Κοσμος

Η μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκε στην Αυστραλία

Σε ταξιδιώτες στο Σίδνεϊ που ήρθαν από την Αφρική

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κοπέλες με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Σίδνεϊ - Κρούσματα από τη μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκαν στην Αυστραλία
Κοπέλες με μάσκα για τον κορωνοϊό στο Σίδνεϊ - Κρούσματα από τη μετάλλαξη Όμικρον εντοπίστηκαν στην Αυστραλία © EPA/Joel Carrett

Κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον εντοπίστηκαν στην Αυστραλία. Πρόκειται για ταξιδιώτες που ήρθαν στο Σίδνεϊ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Στην Αυστραλία επιβεβαιώθηκαν τα πρώτα κρούσματα κορωνοϊού, που αφορούν τη μετάλλαξη Όμικρονμετάλλαξη της Μποτσουάνα). Ειδικότερα, οι υγειονομικές αρχές στην Αυστραλία ανακοίνωσαν ότι εντοπίστηκαν δύο κρούσματα στο Σίδνεϊ. Πρόκειται για επιβάτες πτήσης που έφθασαν μέσω Κατάρ από το νότιο τμήμα της Αφρικής.

Το Υπουργείο Υγείας της Νέας Νότιας Ουαλίας, στην ανατολική Αυστραλία, γνωστοποίησε ότι πραγματοποιήθηκαν τεστ τα οποία επιβεβαίωσαν την παρουσία της μετάλλαξης Όμικρον σε δύο ταξιδιώτες που έφτασαν το Σάββατο (27/11) στο Σίδνεϊ.

Οι δύο ταξιδιώτες επέβαιναν σε πτήση της Qatar Airways και έφτασαν στην Αυστραλία μέσω της Ντόχα του Κατάρ, επεσήμαναν οι υγειονομικές αρχές της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό κατά την άφιξή τους στο Σίδνεϊ, γεγονός που ώθησε τις αρχές να εξετάσουν αν έχουν μολυνθεί από το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον, το οποίο εντοπίστηκε πρώτη φορά στην Μποτσουάνα.

«Τα δύο θετικά κρούσματα, που ήταν ασυμπτωματικά, βρίσκονται σε απομόνωση σε ειδικά διαμορφωμένα δωμάτια. Τα δύο αυτά άτομα ήταν ανοσοποιημένα πλήρως κατά της Covid-19» πρόσθεσε το υπουργείο της αυστραλιανής πολιτείας.

Μετάλλαξη Όμικρον στην Αυστραλία - Σε καραντίνα επιβάτες πτήσης που έφθασε στο Σίδνεϊ

Δώδεκα ταξιδιώτες από το νότιο τμήμα της Αφρικής που έφτασαν στην Αυστραλία με την ίδια πτήση, έχουν επίσης τεθεί σε καραντίνα, παρά το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό.

Οι περίπου 260 επιβαίνοντες στην πτήση -επιβάτες και μέλη του πληρώματος- κλήθηκαν να παραμείνουν σε καραντίνα. Σημειώνεται ότι το Ισραήλ πήρε μέτρα για τη μετάλλαξη Όμικρον και έκλεισε τα σύνορά του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ