Μουσικη

Οι Pink Floyd παίρνουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της Ουκρανίας

Αφαιρούν τη μουσική τους από πλατφόρμες σε Ρωσία και Λευκορωσία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ
Ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ © EPA/Maciej Kulczynski

Υπέρ της Ουκρανίας οι Pink Floyd - Αφαιρούν τη μουσική τους από πλατφόρμες σε Ρωσία και Λευκορωσία.

Αυξάνονται οι καλλιτέχνες που τάσσονται κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία. Το διάσημο βρετανικό ροκ συγκρότημα Pink Floyd ανακοίνωσε ότι αφαιρεί όλες τις ηχογραφήσεις του από μουσικές πλατφόρμες στη Ρωσία και στη Λευκορωσία.

«Για να σταθούμε δίπλα στον υπόλοιπο κόσμο καταδικάζοντας σθεναρά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, τα έργα των Pink Floyd από το 1987 και μετά, καθώς και όλες οι σόλο ηχογραφήσεις του Ντέιβιντ Γκίλμουρ αφαιρούνται από όλους τους παρόχους ψηφιακής μουσικής στη Ρωσία και στη Λευκορωσία από σήμερα», αναφέρει η ανακοίνωση του συγκροτήματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Ντέιβιντ Γκίλμουρ είχε ζητήσει τον τερματισμό του πολέμου, αναφέροντας σε ανάρτηση που έκανε στο twitter «Ρώσοι στρατιώτες, σταματήστε να σκοτώνετε τα αδέλφια σας. Δεν θα υπάρξουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο. Η νύφη μου είναι Ουκρανή και οι εγγονές μου θέλουν να επισκεφθούν και να γνωρίσουν αυτήν την όμορφη χώρα. Σταματήστε προτού καταστραφούν τα πάντα. Ο Πούτιν πρέπει να φύγει».

Κατά του πολέμου τάχθηκαν και οι Rammstein με δήλωσή τους στα αγγλικά, στα ουκρανικά και στα ρωσικά, όπου τόνισαν τη θλίψη τους για τα όσα διαδραματίζονται στην Ουκρανία και έκαναν έκκληση ανθρωπιάς προς τους Ρώσους πολίτες.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ