Κοσμος

Βόρεια Κορέα: Εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου παρουσία του Κιμ

Mετά από ένα και πλέον χρόνο

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Β. Κορέα: Παρουσία Κιμ η εκτόξευση «υπερηχητικού» πυραύλου
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν © EPA/YONHAP

Το πρακτορείο ειδήσεων της Βορείου Κορέας μετέδωσε ότι πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη εκτόξευση ενός υπερηχητικού πυραύλου, παρουσία του ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν.

Η Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε ότι την Τρίτη πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση υπερηχητικού πυραύλου, προκειμένου να επιβεβαιώσει τις τεχνικές προδιαγραφές του νέου οπλικού συστήματος.

Την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας έκανε γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Ο πύραυλος διένυσε περισσότερα από 700 χιλιόμετρα με μέγιστο ύψος 60 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 10 φορές την ταχύτητα του ήχου.

«Η δοκιμαστική βολή είχε ως στόχο την τελική επαλήθευση των συνολικών τεχνικών προδιαγραφών του υπερηχητικού οπλικού συστήματος», ανέφερε το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA).

 

 

Ήταν η δεύτερη εκτόξευση πυραύλου στην οποία προχώρησε η Βόρεια Κορέα μέσα σε διάστημα μικρότερο της μίας εβδομάδας, στον απόηχο της δέσμευσης του Κιμ Γιονγκ Ουν την Πρωτοχρονιά να ενισχύσει τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του με προηγμένη τεχνολογία, σε μία περίοδο κατά την οποία οι συνομιλίες με τη Νότια Κορέα και τις ΗΠΑ έχουν «παγώσει».

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέτρεψε τους στρατιωτικούς επιστήμονες να «επιταχύνουν περαιτέρω τις προσπάθειες για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό τους», μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως ήταν η πρώτη φορά από τις αρχές του 2020 που ο Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε το παρών σε μία πυραυλική δοκιμή. «Η παρουσία του καταδεικνύει την προσήλωσή του σε αυτό το πρόγραμμα», σχολίασε ο Άνκιτ Πάντα, αναλυτής του Carnegie Endowment for International Peace με έδρα τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ