Κοσμος

Ουκρανία: Η Ρωσία «επιβράδυνε τον ρυθμό της επίθεσης»

Ενόψει των διαπραγματεύσεων Μόσχας - Κιέβου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανοί στρατιώτες σε θέση μάχης σε περιοχή έξω από Κίεβο
Ουκρανοί στρατιώτες σε θέση μάχης σε περιοχή έξω από Κίεβο © EPA

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο στρατός της χώρας ανακοίνωσε ότι η Ρωσία «επιβράδυνε τον ρυθμό της επίθεσης».

Ο στρατός της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα (28/2) ότι η Ρωσία «επιβράδυνε τον ρυθμό της επίθεσης» κατά την πέμπτη ημέρα της εισβολής στη χώρα και ενόψει των συνομιλιών μεταξύ Κιέβου και Μόσχας στη Λευκορωσία αργότερα μέσα στην ημέρα.

«Οι Ρώσοι κατακτητές επιβράδυναν τον ρυθμό της επίθεσης, αλλά εξακολουθούν να προσπαθούν να σημειώσουν νίκες σε κάποιες περιοχές», επεσήμανε το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας.

Διαπραγματεύσεις Ουκρανίας-Ρωσίας: Η πρώτη φωτογραφία

Στο φως της δημοσιότητας έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Λευκορωσίας την πρώτη φωτογραφία από τον τόπο διεξαγωγής των σημερινών διαπραγματεύσεων Ρωσίας-Ουκρανίας.

«Στη Λευκορωσία, όλα είναι έτοιμα για να φιλοξενηθούν οι διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας. Περιμένοντας να φτάσουν οι αντιπροσωπείες», ανέφερε το υπουργείο σε tweet.

Η Ουκρανία αποδέχθηκε χθες, Κυριακή, την ιδέα διεξαγωγής διαπραγματεύσεων μολονότι όπως είπε «δεν το πιστεύει πάρα πολύ» ότι αυτές θα μπορούσαν να δώσουν τέλος στη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε την Πέμπτη το πρωί.

Οι συνομιλίες ανάμεσα στις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας και της Ρωσίας προβλέπεται να διεξαχθούν στα σύνορα ανάμεσα στην Ουκρανία και τη Λευκορωσία, παρά το γεγονός ότι η τελευταία χρησιμεύει ως βάση οπισθοφυλακής για τις δυνάμεις της Μόσχας στην επίθεσή τους στο Κίεβο. Οι συνομιλίες αυτές θα διεξαχθούν «χωρίς προαπαιτούμενα», σύμφωνα με την Ουκρανία, η οποία δηλώνει ότι δεν σκοπεύει «να συνθηκολογήσει».

Σύμφωνα με το Κίεβο, ο Λευκορώσος πρόεδρος, Αλεξάντερ Λουκασένκο, σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δεσμεύτηκε ότι τα ρωσικά αεροσκάφη, ελικόπτερα και πύραυλοι που έχουν αναπτυχθεί στο έδαφός της χώρας του θα παραμείνουν εκεί κατά τη διάρκεια της άφιξης, των διαπραγματεύσεων και της αποχώρησης της ουκρανικής αντιπροσωπείας.

Διαβάστε επίσης: Πόλεμος στην Ουκρανία: Σήμερα οι διαπραγματεύσεις με Ρωσία (Live)

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ