Κοσμος

Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία ότι δεν επιθυμεί «δίκαιη λύση»

Φόβοι ότι το Κίεβο και η Μαριούπολη θα δεχτούν σύντομα την τελική επίθεση

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η Ρωσία ετοιμάζεται για την τελική επίθεση σε Κίεβο και Μαριούπολη
Η Ρωσία ετοιμάζεται για την τελική επίθεση σε Κίεβο και Μαριούπολη © EPA

Εισβολή στην Ουκρανία: Η Ρωσία ισχυρίζεται ότι η Ουκρανία δεν επιθυμεί την «εξεύρεση δίκαιης λύσης». Τι δήλωσε ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

Η Ρωσία υποστηρίζει πως δεν υπάρχει «καμιά επιθυμία από την πλευρά της Ουκρανίας» για την εξεύρεση δίκαιης και ισορροπημένης λύσης στα προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών.

Αυτό δήλωσε ο Γκενάντι Γκατίλοφ, ο Ρώσος πρεσβευτής στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη, σε συνέντευξή του στη λιβανική τηλεόραση.

Η δήλωση αυτή έγινε την ώρα που τα ρωσικά στρατεύματα βομβαρδίζουν και πολιορκούν πόλεις όπως το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη και σφίγγουν τον κλοιό στο Κίεβο. Διεθνείς αναλυτές επισημαίνουν ότι η Ρωσία φαίνεται να ετοιμάζει την τελική επίθεση, προκειμένου να θέσει υπό τον έλεγχό της πόλεις - κλειδιά και την ουκρανική πρωτεύουσα.

Ο Γκατίλοφ ισχυρίστηκε πως «η Ρωσία υποστηρίζει τη διπλωματία που βασίζεται στον σεβασμό των θέσεων όλων των χωρών και στην αρχή της ισότητας, αλλά για την ώρα δεν βλέπουμε κάτι τέτοιο», σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, που επικαλείται αποσπάσματα της συνέντευξης που δημοσιεύει το RIA Novosti.

Ρώσοι και Ουκρανοί διαπραγματευτές είχαν έναν πρώτο γύρο συνομιλιών τη Δευτέρα, μετά τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου. Αφότου δεν σημειώθηκε πρόοδος στην προσπάθεια για κατάπαυση του πυρός, συμφώνησαν να συναντηθούν ξανά την Τετάρτη (02.03).

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ