Μουσικη

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι αντιδράσεις μουσικών για όσα συμβαίνουν

Οι αναρτήσεις στα social media για τις στρατιωτικές επιθέσεις των ρωσικών δυνάμεων

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανία - Κίεβο
© STR/NurPhoto via Getty Images/Ideal Image

Τα μηνύματα συμπαράστασης στον ουκρανικό λαό που στέλνουν μουσικοί και συγκροτήματα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Η απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία και να εξαπολύσει στρατιωτικές επιθέσεις στη γειτονική της χώρα, έχει προκαλέσει παγκόσμιες αντιδράσεις καταδίκης, με τις αντιπολεμικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας να εντείνονται στις χώρες του πλανήτη. Με σειρά δηλώσεων και αναρτήσεών τους, συγκροτήματα και μουσικοί μοιράζονται τις αντιδράσεις τους για τα συγκλονιστικά γεγονότα και εκφράζουν τη συμπαράστασή τους στον λαό της Ουκρανίας.

Οι Pet Shop Boys, με σειρά αναρτήσεών τους, τις τελευταίες μέρες στέλνουν ηχηρά αντιπολεμικά μηνύματα.

«Σεβασμός σε όλους τους γενναίους Ρώσους που διαμαρτύρονται για τη φασιστική εισβολή του Πούτιν στους γείτονές τους στην Ουκρανία. Και ακόμη περισσότερος σεβασμός στους αμυνόμενους στην Ουκρανία» σημειώνει στην ανάρτηση που υπογράφει ο βρετανός μουσικός Neil Tennant και συνοδεύοντάς την ανάρτηση με το hashtag #IstandWithUkraine

«Η καρδιά μου ραγίζει. Ξέρω ότι έχω λίγους fans στη Ρωσία, την Ουκρανία, την Πολωνία, την Τουρκία και εκεί γύρω. H αγάπη μου πηγαίνει σε όλους στο μέρος του κόσμου σας. Πρέπει να είναι τρομακτικό. Είμαστε εδώ. Αν χρειάζεστε βοήθεια, αναγνώριση, μια ψηφιακή αγκαλιά, λόγια… είμαστε εδώ. Μιλήστε μας» έγραψε η Amanda Palmer σε ανάρτησή της.

O τραγουδιστής και κιθαρίστας των Foals, Yannis Philippakis, έστειλε αγάπη και κουράγιο σε όλους τους φίλους της μπάντας στην Ουκρανία, συνοδεύοντας την ανάρτησή του με μία μαύρη καρδιά.

«Οι προσευχές μου είναι με την Ουκρανία, είναι μια πολύ ιδιαίτερη χώρα που έχω επισκεφτεί/δουλέψει πολλές φορές, έχω κάνει πολλούς φίλους και έχει μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι αυτό συμβαίνει. Παρακαλώ να είστε ασφαλείς» έγραψε ο τραγουδιστής των Bring Me The Horizon, Oliver Sykes.


Με μια ραγισμένη καρδιά οι Garbage εξέφρασαν την οδύνη τους για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, στέλνοντας το δικό τους μήνυμα: «Ουκρανία.  Σας σκεφτόμαστε και ελπίζουμε ότι όλα θα λυθούν ειρηνικά και ότι το παιδί κανενός (και από τις δύο πλευρές) δεν θα χάσει τη ζωή του».

«Είμαι τόσο συντετριμμένος που βλέπω τι συμβαίνει στην Ουκρανία αυτή τη στιγμή. Οι προσευχές μου είναι μαζί σας» έγραψε ο Yungblud.

«Ήμασταν σε επαφή με τους φίλους και τους θαυμαστές μας στην Ουκρανία και οι καρδιές μας σπάνε σε κομμάτια. Θα συνεχίσουμε να σας στέλνουμε την αγάπη μας. Σημαίνετε τόσα πολλά για εμάς» ήταν το μήνυμα που ανάρτησε στα social media το συγκρότημα The Subways.

«Σώστε τα παιδιά. Αυτά είναι το μέλλον. Οι καρδιές μας χτυπούν στον ρυθμό της ελπίδας να τελειώσει αυτή η τρέλα» έγραψε το αθηναϊκό death metal συγκρότημα Nightfall εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του για τον πόλεμο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ