Κοσμος

Υπόθεση Μαντλίν: Επίσημα ύποπτος ένας Γερμανός - Έχει καταδικαστεί για βιασμούς

Ποιος είναι ο Κρίστιαν Μπρούκνερ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Μαντλίν που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία
H Μαντλίν που εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία © EPA/REAL MADRID TV

Ύποπτος για την υπόθεση της Μαντλίν ΜακΚάν είναι και επίσημα ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ. Είναι καταδικασμένος για βιασμούς. Η εξαφάνιση στην Πορτογαλία.

Γερμανός που φέρεται να συνδέεται με την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚάν στην Πορτογαλία μπαίνει πλέον και επίσημα στη λίστα με τους υπόπτους.

Πρόκειται για τον Κρίστιαν Μπρούκνερ, ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για βιασμούς. Χαρακτηρίζεται πλέον ως «επίσημος ύποπτος» για την υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές στην Πορτογαλία. Μέχρι στιγμής, δεν έχει κινηθεί ακόμα νομική διαδικασία σε βάρος του.

Η 4χρονη Μαντλίν εξαφανίστηκε πριν από 15 χρόνια σε τουριστικό θέρετρο στην Πορτογαλία, όπου έκανε διακοπές μαζί με την οικογένειά της.

Εξαφάνιση Μαντλίν: Ποιος είναι ο Γερμανός που θεωρείται και επίσημα ύποπτος

Αυτή είναι η πρώτη φορά που υπάρχει ένα όνομα στη λίστα των υπόπτων, από τον Μάιο του 2007 όταν είχαν ανακριθεί οι γονείς της Μαντλίν. Δεν βρέθηκε, όμως, κανένα στοιχείο που να δείχνει την ενοχή τους.

Ο Γερμανός Κρίστιαν Μπρούκνερ εκτίει ποινή στις φυλακές του Όλντενμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία, για τον βιασμό μιας 72χρονης Αμερικανίδας το 2005, στην ίδια περιοχή όπου εξαφανίστηκε η Μαντλίν.

Ο δικηγόρος του επεσήμανε πως δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του εντολέα του και έκρινε πως οι εξελίξεις είναι απλώς ένα «διαδικαστικό τέχνασμα». Ο Μπρούκνερ έχει αρνηθεί οποιαδήποτε εμπλοκή στην υπόθεση της Μαντλίν ΜαΚάν.

Η έρευνα γίνεται με τη συνεργασία υπηρεσιών από τη Βρετανία -χώρα καταγωγής της Μαντλίν- και τη Γερμανία και υπάρχει περίπτωση να ζητηθεί έκδοση του υπόπτου στην Πορτογαλία, ώστε να καταθέσει. 

Τον Ιούνιο του 2020 οι γερμανικές Αρχές είχαν ανακοινώσει πως η Μαντλίν είναι, κατά πάσα πιθανότητα, νεκρή και ο Μπρούκνερ είναι ο ένοχος. Ωστόσο, οι Βρετανοί ερευνητές συνεχίζουν να εξετάζουν την υπόθεση ως περίπτωση εξαφάνισης και οι γονείς της «ελπίζουν ακόμα» πως θα εντοπιστεί ζωντανή.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ