Trending Now

Pet Shop Boys: Η νέα ανάρτηση για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Το αντιπολεμικό μήνυμα για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, τους διαμαρτυρόμενους και αμυνόμενους λαούς, τον Βλαντιμίρ Πούτιν

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Pet Shop Boys

#IStandWithUkraine: Η ανάρτηση των Pet Shop Boys με το αντιπολεμικό μήνυμα για τους Ρώσους που διαμαρτύρονται και τους αμυνόμενους Ουκρανούς.

Με ένα νέο μήνυμά τους, οι Pet Shop Boys, παίρνουν θέση για τις δραματικές εξελίξεις που πυροδοτεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, μετά την απόφαση της Ρωσίας να εισβάλει στη γειτονική χώρα.

Το θρυλικό pop δίδυμο που ήταν πάντα απρόθυμο να συμβιβαστεί, άλλοτε με ενσυναίσθηση κι άλλοτε με χιούμορ, έπαιρνε πάντα θέση για τα γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο κι επηρεάζουν τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων.

Μετά την πρόσφατη ανάρτησή τους για τον Βλάντιμιρ Πούτιν, σε μια επεξεργασμένη φωτογραφία όπου εμφανίζεται ο Ρώσος πρόεδρος, ανάμεσα σε δύο επίλεκτους στρατιώτες της ρωσικής προεδρικής φρουράς, και την ερώτηση του σχήματος αν έχει έρθει πλέον η ώρα ώστε να ηχογραφήσουν ξανά το ιστορικό τους τραγούδι «The Most Incredible Thing» - που παραπέμπει στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το οποίο ήταν το πρώτο που είχε εκδώσει ο Δανός παραμυθάς κατά τη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής της Δανίας το 1940, οι Pet Shop Boys έστειλαν ένα νέο αντιπολεμικό μήνυμα.

«Σεβασμός σε όλους τους γενναίους Ρώσους που διαμαρτύρονται για τη φασιστική εισβολή του Πούτιν στους γείτονές τους στην Ουκρανία. Και ακόμη περισσότερος σεβασμός στους αμυνόμενους στην Ουκρανία» σημειώνει στην ανάρτηση που υπογράφει ο βρετανός μουσικός Neil Tennant και διαδίδεται ευρέως από χρήστες των social media.

Συνοδεύοντας την ανάρτηση με το hashtag #IStandWithUkraine, το βρετανικό σχήμα που έχει επανειλημμένα εκφράσει μέσα από τη μουσική του τις ανησυχίες του για τα διεθνή κοινωνικά, πολιτικά και οικονομικά δρώμενα, έλαβε πολλά μηνύματα επιδοκιμασίας για τη «γενναία» στάση του.

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες μέρες, οι Pet Shop Boys μοιράστηκαν το «After All (The Odessa Staircase)» με σκηνές από την ταινία «Θωρηκτό Ποτέμκιν» του σκηνοθέτη Σεργκέι Αϊζενστάιν, σε μία κίνηση υψηλού συμβολισμού.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ