Πολιτικη & Οικονομια

Νέες φήμες για πάρτι του Τζόνσον - Παραίτηση ζητούν οι Εργατικοί

Οι ελπίδες του πρωθυπουργού για «ολική επαναφορά» μειώνονται

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον © EPA Pool
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον © EPA Pool

Η αντιπολίτευση καλεί σε παραίτηση τον Μπόρις Τζόνσον, για ένα φημολογούμενο πάρτι στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ίσχυαν περιορισμοί πανδημίας.

Η αντιπολίτευση καλεί σε παραίτηση τον Μπόρις Τζόνσον, αυτήν την φορά για ένα ακόμα φημολογούμενο πάρτι στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ενώ ίσχυαν περιορισμοί πανδημίας, γεγονός που δίνει μια αίσθηση κρίσης για τον πρωθυπουργό της Βρετανίας.

«Νομίζω ότι πρέπει να φύγει», είπε η αντιπρόεδρος του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ σε ένα τηλεοπτικό κλιπ. «Έχει χάσει την εμπιστοσύνη του βρετανικού κοινού με τα ψέματά του, τον δόλο του και την παραβίαση των δικών του κανόνων».

Τότε στην Αγγλία δεν επιτρέπονταν οι συγκεντρώσεις περισσότερων από δύο ατόμων σε εσωτερικούς χώρους, παρά μόνο για «απαραίτητη εργασία».

Ο ίδιος ο Τζόνσον δεν αρνήθηκε ότι ήταν στο φερόμενο πάρτι. Όταν ρωτήθηκε αν ήταν παρών τη Δευτέρα, ο Τζόνσον είπε: «Όλα αυτά, όπως γνωρίζετε, αποτελούν αντικείμενο κατάλληλης έρευνας από τη Σου Γκρέι».

Η Μητροπολιτική  Αστυνομία, ερευνά σε συνεργασία με το υπουργικό συμβούλιο τις συνθήκες και  την παραβίαση των κανόνων για το πάρτυ που αποδεικνύει ότι ο προσωπικός γραμματέας του Μπόρις Τζόνσον, Μάρτιν Ρέινολντς, κάλεσε περισσότερους από 100 υπαλλήλους να φέρουν τα δικά τους ποτά στους κήπους του Νο10 τον Μαΐο 2020 για να «εκμεταλλευτούν στο έπακρο τον υπέροχο καιρό», ενώ  ίσχυαν αυστηρότατοι περιορισμοί  σε όλη την χώρα σύμφωνα με την αποκάλυψη του Ιtv.

Είναι η πιο πρόσφατη σε μια σειρά από καταγγελίες για πάρτι που παραβιάζουν τους κανόνες, τα οποία ήδη ερευνώνται από την ανώτερη δημόσια υπάλληλο Σου Γκρέι.

H νέα αυτή αποκάλυψη έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά υποθέσεων που κλονίζουν τη βρετανική κυβέρνηση και πλήττουν την αξιοπιστία του Συντηρητικού ηγέτη, την ώρα που ζητεί από τους Βρετανούς να συμμορφωθούν σε νέους υγειονομικούς κανόνες προκειμένου να ανασταλεί η εξάπλωση του παραλλαγμένου στελέχους «Όμικρον». Εξάλλου, η οργή για τα πάρτι έχει βλάψει σοβαρά τη φήμη του και τη θέση του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος στις κάλπες. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ