Κοσμος

Οι Ταλιμπάν κόβουν τα κεφάλια σε γυναικείες κούκλες μανεκέν

Επειδή είναι «παγανιστικά είδωλα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αφγανιστάν Ταλιμπάν © Getty Images/Ideal Image
Αφγανιστάν-Ταλιμπάν © Getty Images/Ideal Image

Υπάλληλοι του υπουργείου των Ταλιμπάν για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού αποκεφαλίζουν κούκλες στην επαρχία Χεράτ.

Βίντεο με υπαλλήλους του υπουργείου για τη Διάδοση της Αρετής και την Πρόληψη του Κακού να  «αποκεφαλίζουν» κούκλες στην επαρχία Χεράτ, στα δυτικά της χώρας, έχει γίνει viral στα κοινωνικά δίκτυα καθώς αποτυπώνει πλήρως την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Αφγανιστάν με την επικράτηση των Ταλιμπάν.

«Αποκεφαλίσαμε σύμφωνα με την εντολή των Ταλιμπάν», δήλωσαν εργαζόμενοι του συγκεκριμένου καταστήματος καθώς έκοβαν ένα ένα τα κεφάλια των μοντέλων μόδας. Οι καταστηματάρχες στη δυτική επαρχία Χεράτ κλήθηκαν να κόψουν τα κεφάλια από τα μανεκέν τους αφού ισλαμιστές αξιωματούχοι έκριναν ότι τα αγάλματα ήταν είδωλα που προσβάλλουν το Ισλάμ.

Το υπουργείο επανιδρύθηκε μετά την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν και έχει την ευθύνη της εφαρμογής του ισλαμικού νόμου, όπως τον ερμηνεύουν οι φανατικοί εξτρεμιστές.  Στη δικαιοδοσία του βρίσκεται και η τιμωρία των γυναικών και δεν είναι τυχαίο ότι αντικατέστησε το υπουργείο Γυναικείων Υποθέσεων, της προηγούμενης κυβέρνησης του Αφγανιστάν.

Μία από τις ποινές που εφαρμόζει το υπουργείο, είναι ο ακρωτηριασμός των μελών όσων κλέβουν, ενώ επίσης επέστρεψαν και οι δημόσιοι απαγχονισμοί. Σε πολλές πλατείες της χώρας, κρέμονται τα ακέφαλα πτώματα απαγωγέων, για παραδειγματισμό. Τη δεκαετία του ΄90, αξιωματούχοι του υπουργείου έδερναν άνδρες που είχαν κοντές γενειάδες, όπως και γυναίκες που δεν φορούσαν τα «σωστά» ρούχα. Φαίνεται πως σε αρκετά μέρη του Αφγανιστάν, αυτές οι τακτικές έχουν επιστρέψει. 

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ