Κοσμος

Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από το Αζοφστάλ στη Μαριούπολη

«Φτάνουν αύριο στη Ζαπορίζια», δήλωσε ο Ζελένσκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από το Azovstal της Μαριούπολης
Πόλεμος στην Ουκρανία: Επιχείρηση απομάκρυνσης αμάχων από το Azovstal της Μαριούπολης © EPA/OLEG PETRASYUK

Πόλεμος στην Ουκρανία: Απομακρύνονται άμαχοι από το εργοστάσιο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη.

Τα Ηνωμένα Έθνη πραγματοποιούν μια «επιχείρηση ασφαλούς διέλευσης» για αμάχους από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ στη Μαριούπολη, γνωστοποίησε ένας εκπρόσωπος του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Η επιχείρηση ξεκίνησε στις 29 Απριλίου και διεξάγεται σε συντονισμό με τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού, τη Ρωσία και την Ουκρανία, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ για τις ανθρωπιστικές υπηρεσίες Σαβιάνο Αμπρέου.

Ο ίδιος τόνισε ότι η επιχείρηση έφτασε στο Αζοφστάλ το πρωί του Σαββάτου.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για να μην τεθεί σε κίνδυνο η ασφάλεια των αμάχων που απομακρύνονται και της οχηματοπομπής.

Νωρίτερα και σύμφωνα με έναν φωτορεπόρτερ του Reuters μια ομάδα περίπου 40 αμάχων έφτασε σε ένα κέντρο προσωρινής φιλοξενίας, αφού εγκατέλειψε την περιοχή γύρω από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ.

Φωτογραφίες του Reuters εμφάνισαν τους αμάχους να φτάνουν στο χωριό Μπεζιμέν στην περιφέρεια του Ντονέτσκ, αφού μεταφέρθηκαν με λεωφορεία με ουκρανικές πινακίδες σε ένα κομβόι μαζί με ρωσικές δυνάμεις και οχήματα με σύμβολα των Ηνωμένων Εθνών.

Ζελένσκι: Στη Ζαπορίζια αύριο οι πρώτοι άμαχοι που εγκατέλειψαν το Αζοφστάλ

Με ανάρτησή του, σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανέφερε ότι μια ομάδα 100 Ουκρανών αμάχων, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ θα φτάσει στην ελεγχόμενη από την Ουκρανία πόλη Ζαπορίζια.

«Είμαι ευγνώμων την ομάδα μας! Τώρα εκείνοι, μαζί με τα (Ηνωμένα Έθνη), εργάζονται για την απομάκρυνση άλλων αμάχων από το εργοστάσιο», έγραψε ο Ζελένσκι στο Twitter.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ