1821 Digital Gallery
Αιγόκερε
ΤΕΥΧΟΣ 285
STARDUST

Αιγόκερε

η δίψα σου για αναγνώριση σε οδηγεί σε μια αφύσικη προσπάθεια να ζήσεις μια «κανονική» ερωτική ζωή, με «κανονική» οικογένεια, «με κανονικά» παιδιά γιατί, όσο κι αν σε ενοχλεί η διαπίστωση, σε ενδιαφέρει πάρα πολύ τι σκέφτονται οι άλλοι άνθρωποι για σένα. Η σωτηρία σου βρίσκεται στο να αποκλίνεις από το «φυσιολογικό» που ποτέ δεν σε ικανοποιεί και να απολαύσεις περισσότερο – το σεξ, τις σχέσεις, τον έρωτα.

Κριός (21 Μαρτίου - 19 Απριλίου)

Η έκλειψη Ηλίου (15/1) στον Αιγόκερω ξανακάνει την επαγγελματική σου ζωή προτεραιότητα. Σου δίνεται η ευκαιρία να ξεπεράσεις τους άλλους που τρέχετε στην ίδια κούρσα, να κατευθύνεις τις επαγγελματικές σου φιλοδοξίες ή ακόμα και να αλλάξεις πορεία. Ακόμα κι αν το αποτέλεσμα είναι αντάξιο της προσπάθειάς σου, μην επιτρέψεις στον εαυτό σου σκέψεις για το πόσο πολύ σε πιέζουν, για τις τρελές συνθήκες που επικρατούν στη δουλειά σου, πόσο κοντά βρίσκεσαι στην υπερκόπωση ή πόσοι θέλουν να σε δουν να σκοντάφτεις, γιατί τότε το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αρχίσεις να προσεύχεσαι.

Υ.Γ. Με τον Κρόνο να γυρίζει ανάδρομος στον 7ο οίκο σου, αυτοί που σχετίζεσαι συναισθηματικά αρχίζουν να μεταμορφώνονται μέρα με τη μέρα σε καταθλιπτικούς, γκρινιάρηδες, εγωπαθείς, απαιτητικούς, βλαμμένους, που αδιαφορούν παντελώς για τα λούκια που περνάς. Υπομονή, κατανόηση, ψυχραιμία.

Ταύρος (20 Απριλίου - 20 Μαΐου)

Σχετικα
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022
Τα Ζώδια του Σαββάτου 29.01.2022

Ο Κρόνος από την καινούργια του θέση στον 6ο ηλιακό σου οίκο απαιτεί από σένα στοχευμένη έξτρα γείωση: να δώσεις στη δουλειά την απόλυτη συγκέντρωσή σου και την απόλυτη υπομονή σου. Κάθε βήμα που κάνεις από εδώ και πέρα για να καλυτερεύσεις τη φυσική σου κατάσταση υιοθετώντας  υγιεινότερες συνήθειες θα σου επιμηκύνει το προσδόκιμο ζωής. Γυρνώντας ανάδρομος τώρα, κάθε παρασπονδία στις διατροφικές συνήθειες, κάθε εργασιακή χαλαρότητα, κάθε άρνηση να συντονιστείς με τους άλλους θα αντιμετωπίζεται από τον Κρόνο με αυστηρό τράβηγμα στο αυτί. Μην ξεχνάς επίσης ότι ο ανάδρομος Άρης συνεχίζει να δυναμιτίζει την οικογενειακή γαλήνη και βγάζει στην επιφάνεια το άγχος ότι οι κοντινοί σου άνθρωποι δεν σε υπολογίζουν όσο θέλεις, με αποτέλεσμα να γίνεσαι επιθετικός. Άσε τα ταυρίσια γαϊδουροπείσματα και κάνε ένα βήμα πίσω – το δίκιο δεν είναι με το μέρος σου.

Δίδυμοι (21 Μαΐου - 21 Ιουνίου)

Οι Δίδυμοι δεν είναι από αυτούς που σταματάνε επειδή η πόρτα τούς έπιασε ένα κομμάτι ρούχο. Όταν έχουν σχέδια, ή θέλουν να τους αναγνωριστεί  κάτι που κάνουν, μπορούν να κάνουν το γύρο του σύμπαντος γκαζωμένοι, χωρίς να υπολογίσουν εμπόδια. Εντάξει μέχρι εδώ. Όμως πρέπει να δείξεις κατανόηση στις αντιλήψεις των άλλων, ακόμα κι αν πρόκειται για αυτούς από τους οποίους προσπαθείς να ξεφύγεις. Και κάτι ακόμα: μπορεί η αποστασιοποίηση να είναι μια σοβαρή λύση όταν οι σχέσεις παραγίνονται καυτές, υπάρχουν όμως δάνεια, απλήρωτοι λογαριασμοί και οικονομικές εκκρεμότητες που δεν μπορείς να αποφύγεις. Άρα: ανάλαβε δράση και βοήθησε την τύχη για να σε βοηθήσει. Μην κατασκηνώνεις μπροστά στην τηλεόραση καταναλώνοντας εικόνες και πίτσες. Βγες έξω με αυτοπεποίθηση και συνάντησε όσο περισσότερους  μπορείς που θα σε βοηθήσουν επαγγελματικά και οικονομικά και μην τρελαίνεις αυτόν ή αυτήν που μπορεί να σε στηρίξει συναισθηματικά.

Σχετικα
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022
Τα Ζώδια της Παρασκευής 28.01.2022

Καρκίνος (22 Ιουνίου - 22 Ιουλίου)

Έρχονται στιγμές που αντί να παλεύεις μ’ ένα αόρατο άλιεν, αντί να χάνεις την ισορροπία σου παρατηρώντας ό,τι σου συμβαίνει μέσα από τα μαύρα γυαλιά της αποκάλυψης, αντί να βάζεις εσύ ο ίδιος/α τρικλοποδιές στον εαυτό σου, χρειάζεται να αναλάβεις δράση. Η πλανητική συγκυρία στον ηλιακό σου 7ο οίκο –όπου πραγματοποιείται και η έκλειψη Ηλίου (15/1)– εντείνει την αποφασιστικότητα και την ανάγκη για αποφάσεις. Μπορεί κατά τη διάρκεια της έκλειψης να μην έχουμε γεγονότα, άλλα να θυμάσαι ότι το θέμα των Σχέσεων –επαγγελματικών και συναισθηματικών– είναι ανοιχτό και φλέγον. Αν χρειάζεται να πεις ένα-δυο πράγματα που σε ενοχλούν στις σχέσεις σου, πες τα καθαρά. Αν αισθάνθηκες ότι στη δουλειά σε ποδοπάτησαν ζήτα εξηγήσεις χωρίς να φτάσουν τα πράγματα σε ρήξη. Και κάτι ακόμα: Δεν γίνεται να γυρνάς συνεχώς ως υποχόνδριος/α με διάφορες φανταστικές/ή πραγματικές ασθένειες επειδή δεν μπορείς να πεις σε κάποιον/α που πιστεύει ότι είσαι σάκος του μποξ «άι σιχτίρ πια… μέχρι εδώ ήταν».

Λέων (23 Ιουλίου - 22 Αυγούστου)

Με τον Άρη ανάδρομο στο ζώδιό σου δεν μπορείς να δηλώσεις με πειστικότητα ότι διαθέτεις ζωτικότητα και δύναμη. Αντίθετα υπάρχουν ώρες που αισθάνεσαι απελπισμένος γιατί τίποτα δεν προχωράει όπως θέλεις. Τώρα, με τον Άρη στον Λέοντα, καλείσαι να πάρεις και να υλοποιήσεις κάποιες αποφάσεις σχετικές με τις συντροφικές και επαγγελματικές σου σχέσεις ενώ θα σε τρώνε ο φόβος και η αμφιβολία αν είναι οι σωστές. Εννοείται βεβαίως ότι θα υπάρξουν και αποφάσεις που θα ληφθούν ερήμην σου ή που θα σου επιβληθούν χωρίς δικαίωμα επιλογής. Όσο για την πλανητική ενέργεια στον 6ο ηλιακό οίκο σου, στον οποίο πραγματοποιείται και η έκλειψη Ηλίου (15/1), όσο απορροφημένος κι αν είσαι με δουλειές μέχρι αργά το βράδυ ώστε να μη σκέφτεσαι τις ανάγκες της ψυχής σου, το σίγουρο είναι ότι σε στιγμές έκλαμψης συνειδητοποιείς ότι χρειάζεται να στρέψεις την προσοχή σου στα κοντινά σου πρόσωπα που έχουν ανάγκη την παρουσία και τη φροντίδα σου. Σ’ αυτές τις στιγμές διαύγειας χρειάζεται να αντιληφθείς ότι Εσύ ο ίδιος επιθυμείς διακαώς την Αγάπη και το Ενδιαφέρον των άλλων.

 

Παρθένος (23 Αυγούστου - 22 Σεπτεμβρίου)

Ο Άρης στον ηλιακό σου 12ο οίκο φέρνει ενοχή, μυστικοπάθεια, αναπάντεχες υποχρεώσεις και σουρεαλιστικές σκηνές στην εργασιακή καθημερινότητα ή στις σχέσεις με τους άλλους. Η πιο ασφαλής αντίδραση είναι να μείνεις κάτω από τις κουβέρτες μέχρι ο Άρης να μπει στο ζώδιό σου, οπότε να βγεις ξανά στον κόσμο φρέσκος και έτοιμος να αντιμετωπίσεις όσους σε πείραξαν – γιατί είναι σίγουρο ότι κάποιοι θα προσπαθήσουν να σε γονατίσουν. Πάντως είναι ξεκάθαρο ότι θα χρειαστεί να κάνεις κάποιου είδους θυσία ή να αντιμετωπίσεις μια κρίση – κυρίως αν έχεις ωροσκόπο Παρθένο. Σκέψου ότι όλοι έχουμε αναγκαστεί να πάρουμε στο παρελθόν αποφάσεις που αισθανθήκαμε ότι μας παγίδευσαν. Αποδέξου το γεγονός ότι η ζωή δεν έχει manual. Εννοείται ότι οι σκέψεις σου, ο αυτοέλεγχος και οι τύψεις δεν συζητιούνται δημόσια, αλλά αυτό δεν είναι δικαιολογία για να κλειστείς όλο αυτό το διάστημα στο σπίτι σου. Η κινητικότητα στον ηλιακό σου 5ο οίκο μιλάει για ερωτική διάθεση, δημιουργικότητα, επιθυμίες, φιλικές συναναστροφές και διασκέδαση. Άρα μπορείς να μαστιγώνεις τον εαυτό σου τις καθημερινές και να λάμπεις τα γουικ εντ. Σαν μοντέρνα Σταχτοπούτα.  

Ζυγός (23 Σεπτεμβρίου - 23 Οκτωβρίου)

Όλοι ξέρουμε ότι διανύεις ήδη μια δύσκολη περίοδο που αρχίζει να γίνεται περισσότερο πιεστική – ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στο ζώδιό σου, η έκλειψη Ηλίου στον Αιγόκερω (15/5), όπου βρίσκεται και ο Πλούτωνας, γίνεται σε ένα κομβικό σημείο του ηλιακού σου ωροσκοπίου. Αν και ο ωμός ρεαλισμός εισβάλλει κι από τις χαραμάδες ακόμα σε ολόκληρο το οικοδόμημα της ζωής σου –κι αυτό σημαίνει επαγγελματικές ή συναισθηματικές προκλήσεις– εντούτοις, για πρώτη φορά μετά από καιρό, ΞΕΡΕΙΣ πού πηγαίνεις, πού πονάς, με ποιους έχεις να κάνεις, ξέρεις λίγο καλύτερα εσένα, τι να περιμένεις και τι να ξεχάσεις. Και μετά… βλέποντας το τέρμα της πορείας μακριά, αισθάνεσαι ότι δεν θα τα καταφέρεις και ότι χρειάζεται να κάνεις υπεράνθρωπες προσπάθειες για να σουρθείς μέχρι εκεί. Ο καινούργιος εαυτός που δημιουργείται είναι σκληρός και ευαίσθητος, κοινωνικός και μοναχικός, απαισιόδοξος και αισιοδοξος. Αν θα τα καταφέρεις εξαρτάται από το πόσο πολύ πιστεύεις στο στόχο σου. Ό,τι διαλύεται, δεν το ήθελες πολύ.

Σκορπιός (24 Οκτωβρίου - 21 Νοεμβρίου)

Οι προαγωγές στη δουλειά είναι πάντα τονωτικές όταν συμβαίνουν. Είναι υπέροχο όταν αποκτάς περισσότερη δύναμη και συγκαταλέγεσαι στην A-list των επαγγελματιών της κατηγορίας σου. Ακόμα και αν τέτοιες εξελίξεις σού φαίνονται χωρίς ιδιαίτερο νόημα, υπάρχει και η άλλη πλευρά του νομίσματος. Είναι μεγάλη η έκπληξη όταν συνειδητοποιείς ότι όσο μεγαλύτερη είναι η επιτυχία τόσο περισσότερο θα πρέπει να δουλέψεις, κι όσο περισσότερο εργάζεσαι τόσο περισσότερο απομακρύνεσαι από τις επιθυμίες της καρδιάς. Τώρα που ο Κρόνος γυρίζει ανάδρομος στον Ζυγό απειλώντας την ψυχική σου ηρεμία με σκέψεις που δεν θα τολμούσε να κάνει ούτε η Κασσάνδρα, μην αφήσεις να σε κατακλύσει η σκοτεινή σκέψη ότι «τα πάντα ματαιότης». Αν αισθάνεσαι παραμελημένος, ή αν η δουλειά σου έχει σκαμπανεβάσματα που δεν μπορείς να εξηγήσεις και οι σχέσεις σου βαλτώνουν, επικεντρώσου στην έκλειψη Ήλίου (15/1) που συμβαίνει στον Αιγόκερω: μια μετακόμιση, μια αλλαγή, μια καινούργια σπουδή, μια εκ βαθέων συζήτηση με όσους έχεις ανοιχτούς λογαριασμούς δεν είναι παρά συμπτώματα μιας βαθύτερης ανάγκης – να αλλάξεις οπτική στα πράγματα. Να δεις το ίδιο πρόβλημα από άλλη σκοπιά για να απαλλαγείς από αυτό.  

Τοξότης (22 Νοεμβρίου - 21 Δεκεμβρίου)

Αν έχεις τον Ήλιο σου στον Τοξότη και ακόμα περισσότερο αν έχεις ωροσκόπο Τοξότη, αυτό σηματοδοτεί έντονα την ανάγκη για οικονομική εξασφάλιση. Πού είναι το χρήμα; Απαιτείς ηθική και χρηματική αναγνώριση των επαγγελματικών σου κόπων. Σε αυτό τον κόσμο όπου κανείς δεν ενδιαφέρεται για κανέναν, δεν μπορείς να πάρεις τους δρόμους για να πουλήσεις τον εαυτό σου ακριβότερα. Κάθε πράγμα θέλει τον καιρό του. Τώρα είναι εποχή που πρέπει να υποχωρήσεις από τις δικαιολογημένες οικονομικές σου απαιτήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση βρες τρόπους να αυξήσεις το εισόδημά σου. Αλλάζοντας δουλειά; Με δεύτερη δουλειά; Μη δανείζεσαι τώρα και μη δανείζεις.

Αιγόκερως (22 Δεκεμβρίου - 19 Ιανουαρίου)

«Κάνε υπομονή», «προσπάθησε ακόμα», «μη χάνεις το κουράγιο σου». «Για σένα που έχεις κυβερνήτη τον Κρόνο οι δυσκολίες, οι καθυστερήσεις και οι αντιξοότητες θα πρέπει να μοιάζουν με περίπατο στις Βερσαλλίες». Ώπα, παιδιά… Φυσικά και οι Αιγόκεροι αντέχουν και ξέρουν ότι η χελώνα μπορεί να περάσει το λαγό, αλλά με τον Πλούτωνα και απανωτές εκλείψεις στο ζώδιό τους ο περίπατος στις Βερσαλλίες είναι πάνω σε σπασμένα γυαλιά. Συγκρατήσου κάθε φορά που κάποιος σε συμβουλεύει καλοπροαίρετα να χαμογελάσεις και να προχωρήσεις. Όταν βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι και πιέζεσαι να αποφασίσεις προς τα πού θα πας, τότε ακόμα κι ο Αιγόκερως παγώνει – τουλάχιστον στιγμιαία. Ναι, η αλλαγή είναι απόδειξη ζωντάνιας, αλλά σου χρειάζεται και η βεβαιότητα ότι υπάρχει τάξη στο χάος.

Υδροχόος (20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου)

Μια σκοτεινή έκλειψη στον Αιγόκερω (15/1) σε αποσταθεροποιεί συναισθηματικά και σε κάνει να ονειρεύεσαι σχέσεις που έπαψαν να είναι ιδανικές από την εποχή του Αδάμ και της Εύας. Στη δουλειά σού φορτώνουν επιπλέον εργασία και σου τη σπάνε γενικότερα, αλλά ο ανάδρομος Άρης λέει ότι αντί να αναρωτιέσαι και να αγωνιάς είναι καλύτερα να αντιμετωπίσεις σοβαρότερα αυτόν ή αυτήν που σε ενδιαφέρει. Να θυμάσαι ωστόσο ότι οι άνθρωποι που σε γοητεύουν, εκτός από γοητευτικοί μπορούν να είναι και αντιφατικοί και επιθετικοί. Και κάτι ακόμα: είναι δύσκολο να κοντράρεσαι με τους ανθρώπους, και κυρίως όταν αυτοί είναι ο σύντροφός σου ή ο συνεργάτης σου, αλλά οι συγκρούσεις φέρνουν περισσότερη ειλικρίνεια στις σχέσεις. Απάντησε γρήγορα: η αλήθεια δεν σε κάνει να έρχεσαι πιο κοντά στον άλλο δένοντάς σε περισσότερο μαζί του; Καθυστερείς να απαντήσεις ή μου φαίνεται; 

 

Ιχθύες (19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου)

Εάν έχεις συνδέσει την αυτοεκτίμησή σου με τις αυξομειώσεις της καριέρας σου, όταν εξελίσσεται αισθάνεσαι ότι ο κόσμος σε αγαπάει και όταν μένει στάσιμη θεωρείς ότι κανείς δεν ενδιαφέρεται για σένα. Κι όμως με την έκλειψη Ηλίου (15/1) αρχίζεις να αναρωτιέσαι αν αξίζει να τα δίνεις όλα για ένα αποδεκτό κοινωνικό πρόσωπο, σε μια καριέρα που εντυπωσιάζει, και να χάνεις τελικά τον προσωπικό σου δρόμο. Επίσης, αν η δουλειά σου είναι αυτό που ήθελες ξεκινώντας. Μήπως η καριέρα έβαλε σε δεύτερη μοίρα τη συναισθηματική σου ζωή; Μπορεί να έχεις γεννηθεί για να διαπρέψεις σε ό,τι κάνεις, όμως δεν είναι άδικο να στερείς τον εαυτό σου από την καρδιά σου που λαχταράει να χτυπήσει πιο γρήγορα από ένα τηλεφώνημα που θα σε στείλει στον ουρανό;

Για πιο ολοκληρωμένη εικόνα των αστρολογικών σου τάσεων θα πρέπει να διαβάζεις και τον ωροσκόπο σου.

gpano@stardome.gr

Διαλεξε το ζωδιο σου

ΚΡΙΟΣ
21/3 - 19/4
Κριός
ΤΑΥΡΟΣ
20/4 - 20/5
Ταύρος
ΔΙΔΥΜΟΙ
21/5 - 21/6
Δίδυμοι
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
22/6 - 22/7
Καρκίνος
ΛΕΩΝ
23/7 - 22/8
Λέων
ΠΑΡΘΕΝΟΣ
23/8 - 22/9
Παρθένος
ΖΥΓΟΣ
23/9 - 23/10
Ζυγός
ΣΚΟΡΠΙΟΣ
24/10 - 21/11
Σκορπιός
ΤΟΞΟΤΗΣ
22/11 - 21/12
Τοξότης
ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ
22/12 - 19/1
Αιγόκερως
ΥΔΡΟΧΟΟΣ
20/1 - 18/2
Υδροχόος
ΙΧΘΥΕΣ
19/2 - 20/3
Ιχθύες

Θεματα

Back to top

Προσεχως

Το Soundtrack της Πόλης
Athens Voice 102.5