Κοσμος

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Πέθανε ο σύζυγος της δασκάλας που σκοτώθηκε από τα πυρά του δράστη

Δεν άντεξε την απώλεια της γυναίκας του

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τέξας: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς ο σύζυγος της δασκάλας που σκοτώθηκε στο μακελειό
Τέξας: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς ο σύζυγος της δασκάλας που σκοτώθηκε στο μακελειό © Twitter

Τέξας: Νεκρός από ανακοπή καρδιάς ο σύζυγος της δασκάλας που σκοτώθηκε στο μακελειό. Τι αναφέρουν συγγενείς.

Ο σύζυγος της 46χρονης Ίρμα Γκαρσία, δασκάλας που έπεσε νεκρή από τα πυρά του 18χρονου που εισέβαλε στο σχολείο του Ουβάλντε στο Τέξας, πέθανε από ανακοπή καρδιάς.

«Ο Τζο Γκαρσία έφυγε από τη ζωή μην αντέχοντας την απώλεια της συζύγου του», έγραψε στο Twitter ο ανιψιός του.

Τη θλιβερή είδηση επιβεβαίωσε, όπως αναφέρει το Daily Beast, η εξαδέλφη της δασκάλας Ίρμα Γκαρσία. «Πιστεύω πραγματικά ότι ο Τζο πέθανε από την τσακισμένη καρδιά του, το ότι έχασε τον έρωτα της ζωής του για 30 χρόνια, ήταν πολύ μεγάλο βάρος για να το αντέξει».

Το ζευγάρι ήταν παντρεμένο επί 24 χρόνια και είχε αποκτήσει τέσσερα παιδιά, δύο ενήλικα αγόρια και δύο κορίτσια στο γυμνάσιο.

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας: Στο μικροσκόπιο ο ρόλος της αστυνομίας

Δύο ημέρες μετά τη σφαγή 19 παιδιών και δύο δασκάλων από έναν πάνοπλο έφηβο μέσα σε δημοτικό σχολείο, στο νότιο Τέξας, πολλές λεπτομέρειες γύρω από την επίθεση αυτή παραμένουν ασαφείς.

Ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας, ο Κρις Ολιβάρες, είπε ότι οι ερευνητές ακόμη προσπαθούν να καθορίσουν ένα ακριβές χρονοδιάγραμμα των γεγονότων. Μεταξύ άλλων, θέλουν να μάθουν για πόσο χρονικό διάστημα ο δράστης, ο 18χρονος Σαλβαδόρ Ράμος, έμεινε οχυρωμένος στο κτίριο μέχρι να μπουν στην τάξη οι αστυνομικοί και να τον σκοτώσουν.

Ο ρόλος των αστυνομικών σε αυτήν την τραγωδία προκαλεί πολλά ερωτηματικά, αφού ορισμένοι αυτόπτες μάρτυρες, που βρίσκονταν έξω από το σχολείο, κάνουν λόγο για «παθητική» παρακολούθηση των εξελίξεων εκ μέρους των δυνάμεων της τάξης.

Μακελειό στο Τέξας: Στο στόχαστρο η αστυνομία
Μακελειό στο Τέξας: Στο στόχαστρο η αστυνομία © EPA/TANNEN MAURY

«Υπήρχαν τουλάχιστον 40 αστυνομικοί, οπλισμένοι μέχρι τα δόντια, όμως δεν έκαναν τίποτα μέχρι που ήταν πια πολύ αργά», είπε ο Ζακίντο Κασάρες, ο πατέρας της Ζακλίν Κασάρες, 10 ετών, η οποία σκοτώθηκε στο δημοτικό σχολείο Ρομπ.

Ο Ντάνιελ Μάιερς, ένας 72χρονος πάστορας, έφτασε μαζί με τη σύζυγό του Ματίλντα έξω από το σχολείο περίπου 30 λεπτά μετά την εισβολή του ενόπλου. Περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι αστυνομικοί περίμεναν την άφιξη μιας ειδικής μονάδας για να εξαπολύσουν την επίθεση και ότι οι γονείς που παρακολουθούσαν τα γεγονότα ήταν «απελπισμένοι».

«Ήταν έτοιμοι (οι γονείς) να μπουν (στο κτίριο). Ένας από τους συγγενείς (των παιδιών) είπε: Ήμουν στρατιωτικός, δώστε μου ένα πιστόλι, θα μπω μέσα. Δεν θα διστάσω, θα μπω».

Η αστυνομία υποστήριξε την Τετάρτη ότι προσπάθησε να εμποδίσει τον 18χρονο Ράμος να μπει στο σχολείο. Όμως, έπειτα από ανταλλαγή πυρών, εκείνος κατάφερε να ταμπουρωθεί σε μια τάξη. Εκεί σκότωσε 19 παιδιά και δύο δασκάλες.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας του Τέξας Στίβεν Μακρόου είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN ότι ο Ράμος έμεινε μέσα στο σχολείο επί περίπου 40 λεπτά, μέχρι να καταφέρουν οι αστυνομικοί να τον σκοτώσουν.

Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας
Μακελειό σε σχολείο στο Τέξας © EPA/AARON M. SPRECHER

Ο αρχηγός της αστυνομίας των συνόρων Ραούλ Ορτίζ, πράκτορες της οποίας βρίσκονταν στο σημείο, διαβεβαίωσε ότι οι άνδρες του «δεν δίστασαν». «Κατέστρωσαν ένα σχέδιο. Μπήκαν στη σχολική αίθουσα και το τελείωσαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν» διαβεβαίωσε.

Εκτός από τους 21 νεκρούς, 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν – μεταξύ αυτών ήταν και τρεις αστυνομικοί.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ