Κοσμος

Ουκρανία: Έκλεισε τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία

Λόγω υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
oukrania_ptiseis.jpg

Ουκρανία - Ρωσία: Κλείνει ο εναέριος χώρος για τα πολιτικά αεροσκάφη - Η ανακοίνωση της Ρωσίας για τις πτήσεις.

Η κυβέρνηση της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα (24/2) ότι κλείνει όλο τον εναέριο χώρο της για την πολιτική αεροπορία μετά την ανακοίνωση του προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, πως διέταξε την έναρξη στρατιωτικής επιχείρησης εναντίον της, όπως και έγινε περί τις 5:00 (ώρα Ελλάδας) το πρωί της Πέμπτης.  

Το ουκρανικό υπουργείο Υποδομών ανακοίνωσε το κλείσιμο του εναερίου χώρου λόγω του «υψηλού κινδύνου για την ασφάλεια» των πτήσεων. Ο χάρτης των πτήσεων δείχνει την «τρύπα» πάνω από την Ουκρανία. 

Ο χάρτης των πτήσεων σε Ευρώπη και Ρωσία - Καμία πτήση πάνω από την Ουκρανία

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας Rosaviatsiya ανακοίνωσε ότι η Ρωσία προχωρά σε αναστολή όλων των πτήσεων εσωτερικού προς και από διάφορα αεροδρόμια κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία ως το πρωί της 2ης Μαρτίου.

Οι πτήσεις στα αεροδρόμια των πόλεων Ροστόφ-ον-Ντον, Κράσνονταρ, Ανάπα, Γκελέντζικ, Μπέλγκοροντ, το Βορονέζ και τη Σταυρούπολη, μεταξύ άλλων, αναστέλλονται για λόγους ασφαλείας, διευκρίνισε.

Στόχος του ρωσικού στρατού είναι να πλήξει με «όπλα υψηλής ακρίβειας» στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία.

Ουκρανία: Οι πρεσβευτές του NATO συγκαλούνται εκτάκτως

Οι πρεσβευτές των 30 χωρών μελών του NATO συγκλήθηκαν να πάρουν μέρος σε έκτακτη συνεδρίαση σήμερα στις Βρυξέλλες, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Συμφώνου.

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, που νωρίτερα καταδίκασε με ανακοίνωσή του την «απρόκλητη» επίθεση της Μόσχας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου περί τις 12:30 (ώρα Βρυξελλών· 13:30 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της συμμαχίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ