Κοσμος

Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά συγγνώμη για το κορωνοπάρτι

Παραδοχή και απολογία στη Βουλή

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Βρετανία: Ο Μπόρις Τζόνσον ζητά συγγνώμη για το κορωνοπάρτι
Ο Μπόρις Τζόνσον © EPA

Μπόρις Τζόνσον: Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας ζητά συγγνώμη για τη συμμετοχή του στο κορωνοπάρτι στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ.

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή του στην γιορτή στον κήπο της κατοικίας του στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια του lockdown τον Μάιο 2020 και δήλωσε ότι κατανοεί την οργή που έχει αυτό προκαλέσει.

«Θέλω να ζητήσω συγγνώμη. Υπάρχουν πράγματα που δεν κάναμε σωστά και πρέπει να αναλάβω την ευθύνη».

«Γνωρίζω ότι αισθάνονται οργή με μένα για την κυβέρνηση της οποίας ηγούμαι όταν νομίζουν ότι στην ίδια την Ντάουνινγκ Στριτ οι κανόνες δεν τηρούνται από τους ανθρώπους που φτιάχνουν τους κανόνες», δήλωσε ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων ο Μπόρις Τζόνσον.

«Πήγα στον κήπο λίγο μετά τις 18.00 την 20ή Μαΐου 2020 για να ευχαριστήσω τις ομάδες του προσωπικού πριν επιστρέψω στο γραφείο μου 25 λεπτά μετά για να συνεχίσω να εργάζομαι», είπε. «Εκ των υστέρων, σκέφτομαι ότι θα έπρεπε να πω σε όλους να επιστρέψουν στα γραφεία τους», σημείωσε.

Υπενθυμίζεται ότι την αποκάλυψη έκανε το βράδυ της Δευτέρας το τηλεοπτικό δίκτυο ITV μέσω ενός mail που στάλθηκε σε εκατό περίπου άτομα από τον επικεφαλής του ιδιαίτερου γραφείου του πρωθυπουργού, Μάρτιν Ρέινολντς, για γιορτή που οργανώθηκε στις 20 Μαΐου στους κήπους της Ντάουνιγκ Στριτ.

«Φέρτε τα ποτά σας...ας επωφεληθούμε από τον καλό καιρό», παρακινούσε ο αποστολέας. Περί τα τριάντα άτομα ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση, σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιεύονται στον βρετανικό Τύπο, ανάμεσά τους ο πρωθυπουργός και η μνηστή του Κάρι, η οποία στο μεταξύ έγινε πρωθυπουργική σύζυγος. Εκείνη την χρονική περίοδο, μόνο δύο άτομα μπορούσαν να συναντηθούν σε εξωτερικό χώρο.

Μπόρις Τζόνσον: Παραίτηση ζητούν οι Εργατικοί

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση καλεί σε παραίτηση τον Μπόρις Τζόνσον. «Νομίζω ότι πρέπει να φύγει», είπε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άντζελα Ρέινερ, σε ένα τηλεοπτικό κλιπ.

«Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του βρετανικού κοινού με τα ψέματά του, τον δόλο του και την παραβίαση των δικών του κανόνων».

H νέα αυτή αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά υποθέσεων που κλονίζουν τη βρετανική κυβέρνηση και πλήττουν την αξιοπιστία του Συντηρητικού ηγέτη, την ώρα που ζητεί από τους Βρετανούς να συμμορφωθούν σε νέους υγειονομικούς κανόνες προκειμένου να ανασταλεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους «Όμικρον».

Εξάλλου, η οργή για τα πάρτι έχει βλάψει σοβαρά τη φήμη του και τη θέση του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στις κάλπες. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ