Κοσμος

Ουκρανία: Ο Μπέκαμ έδωσε το Instagram σε παιδίατρο από το Χάρκοβο

Για να δείξει σε όλο τον κόσμο πως ζουν οι έγκυες και τα νεογέννητα στην Ουκρανία

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία: Ο Μπέκαμ παραχώρησε το Instagram του σε παιδίατρο από το Χάρκοβο
Ντέιβιντ Μπέκαμ ©EPA/RDJAN SUKI

Ουκρανία: Ο Μπέκαμ παραχώρησε το Instagram του σε παιδίατρο που εργάζεται σε μαιευτήριο - καταφύγιο στο Χάρκοβο.

Σε μία αξιέπαινη κίνηση προχώρησε Ντέιβιντ Μπέκαμπαραχωρώντας τον λογαριασμό του στο instagram σε μία γιατρό από την Ουκρανία, που εργάζεται σε μαιευτήριο - καταφύγιο στο Χάρκοβο.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής έδωσε για μία ημέρα το Instagram του στην Dr. Iryna, θέλοντας και αυτός να συμβάλλει στην ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με τις συνθήκες που επικρατούν στην Ουκρανία, μετά την εισβολή των Ρώσων.

Μιλώντας σε ένα βίντεο στο Instagram, ο Μπέκαμ είπε: «Γεια σε όλους, παραδίδω το Instagram μου στην Iryna, την επικεφαλής του Περιφερειακού Περιγεννητικού Κέντρου στο Χάρκοβο της Ουκρανίας όπου βοηθά εγκύους να γεννήσουν με ασφάλεια. Χάρη στις δωρεές σας, οι γεννήτριες οξυγόνου που έχουν φτάσει εδώ βοηθούν τα νεογέννητα να επιβιώσουν κάτω από φρικτές συνθήκες».

Σημειώνεται ότι ο Άγγλος σταρ έχει 71 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram.

Η παιδίατρος και αναισθησιολόγος Dr. Iryna ανέφερε ότι ρισκάρει τη ζωή της, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη δουλειά της.

«Οι πρώτες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες. Έπρεπε να μάθουμε να δουλεύουμε υπό τον θόρυβο των βομβαρδισμών. Κατά πάσα πιθανότητα ρισκάρουμε τη ζωή μας, αλλά δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αγαπάμε τη δουλειά μας. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές εδώ, ανησυχούμε, κλαίμε αλλά κανείς από εμάς δεν θα εγκαταλείψει», τόνισε μεταξύ άλλων.

beckham.jpg

Ουκρανία - Χάρκοβο: Πάνω από 260 άμαχοι νεκροί

Σημειώνεται ότι τουλάχιστον 260 άμαχοι σκοτώθηκαν στις μάχες στο Χάρκοβο (βορειοανατολική Ουκρανία) αφότου άρχισε η εισβολή της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν 14 παιδιά, σύμφωνα με τις δικαστικές αρχές, που δημοσιοποίησαν νεότερα δεδομένα χθες βράδυ.

Η πόλη, με πληθυσμό 1,5 εκατ. κατοίκων προτού ξεσπάσει ο πόλεμος, πολιορκείται εδώ και εβδομάδες από ρωσικά στρατεύματα.

Το Χάρκοβο συνεχίζει να υφίσταται βομβαρδισμούς από το ρωσικό πυροβολικό και αρκετές πολυκατοικίες και άλλα κτίρια χτυπήθηκαν και πήραν φωτιά το απόγευμα του Σαββάτου.

David Beckham's Instagram stories show Ukrainian hospital bomb shelter in Unicef takeover

 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ