Κοσμος

Βόρεια Κορέα: Και νέα εκτόξευση πυραύλου αυτή τη φορά από τρένο

Πρόκειται για την τρίτη δοκιμή πυραύλου το 2022

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα / © EPA/JEON HEON-KYUN
Νέα πυραυλική δοκιμή από τη Βόρεια Κορέα / © EPA/JEON HEON-KYUN

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε χθες δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από πλατφόρμα τρένου.

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε χθες δύο πυραύλους μικρού βεληνεκούς από πλατφόρμα τρένου, όπως επιβεβαίωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της χώρας, στην τρίτη δοκιμή όπλων από τις αρχές του έτους, παρά τις νέες αμερικανικές κυρώσεις.

Οι δοκιμές έγιναν για να «ελεγχθούν και να αξιολογηθούν» οι ικανότητες του συγκεκριμένου στρατιωτικού σώματος, σύμφωνα με το KCNA, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Πιονγκγιάνγκ.

Η χθεσινή εκτόξευση έγινε μετά την απόφαση, την Τετάρτη, της Ουάσινγκτον να επιβάλει νέες οικονομικές κυρώσεις σε βάρος πέντε Βορειοκορεατών υπηκόων ύστερα από προηγούμενες δοκιμές πυραύλων, που παρουσιάστηκαν ως υπερηχητικοί.

Η εκτόξευση της Παρασκευής «έδειξε μεγάλη ευελιξία και αυξημένο ποσοστό επιτυχίας», σύμφωνα με το KCNA.

Όπως ανακοίνωσε χθες το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, εντοπίστηκε και παρακολουθήθηκε η εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων μικρού βεληνεκούς (short-range ballistic missiles, SRBMs) προς ανατολάς, προς τη θάλασσα. 

Την Τρίτη, το υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας έκανε γνωστό ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο στη Θάλασσα της Ιαπωνίας. Ο πύραυλος διένυσε περισσότερα από 700 χιλιόμετρα με μέγιστο ύψος 60 χιλιομέτρων και τελική ταχύτητα 10 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προέτρεψε τους στρατιωτικούς επιστήμονες να «επιταχύνουν περαιτέρω τις προσπάθειες για την ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων της χώρας, τόσο από πλευράς ποιότητας όσο και ποσότητας, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό τους», μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ