Trending Now

Η ανάρτηση των Pet Shop Boys για τον Βλαντιμίρ Πούτιν

Ένα συγκρότημα που είχε ανέκαθεν έντονη κοινωνική και πολιτική ματιά στους στίχους του.

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Οι Pet Shop Boys και ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Η ανάρτηση των Pet Shop Boys για τον Πούτιν © Pet Shop Boys Twitter

Οι Pet Shop Boys αποφάσισαν να διακωμωδήσουν τον Ρώσο πρόεδρο με μια εικόνα στο Twitter.

Μέσα στην ασάφεια και τη βιαιότητα των τελευταίων δραματικών ημερών της ρώσο-ουκρανικής κρίσης, οι Pet Shop Boys βρήκαν έναν εξαιρετικό τρόπο να ελαφρύνουν λίγο την ατμόσφαιρα. Συγκεκριμένα, το συγκρότημα ανάρτησε μια επεξεργασμένη εικόνα στο Twitter, στην οποία εμφανίζεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, ανάμεσα σε δύο επίλεκτους στρατιώτες της ρωσικής προεδρικής φρουράς. Παράλληλα με την ανάρτηση, το συγκρότημα αναρωτιέται μήπως έχει έρθει πλέον η ώρα ώστε να ηχογραφήσουν ξανά το ιστορικό τους τραγούδι The Most Incredible Thing του 2011. Αξίζει να σημειωθεί πως το τραγούδι παραπέμπει στο ομώνυμο παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν, το οποίο ήταν το πρώτο που είχε εκδώσει ο Δανός παραμυθάς κατά τη διάρκεια της Ναζιστικής κατοχής της Δανίας το 1940.

Έτσι, οι «εξυπνότεροι άνθρωποι της pop» όπως τους χαρακτηρίζει το BBC, αποδεικνύουν για ακόμα μια φορά στην σχεδόν τεσσαρακονταετή καριέρα τους πως δεν τους ενοχλεί καθόλου να ανακατευτούν με την πολιτική – κάθε άλλο. Ένα από τα στοιχεία που ξεχώρισε τη μπάντα των Νιλ Τέναντ και Κρις Λόου στο ξεκίνημα τους δεν ήταν μόνο πως καβάλησαν από τους πρώτους το κύμα του ηλεκτρονικού ποπ ήχου των 80s, αλλά και πως έντυσαν τη μουσική τους με εύστοχη κοινωνική, πολιτική, και οικονομική κριτική για τη βρετανική κοινωνία στην οποία απευθύνονταν. Οι Pet Shop Boys έχουν αποδείξει τα άντερα τους και σε ό,τι αφορά την προσωπική τους ζωή, καθώς ήταν στο μακρινό 1994 όταν ο Τέναντ δήλωσε ανοιχτά πως είναι ομοφυλόφιλος, σε έναν πολιτικό χρόνο που παρέμενε επηρεασμένος από την πανδημία του AIDS.

Από την άλλη, η σχέση του Πούτιν με την τέχνη έχει υπάρξει τουλάχιστον προβληματική. Η δίωξη των Pussy Riot από τη Ρωσική κυβέρνηση πριν σχεδόν δέκα χρόνια είχε γίνει παγκόσμια είδηση, ενώ το Κρεμίνο ενίοτε εφαρμόζει αρκετούς – και εκλεπτισμένους – τρόπους έτσι ώστε να λογοκρίνει το έργο καλλιτεχνών που δεν συμπαθεί. Ίσως αυτός να είναι άλλος ένας λόγος που οι Pet Shop Boys προχώρησαν σε αυτή την ανάρτηση.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ