Κοσμος

Ινδία: Κατήγγειλε τον ομαδικό βιασμό της και τη βίασε ο αστυνομικός

Μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Χωρίς τέλος οι σεξουαλικές επιθέσεις σε κορίτσια στην Ινδία
Χωρίς τέλος οι σεξουαλικές επιθέσεις σε κορίτσια στην Ινδία © EPA/JAGADEESH NV

Στην Ινδία αστυνομικός βίασε 13χρονη που πήγε να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό της. Χωρίς τέλος οι σεξουαλικές επιθέσεις σε γυναίκες και κορίτσια.

Η αστυνομία στην Ινδία συνέλαβε έναν αξιωματικό της, ο οποίος κατηγορείται ότι βίασε ένα 13χρονο κορίτσι στο βόρειο κρατίδιο Ούταρ Πραντές, το οποίο είχε καταφύγει σε εκείνον για να καταγγείλει τον ομαδικό βιασμό του.

Ο επικεφαλής του αστυνομικού τμήματος στην πόλη Λαλιτπούρ, που βρίσκεται σε απόσταση 580 χιλιομέτρων νότια από την πρωτεύουσα Νέο Δελχί, είναι ένας από τους τέσσερις που συνελήφθησαν την Τετάρτη 4 Μαΐου 2022.

«Αυστηρά μέτρα θα ληφθούν εναντίον όσων κριθούν ένοχοι» δήλωσε σήμερα στο Reuters για τον αστυνομικό ο Πρασχάντ Κουμάρ, ένας ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας. Και πρόσθεσε: «Το θύμα του βιασμού εισήχθη στο νοσοκομείο της περιοχής».

Η καταγγελία για τον ομαδικό βιασμό της 13χρονης στην Ινδία

Το περιστατικό έγινε γνωστό αυτήν την εβδομάδα όταν η έφηβη, η οποία προέρχεται από μια κατώτερη ινδουιστική κάστα, υπέβαλε καταγγελία στην αστυνομία.

Σε αυτήν αναφέρει ότι βιάστηκε ομαδικά από τέσσερις άνδρες, οι οποίοι στις 22 Απριλίου τη μετέφεραν σε ένα γειτονικό κρατίδιο, αλλά λίγες ημέρες αργότερα κατάφερε να τους ξεφύγει και στις 27 Απριλίου κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα, όπου κακοποιήθηκε ξανά σεξουαλικά.

Κύμα οργής για τον αστυνομικό στην Ινδία που βίασε θύμα ομαδικού βιασμού

Πολιτικοί και ακτιβιστές έχουν επανειλημμένα ζητήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα για την προστασία των γυναικών από σεξουαλικές επιθέσεις.

«Αν τα αστυνομικά τμήματα δεν είναι ασφαλή για τις γυναίκες, τότε πού θα πάνε να καταγγείλουν;» διερωτήθηκε η Πριγιάνκα Γκάντι Βάντρα, μια ανώτερη αξιωματούχος του βασικού κόμματος της αντιπολίτευσης, του Κόμματος του Κογκρέσου.

Ο ομαδικός βιασμός νεαρής μέσα σε λεωφορείο στην Ινδία - Οι σεξουαλικές επιθέσεις σε παιδιά

To 2018 η Ινδία υιοθέτησε τη θανατική ποινή για τον βιασμό κοριτσιών κάτω από 12 ετών έπειτα από πιέσεις που ακολούθησαν τα πολλαπλά κρούσματα σεξουαλικών επιθέσεων σε παιδιά.

Είχε προηγηθεί ο ομαδικός βιασμός μιας νεαρής γυναίκας μέσα σε λεωφορείο το οποίο βρισκόταν εν κινήσει, στο Νέο Δελχί το 2012, γεγονός που είχε προκαλέσει την εθνική κατακραυγή και είχε οδηγήσει στην ψήφιση νέων νόμων. Μολαταύτα ο αριθμός των επιθέσεων εναντίον γυναικών παρέμεινε υψηλός στην Ινδία.

Σχεδόν 32.000 βιασμοί ή απόπειρες βιασμών καταγράφηκαν στην ασιατική χώρα το 2020, όπως προκύπτει από τα πιο πρόσφατα κυβερνητικά στοιχεία για την εγκληματικότητα.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ