Κοσμος

Ουκρανία: Η στιγμή που πύραυλος χτυπά ποδηλάτη (βίντεο)

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νεκρός ποδηλάτης στην Ουκρανία μετά τον βομβαρδισμό σε πόλη από τη Ρωσία
Νεκρός ποδηλάτης στην Ουκρανία μετά τον βομβαρδισμό σε πόλη από τη Ρωσία @emilykschrader/Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ποδηλάτης σκοτώνεται σε βομβαρδισμό. Συνεχίζεται η ρωσική εισβολή, με τους νεκρούς να αυξάνονται.

Στην Ουκρανία ένας ποδηλάτης έχασε τη ζωή του σε βομβαρδισμό. Οι νεκροί από τη ρωσική εισβολή ολοένα και αυξάνονται, με απώλειες να υπάρχουν και από τις δύο πλευρές. Ο ρωσο-ουκρανικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη μετά τη ρωσική εισβολή στο Ντονμπάς, καθώς -όπως δήλωσε- ο Βλαντίμιρ Πούτιν η χώρα του θέλει να προσφέρει βοήθεια στους αυτονομιστές του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία δεν σταματά να βομβαρδίζει πόλεις στην Ουκρανία. Το ρωσικό πυροβολικό πλήττει στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Δεκάδες στρατιώτες έχουν σκοτωθεί, ενώ υπάρχουν και θάνατοι αμάχων, όπως μετέδωσε το Sky News. Βίντεο στο Twitter δείχνει τη στιγμή που ο πύραυλος σκοτώνει τον ποδηλάτη στην Ουκρανία και συγκεκριμένα στην πόλη Ουμάν.

Ο ποδηλάτης στην Ουκρανία που σκοτώθηκε από ρωσικό πυραύλο
Ο ποδηλάτης στην Ουκρανία που σκοτώθηκε από ρωσικό πυραύλο @Twitter

Πόλεμος στην Ουκρανία - Το χρονικό της ρωσικής εισβολής

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διέταξε στρατιωτική επιχείρηση στην ανατολική Ουκρανία για την υπεράσπιση, όπως δήλωσε, των περιοχών που βρίσκονται στα χέρια των αυτονομιστών. «Αποφάσισα να διεξαχθεί στρατιωτική επιχείρηση» δήλωσε σε έκτακτο τηλεοπτικό διάγγελμά του στις 05.00 (ώρα Ελλάδας).

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε δραματικό διάγγελμά του κάλεσε τους πολίτες να αμυνθούν και επανέλαβε ότι ο ουκρανικός στρατός είναι ισχυρός και έχει προκαλέσει σημαντικά πλήγματα στους «Ρώσους εισβολείς».

Από τη μεριά του Ουκρανός ΥΠΕΞ, Ντμίτρο Κουλέμπα, κατήγγειλε τη ρωσική εισβολή. Όπως είπε, η επιχείρηση έχει σκοπό «να καταστραφεί το ουκρανικό κράτος, να καταληφθεί η επικράτεια διά της βίας και να επιβληθεί κατοχή». Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανέφεραν ότι κατέστρεψαν βάσεις της αεροπορίας και συστοιχίες αντιαεροπορικής άμυνας στην Ουκρανία.

Πόλεμος στην Ουκρανία - Έκλεισε ο ουκρανικός εναέριος χώρος

Το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ρωσικά αεροσκάφη και ελικόπτερο, γνωστοποιώντας παράλληλα ότι έκλεισε τον εναέριο χώρο της για την Πολιτική Αεροπορία.

Υπενθυμίζεται ότι τα τελευταία 24ωρα αεροπορικές εταιρείες απέφευγαν τις πτήσεις πάνω από την Ουκρανία, φοβούμενες επανάληψη των δραματικών γεγονότων με την πτήση των Μαλαισιανών Αερογραμμών που καταρρίφθηκε από πύραυλο στο Ντόνετσκ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ