Κοσμος

Ατλάντα: Πανικός στο αεροδρόμιο - Εκπυρσοκρότησε όπλο (βίντεο)

Επιβάτες βγήκαν στον αεροδιάδρομο - Σταμάτησαν οι πτήσεις για δύο ώρες

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ατλάντα έχουν βγει πανικόβλητοι στον αεροδιάδρομο μετά τον πυροβολισμό
Επιβάτες στο αεροδρόμιο της Ατλάντα έχουν βγει πανικόβλητοι στον αεροδιάδρομο μετά τον πυροβολισμό @EmZeidler/Twitter

Στην Ατλάντα των ΗΠΑ στο αεροδρόμιο εκπυρσοκρότησε όπλο, με αποτέλεσμα να σημάνει συναγερμός και επιβάτες να τρέχουν πανικόβλητοι στον αεροδιάδρομο.

Οι αρχές αναζητούν έναν άνδρα που τράπηκε σε φυγή όταν το όπλο του εκπυρσοκρότησε τυχαία μέσα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα, σπέρνοντας τον τρόμο. Μετά τον πυροβολισμό, ταξιδιώτες έτρεχαν πανικόβλητοι στον αεροδιάδρομο, διακόπτοντας για περίπου δύο ώρες τις πτήσεις χθες Σάββατο (20/11).

Το συμβάν εκτυλίχθηκε σε μια ημέρα με μεγάλη επιβατική κίνηση μεσούσης της εορταστικής περιόδου της Ημέρας των Ευχαριστιών.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν ελαφρά μετά τον πυροβολισμό που σημειώθηκε στις 13.30 τοπική ώρα στο σημείο ελέγχου ασφαλείας του αεροδρομίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA). Ειδικότερα, ένα άτομο ζήτησε πρώτες βοήθειες αφού έπεσε από «το αίθριο του αεροδρομίου και δύο άλλοι παραπονέθηκαν για δύσπνοια».

Περίπου δύο ώρες αργότερα, αστυνομικοί έδωσαν το ελεύθερο και οι πτήσεις ξεκίνησαν ξανά, ανέφερε η διοίκηση του αεροδρομίου με ανάρτηση στο Twitter. «Οι αξιωματούχοι έδωσαν το ελεύθερο για το Διεθνές Αεροδρόμιο Χάρτσφιλντ-Τζάκσον της Ατλάντα και οι λειτουργίες επανέρχονται στο κανονικό», αναφέρει το tweet στις 15.24.

​Η εκπυρσοκρότηση του όπλου έγινε όταν ένας εργαζόμενος στον χώρο ελέγχου ασφαλείας έψαξε μέσα σε μια τσάντα «λόγω ενός απαγορευμένου αντικειμένου που εντοπίστηκε από τις ακτίνες Χ», ανέφερε η TSA.

Και πρόσθεσε, «είπε στον επιβάτη να μην αγγίξει την τσάντα και καθώς ο εργαζόμενος άνοιξε τη θήκη που περιείχε το απαγορευμένο αντικείμενο, ο επιβάτης γράπωσε την τσάντα και άρπαξε ένα πυροβόλο όπλο, το οποίο εκείνη τη στιγμή εκπυρσοκρότησε».

Ο κάτοχος του όπλου τράπηκε σε φυγή από το αεροδρόμιο, αν και «δεν του επετράπη να φύγει», δήλωσε στο CNN ο εκπρόσωπος του αεροδρομίου, Άντριου Γκομπέιλ. Και συμπλήρωσε: «Επειδή βρισκόταν στον χώρο ελέγχου ασφαλείας, έχουμε όλα τα στοιχεία του».

Atlanta Airport Shooting Fear as People Seen Running and Lying on Floor as Shots Heard 😳

Αεροδρόμιο Ατλάντα: Ποιος είναι ο 42χρονος που προκάλεσε πανικό

Όπως έγινε γνωστό, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για τον 42χρονο κάτοχο του όπλου, ο οποίος κατονομάστηκε από την αστυνομία ως Κένι Ουέλς. Ο Ρέτζιναλντ Μόρμαν, από το αστυνομικό τμήμα της Ατλάντα, σε συνέντευξη Τύπου δήλωσε πως Ο άνδρας αναζητείται με τις κατηγορίες:

  • Μεταφορά κρυμμένου όπλου μέσα σε εμπορικό αεροδρόμιο,
  • κατοχή πυροβόλου όπλου από κατάδικο και
  • ανεύθυνη χρήση όπλου.

Ατλάντα: Πανικόβλητοι επιβάτες βγήκαν στον αεροδιάδρομο μετά τον πυροβολισμό

Ο φόβος για επίθεση από ένοπλο προκάλεσε πανικό στους επιβάτες, οι οποίοι όρμησαν έξω από τον τερματικό σταθμό, τρέχοντας στον αεροδιάδρομο.

«Όλο και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν, ακούγονταν ουρλιαχτά» είπε η ταξιδιώτρια Έρικα Ζάιντλερ, η οποία έστειλε φωτογραφίες στο CNN που δείχνουν δεκάδες ανθρώπους να ορμούν στον αεροδιάδρομο, τραβώντας βαλίτσες.

Passenger's weapon accidentally discharges at Atlanta airport

Το Χάρτσφιλντ-Τζάκσον στην Ατλάντα των ΗΠΑ ήταν το πιο πολυσύχναστο αεροδρόμιο στον κόσμο το 2021, σύμφωνα με τον OAG, πάροχο αεροπορικών αναλυτικών στοιχείων. Το αεροδρόμιο της Ατλάντα αναμενόταν να έχει ιδιαίτερη μεγάλη επιβατική κίνηση κατά την εορταστική περίοδο της Ημέρας των Ευχαριστιών, και πολλοί ταξιδιώτες αναμένονται να περάσουν από σημεία ελέγχου ασφαλείας από την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2021.

Αριθμός ρεκόρ πυροβόλων όπλων κατασχέθηκε σε σημεία ελέγχου των αεροδρομίων των ΗΠΑ μόνο μέσα στους πρώτους 9 μήνες του 2021, ανέφερε επίσης η TSA. Σε εθνικό επίπεδο, αξιωματούχοι της TSA εμπόδισαν 4.495 επιβάτες αεροπορικών εταιρειών να μεταφέρουν πυροβόλα όπλα στις πτήσεις τους. Τα πυροβόλα όπλα που κατασχέθηκαν το 2019, ξεπέρασαν τις 4.432. Μόνο στην Ατλάντα, εντοπίστηκαν 450 πυροβόλα όπλα σε σημεία ελέγχου των αεροδρομίων το 2021.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ