- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Ζελένσκι: Να σταματήσουμε την επίθεση το συντομότερο δυνατόν
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τζο Μπάιντεν
Πόλεμος στην Ουκρανία - Ζελένσκι σε Μπάιντεν: Πρέπει να σταματήσουμε τον Ρώσο επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατόν.
Ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, κάλεσε σήμερα, 1 Μαρτίου, να «σταματήσουμε τον Ρώσο επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατό», κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του συνομιλίας με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.
«Μόλις συνομίλησα με τον Αμερικανό πρόεδρο (...) Πρέπει να σταματήσουμε τον επιτιθέμενο το συντομότερο δυνατό», έγραψε στο Twitter ο Ζελένσκι μετά από αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, την έκτη ημέρα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.
«Σας ευχαριστούμε για τη στήριξή σας», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος στην ανάρτησή του.
Κατά τη συνομιλία τους, οι δύο πρόεδροι συζήτησαν κυρίως για τις κυρώσεις της Δύσης κατά της Ρωσίας και τη βοήθεια που παρέχουν οι ΗΠΑ και άλλες χώρες στην Ουκρανία σε θέματα άμυνας, πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος.
Σύμφωνα με αξιωματούχο του Λευκού Οίκου, η τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών είχε διάρκεια περίπου 30 λεπτών.
Πόλεμος στην Ουκρανία - Διαπραγματεύσεις: «Δεν θα δεχθούμε τελεσίγραφα»
Την ίδια ώρα, η Ουκρανία αναλύει τα αποτελέσματα των χθεσινών συνομιλιών με την Ρωσία και διαμορφώνει την θέση της για τον επόμενο γύρο των συνομιλιών, ωστόσο δεν προτίθεται να δεχθεί οποιαδήποτε τελεσίγραφα του Κρεμλίνου, δήλωσε σήμερα κατά την διάρκεια on-line ενημέρωσης ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, μεταδίδει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ukrinform.
«Αυτή τη στιγμή, αναλύουμε τα όσα συνέβησαν χθες, τα ζητήματα που έθεσαν. Ο πρόεδρος έχει ενημερωθεί πλήρως με όλες τις παραμικρές λεπτομέρειες για τις συνομιλίες που είχαμε χθες. Θα προσδιορίσουμε την στάση μας και τότε, θα ετοιμαστούμε, σε περίπτωση που είναι αναγκαίο, για την νέα συνάντηση», δήλωσε ο Κουλέμπα.
Σύμφωνα με τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών, η ουκρανική πλευρά θεωρεί ότι μια τέτοια συνάντηση πρέπει να γίνει, επειδή η Ουκρανία πιστεύει στη διπλωματία και είναι έτοιμη για τη διπλωματική επίλυση της στρατιωτικής διένεξης.
Ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας υπογράμμισε ότι δεν θα δεχθεί κανένα τελεσίγραφο. «Όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πάμε στις συνομιλίες, αν η Ρωσική Ομοσπονδία σχεδιάζει να ανακοινώσει σ’ αυτές τα δικά της τελεσίγραφα. Οι συνομιλίες είναι συνομιλίες, και εμείς θα συζητήσουμε και θα αναζητήσουμε λύσεις. Αλλά δεν θα εκπληρώσουμε τα ρωσικά τελεσίγραφα και τα καπρίτσια» υπογράμμισε ο Κουλέμπα.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχολιάζοντας τις συνομιλίες μεταξύ της ουκρανικής και ρωσικής αντιπροσωπείας, είχε δηλώσει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο αποτέλεσμα το οποίο θα θέλαμε να έχουμε.
Πόλεμος στην Ουκρανία: Κλιμακώνουν τις επιθέσεις οι Ρώσοι - Live
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το χρονικό της άγριας δολοφονίας
Όσα είπε σε δημοσιογράφους ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Κομισιόν επέβαλε το πρώτο πρόστιμο βάσει του Νόμου για τις Ψηφιακές Υπηρεσίες
Δεν είναι η πρώτη φορά που επιλέγουν τη δικαστική οδό
Οι οικογενειακές διακοπές που κατέληξαν σε τραγωδία
To ρεκόρ του νεότερου γκραν μετρ στην ιστορία εξακολουθεί να ανήκει στον Αμπιμάνιου Μίσρα, ο οποίος κατέκτησε τον τίτλο σε ηλικία 12 ετών
Εξειδικευμένος ιστότοπος για θέματα τέχνης απέδωσε το περιστατικό στην κακή κατάσταση των σωληνώσεων
Σε εκτενή του συνέντευξη στην εφημερίδα Sunday Times
Το απαξιωτικό σχόλιο που έκανε προ δεκαπέντε ετών ο τότε διευθύνων σύμβουλος της Warner
Δεν ήταν η πρώτη φορά που το ζευγάρι απασχολεί τα social media
Τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία - Δεν συνδέεται με τρομοκρατία το περιστατικό
Αναστάτωση στο βρετανικό αεροδρόμιο - Τι δηλώνει η Μητροπολιτική Αστυνομία
Ο επικίνδυνος ρωσικός γεωπολιτικός επεκτατισμός δεν περιορίζεται στην Ανατολική Ουκρανία
Δημοφιλές νυχτερινό κέντρο τυλίχθηκε στις φλόγες - Οι περισσότεροι εγκλωβίστηκαν στο υπόγειο
Το να αποδίδουμε τη ρωσική επεκτατικότητα στη συμπεριφορά του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της Ουκρανίας δεν στοιχειοθετεί ισορροπημένο επιχείρημα.
Η συζήτηση άνοιξε επί Φραγκίσκου, έπειτα από σχετικό αίτημα μοναχικών κοινοτήτων το 2016
Η μητέρα της κατέθεσε στο δικαστήριο ότι η κόρη της δεν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας
Πέρασε ξυστά από λεωφορείο και «πέταξε» πάνω από δύο άλλα αυτοκίνητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.