- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Σύντομα ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τι δήλωσαν οι Ρώσοι διαπραγματευτές μετά τη συνάντηση στη Λευκορωσία.
Νέες διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική αντιπροσωπεία θα γίνουν πολύ σύντομα στη Λευκορωσία. Αυτό δήλωσαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας οι Ρώσοι διαπραγματευτές μετά τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων.
«Ο επόμενος, τέταρτος γύρος, θα διεξαχθεί πολύ σύντομα» είπε ο Λεονίντ Σλούτσκι μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. Και πρόσθεσε: «Δεν θα ανακοινώσω την ακριβή ημερομηνία ακόμη. Θα καθοριστεί πιθανότατα αύριο».
Από τη μεριά του ένας άλλος Ρώσος διαπραγματευτής, ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, τόνισε ότι ο σημερινός, τρίτος γύρος των ρωσοουκρανικών συνομιλιών «δεν στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών» της Μόσχας. «Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να επιτύχουμε σημαντικότερη πρόοδο» ανέφερε επίσης.
Τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων - Πού σημειώθηκε πρόοδος
Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία στο Μινσκ, έφεραν «μικρές θετικές εξελίξεις» όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν οι άμαχοι από τις πόλεις.
Όπως μετέδωσε το Reuters, δεν ελήφθη καμία απόφαση για κατάπαυση του πυρός και για διακοπή των εχθροπραξιών. Η ρωσική εισβολή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με νέους βομβαρδισμούς να σημειώνονται σε πόλεις της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ η Ρωσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά κατάπαυση του πυρός σε 5 πόλεις στην Ουκρανία.
Ο Ουκρανός διαπραγματευτής, Μιχαήλ Ποντόλιακ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν μικρές εξελίξεις όσον αφορά στον ανθρωπιστικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίστηκαν ενταντικά οι διαβουλεύσεις για το βασικό πολιτικό πλαίσιο των κανονισμών, καθώς και για την κατάπαυση του πυρός και τις εγγυήσεις ασφαλείας.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μια παράδοση όπου κανείς δεν εξηγεί τι έγινε, γιατί έγινε, και ποια ήταν η ευθύνη του
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος των ΗΠΑ προσβάλει μέλη του Τύπου
Στην εξοχική κατοικία του ποντίφικα, ο Ουκρανός πρόεδρος
Η Unesco αναγνωρίζει την ιταλική κουζίνα ως «άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας»
Χρηματοδότηση της Ουκρανίας και Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο στην ατζέντα
«Το νιώθω σαν φίλο» υποστηρίζουν
Απόφαση σταθμός Ομοσπονδιακού Δικαστηρίου
Για «υβριδική επίθεση» κάνει λόγο η φον ντερ Λάιεν
«Οι γιατροί δεν μας λένε αν θα τα καταφέρει» λέει ο αδελφός της
Αναμένονται ισχυροί μετασεισμοί τις επόμενες μέρες
Τι απαντά η πλευρά Μπλερ στο δημοσίευμα
«Δεν θέλουμε η Ευρώπη να αλλάξει», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Οι ακτιβίστριες είχαν διαδηλώσει έξω από το θέατρο του ηθοποιού Αρί Αμπιτάν, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για βιασμό
Η αστάθεια και οι εξωτερικές παρεμβάσεις παραμένουν σοβαρά - και άλυτα - προβλήματα
Το πλοίο φαίνεται πως ήταν κωπήλατο
Η υπόθεση αφορούσε τη Σάντι Πέγκι, νοσηλεύτρια στη Σκωτία
Η εταιρία του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ συμμετέχει στην προσφορά 108 δισ. δολαρίων
Θα συναντηθούν με στόχο να συζητήσουν την επόμενη φάση του σχεδίου για τη Γάζα
Για τα κινηματογραφικά και streaming assets του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.