Κοσμος

Οι Ουκρανοί ανατίναξαν τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη

Σύμφωνα με τις ουκρανικές Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν ένα τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες
Οι Ουκρανοί ανατίναξαν ένα τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες © Twitter/Ukraine News Live

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ρωσικό τεθωρακισμένο τρένο ανατινάχθηκε στη Μελιτόπολη. Τι ανακοίνωσαν οι ουκρανικές δυνάμεις.

Ο στρατός της Ουκρανίας υποστήριξε ότι ανατίναξε ένα θωρακισμένο τρένο που μετέφερε Ρώσους στρατιώτες στη Μελιτόπολη, περιοχή που έχει περάσει στον έλεγχο της Ρωσίας από τις πρώτες μέρες του πολέμου στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση έγινε από τις ουκρανικές Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας, όμως το πρακτορείο Reuters σημείωσε πως δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει αυτόν τον ισχυρισμό.

Σύμφωνα με τις Δυνάμεις Εδαφικής Άμυνας, ένας εκρηκτικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε ακριβώς κάτω από το βαγόνι που μετέφερε τους στρατιώτες, ενώ το ρωσικό υπουργείο Άμυνας μέχρι στιγμής δεν έχει τοποθετηθεί για το περιστατικό.

Η Μελιτόπολη, στην περιοχή Ζαπορίζια, βρίσκεται στη ζώνη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία
Η Μελιτόπολη, στην περιοχή Ζαπορίζια, βρίσκεται στη ζώνη που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις μετά την εισβολή στην Ουκρανία © Google/maps

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με νοσηλευόμενους μαχητές του Αζοφστάλ

Νωρίτερα το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανάρτησε βίντεο στα οποία, σύμφωνα με τη Μόσχα, εικονίζονται Ουκρανοί μαχητές που παραδόθηκαν στο πολιορκημένο χαλυβουργείο Αζοφστάλ και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.

Σε ένα από τα βίντεο, διακρίνονται άνδρες ξαπλωμένοι σε κρεβάτια σε ένα δωμάτιο και δύο από αυτούς έκαναν μια σύντομη δήλωση στην κάμερα. Ο ένας είπε ότι του δίνουν φαγητό και έχει πρόσβαση σε γιατρούς ενώ ο δεύτερος είπε ότι του επίδεσαν τα τραύματα και δεν έχει κανένα παράπονο για τη θεραπεία που λαμβάνει.

Σε ένα δεύτερο βίντεο, ένας άνδρας, τραυματισμένος στο κεφάλι, είπε ότι τον ταΐζουν και τον φροντίζουν καλά και ότι δεν υφίσταται καμία σωματική ή ψυχολογική πίεση.

Δεν ήταν δυνατόν να διαπιστωθεί αν οι άνδρες αυτές μιλούσαν ελεύθερα.

Νωρίτερα, η Ρωσία ανακοίνωσε ότι από τη Δευτέρα έχουν παραδοθεί 959 μαχητές, μεταξύ των οποίων και 80 τραυματίες, οι οποίοι νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Νοβοαζόφσκ, στην αποσχισθείσα περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Footage released by Russia purports to show Azovstal fighters surrendering

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ