Κοσμος

Τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων - Πότε θα γίνει

Τι δήλωσαν Ρώσοι διαπραγματευτές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία
Διαπραγματεύσεις στη Λευκορωσία ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία © EPA/MAXIM GUCHEK

Σύντομα ο τέταρτος γύρος διαπραγματεύσεων για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Τι δήλωσαν οι Ρώσοι διαπραγματευτές μετά τη συνάντηση στη Λευκορωσία.

Νέες διαπραγματεύσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία ανάμεσα στη ρωσική και την ουκρανική αντιπροσωπεία θα γίνουν πολύ σύντομα στη Λευκορωσία. Αυτό δήλωσαν το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας οι Ρώσοι διαπραγματευτές μετά τον τρίτο γύρο διαπραγματεύσεων.

«Ο επόμενος, τέταρτος γύρος, θα διεξαχθεί πολύ σύντομα» είπε ο Λεονίντ Σλούτσκι μιλώντας στη ρωσική τηλεόραση. Και πρόσθεσε: «Δεν θα ανακοινώσω την ακριβή ημερομηνία ακόμη. Θα καθοριστεί πιθανότατα αύριο».

Από τη μεριά του ένας άλλος Ρώσος διαπραγματευτής, ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι, τόνισε ότι ο σημερινός, τρίτος γύρος των ρωσοουκρανικών συνομιλιών «δεν στάθηκε στο ύψος των προσδοκιών» της Μόσχας. «Ελπίζουμε ότι την επόμενη φορά θα μπορέσουμε να επιτύχουμε σημαντικότερη πρόοδο» ανέφερε επίσης.

Τρίτος γύρος διαπραγματεύσεων - Πού σημειώθηκε πρόοδος

Οι διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με την ουκρανική πρεσβεία στο Μινσκ, έφεραν «μικρές θετικές εξελίξεις» όσον αφορά στους ανθρωπιστικούς διαδρόμους, προκειμένου να μπορέσουν να φύγουν οι άμαχοι από τις πόλεις.

Όπως μετέδωσε το Reuters, δεν ελήφθη καμία απόφαση για κατάπαυση του πυρός και για διακοπή των εχθροπραξιών. Η ρωσική εισβολή συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, με νέους βομβαρδισμούς να σημειώνονται σε πόλεις της Ουκρανίας. Σημειώνεται ότι αργά το βράδυ η Ρωσία ανακοίνωσε αιφνιδιαστικά κατάπαυση του πυρός σε 5 πόλεις στην Ουκρανία.

Ο Ουκρανός διαπραγματευτής, Μιχαήλ Ποντόλιακ, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν μικρές εξελίξεις όσον αφορά στον ανθρωπιστικό τομέα, υπογραμμίζοντας ότι συνεχίστηκαν ενταντικά οι διαβουλεύσεις για το βασικό πολιτικό πλαίσιο των κανονισμών, καθώς και για την κατάπαυση του πυρός και τις εγγυήσεις ασφαλείας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ