Κοσμος

Μαριούπολη: Η ισοπέδωση της πόλης από τη Ρωσία - Εικόνα από drone

Διαλύθηκαν εμπορικό κέντρο και σπίτια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το βομβαρδισμένο εμπορικό κέντρο στη Μαριούπολη
Το βομβαρδισμένο εμπορικό κέντρο στη Μαριούπολη © YouTube/Guardian News

Στη Μαριούπολη drone καταγράφει το μέγεθος της καταστροφής από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς. Σε κατάσταση πολιορκίας η πόλη. Οι μάχες μεταφέρονται στο κέντρο.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Μαριούπολη, την πόλη στο νοτιοανατολικό τμήμα της Ουκρανίας που πολιορκείται από τη Ρωσία. Drone κατέγραψε ό,τι απέμεινε από εμπορικό κέντρο και σπίτια στο λιμάνι μετά τον ρωσικό βομβαρδισμό.

Τα κτίρια έχουν διαλυθεί. Σε ορισμένα σημεία μόνο ο μαυρισμένος σκελετός των κτιρίων παραμένει όρθιος.

Οι μάχες ανάμεσα στον ουκρανικό στρατό και στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έχουν μεταφερθεί πλέον στο κέντρο της Μαριούπολης, όπου πολλοί άμαχοι παραμένουν εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές, το 80% των κτιρίων έχει υποστεί ζημιές ή έχει καταστραφεί.

 

Drone video shows destroyed residential buildings and shopping centre in Ukraine

Τραγική η κατάσταση στη Μαριούπολη - Αγωνία για τους εγκλωβισμένους αμάχους στο βομβαρδισμένο θέατρο

Η πόλη - κλειδί μπροστά στην Αζοφική Θάλασσα, το τελευταίο ουκρανικό οχυρό στη ρωσική παραθαλάσσια ζώνη που ξεκινά από τα σύνορα και καταλήγει στην παράνομα προσαρτημένη Κριμαία, παραμένει υπό ουκρανικό έλεγχο. Το τίμημα, όμως, είναι βαρύ. Στη Μαριούπολη οι μάχες μαίνονται σφοδρές, με τους αμάχους να βρίσκονται αντιμέτωποι με ανθρωπιστική κρίση.

Ο δήμαρχος της Μαριούπολης ανέφερε σήμερα Σάββατο (19.03) ότι οι οδομαχίες στο κέντρο της πόλης εμποδίζουν τις προσπάθειες για τη διάσωση των εκατοντάδων ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί στο υπόγειο του βομβαρδισμένου θεάτρου

Μιλώντας στο BBC, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο εξήγησε ότι οι ομάδες διάσωσης θα είναι σε θέση να καθαρίσουν τα ερείπια και να απομακρύνουν τον κόσμο, μόνο όταν θα επικρατήσει ηρεμία. «Υπάρχουν τανκς... και βομβαρδισμοί από το πυροβολικό και κάθε είδους όπλα στην περιοχή» ξεκαθάρισε.

Στη Μαριούπολη δεν υπάρχει εδώ και ημέρες φαγητό, νερό και ηλεκτρισμός. Η πόλη βρίσκεται στο έλεος του πολέμου, όπως είχαν περιγράψει οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα».

My Mariupol diary: Olga Bolgova shows the damage to her family home

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ