Κοσμος

Ουκρανία: 67 παιδιά νεκρά από την έναρξη της ρωσικής εισβολής

Νέα επίθεση ετοιμάζουν οι Ρώσοι στο Χάρκοβο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί σε υπόγειο καταφύγιο στο Χάρκοβο
Ουκρανοί σε υπόγειο καταφύγιο στο Χάρκοβο © EPA/STANISLAV KOZLIUK

Στην Ουκρανία 67 παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη της ρωσικής εισβολής. Οι Ρώσοι βομβάρδισαν μαιευτήριο στη Μαριούπολη.

Στην Ουκρανία 67 παιδιά έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη (09.03) ο Ουκρανός ανώτατος αξιωματούχος Ολεκσέι Ντανίλοφ.

Ο Ουκρανός αξιωματούχος επανέλαβε το πάγιο αίτημα του Βολοντίμιρ Ζελένσκι να επιβληθεί ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας, προκειμένου να μην μπορούν τα ρωσικά μαχητικά να προχωρούν σε βομβαρδισμούς.

Νωρίτερα, ο Ζελένσκι δήλωσε πως συζήτησε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ να ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στη Ρωσία για την ασφάλεια των αμάχων, ενώ ζήτησε να υπάρξουν σκληρότερες κυρώσεις κατά της Μόσχας.

Οι Ρώσοι ανασυντάσσονται έξω από το Χάρκοβο

Εν τω μεταξύ, οι ρωσικές δυνάμεις φαίνεται να ανασυντάσσονται στην Ανατολική Ουκρανία, και συγκεκριμένα έξω από το Χάρκοβο. Η συγκεκριμένη πόλη αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο και ολόκληρες συνοικίες έχουν ισοπεδωθεί από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος της πόλης Ίχορ Τέρεχοφ χαρακτήρισε «πολύ τεταμένη» την κατάσταση, επισημαίνοντας ότι σημειώνονται νέοι βομβαρδισμοί.

Ο ουκρανικός στρατός έχει προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν εισβάλει στην Ουκρανία. Στο βίντεο που ακολουθεί και το οποίο δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα «Sun», φαίνεται η στιγμή που ρωσικός στρατιωτικός εξοπλισμός καταστρέφεται από ουκρανικά πυρά.

Ukrainian armed forces destroy Russian equipment

Βομβαρδισμός σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη - Εικόνες καταστροφής

Την ίδια στιγμή ο περιφερειακός αξιωματούχος Πάβλο Κιριλένκο έκανε έναν απολογισμό για τον ρωσικό βομβαρδισμό σε μαιευτήριο στη Μαριούπολη.

«Υπάρχουν 17 επιβεβαιωμένοι τραυματίες μεταξύ του προσωπικού του νοσοκομείου» δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση, διευκρινίζοντας ότι «δεν υπήρχαν παιδιά» μεταξύ των τραυματιών.

«Οι ρωσικές δυνάμεις κατοχής έριξαν πολλές βόμβες στο νοσοκομείο παίδων. Η καταστροφή είναι κολοσσιαία» ανέφερε από την πλευρά του το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

Russia destroys Ukrainian maternity hospital in Mariupol

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ