόλ. 


*Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5