Κοσμος

Παραιτείται ο επικεφαλής της Barclays λόγω του σκανδάλου Έπσταϊν

Ο Tζες Στάλει

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αποχωρεί ο CEO της Barclays, λόγω έρευνας για τον Τζέφρι Επστάιν
O Tζες Στάλει επικεφαλής της Barclays © Getty Images/Ideal Image

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζες Στάλεϊ παραιτείται μετά τα συμπεράσματα έρευνας για τους δεσμούς του με τον Τζέφρι Έπσταϊν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Barclays, Τζες Στάλει, αποχωρεί από την ηγεσία της τράπεζας λόγω της εμπλοκής του σε έρευνα για τις σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν.

Η Barcalays, αναφέροντας πως το σχετικό αίτημα από τις αρμόδιες βρετανικές αρχές κατατέθηκε την περασμένη Παρασκευή, σημειώνει πως ο Στάλει «δεν είδε και δεν γνώριζε κανένα από τα εγκλήματα που φέρεται να διέπραξε ο κ. Επστάιν».

«Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα συμπεράσματα και δεδομένης της πρόθεσης του Στάλει να τα αμφισβητήσει, το Διοικητικό Συμβούλιο και ο Στάλει συμφώνησαν ότι θα παραιτηθεί από τον ρόλο του ως διευθύνων σύμβουλος του ομίλου και ως διευθυντής της Barclays», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Αντικαταστάτης του Στάλει ως CEO της τράπεζας θα είναι ο Σι Ες Βενκατακρίσχναν, μέχρι σήμερα επικεφαλής των διεθνών αγορών της Barcalays.

Υπενθυμίζεται πως ο δισεκατομμυριούχος Επστάιν συνελήφθη τον Ιούνιο 2019 με κατηγορίες για σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων και βρέθηκε κρεμασμένος σε φυλακή του Μανχάταν λίγους μήνες μετά.

Για το ίδιο σκάνδαλο βρίσκεται στο «μάτι του κυκλώνα» και ο Πρίγκηπας Άντριου, δεύτερος γιος της βασίλισσας της Αγγλίας ο οποίος φέρεται σύμφωνα με αγωγή να είναι «ο ένας από τους ισχυρούς άνδρες» που είχε εκμεταλλευτεί σεξουαλικά την Βιρτζίνια Τζιούφρι όταν εκείνη ήταν, από το 2000 ως το 2002 και από την ηλικία των 16 ετών, θύμα της εκτεταμένης διακίνησης ανθρώπων για σεξ, για την οποία είχαν απαγγελθεί κατηγορίες σε βάρος του χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, ο οποίος είχε φυλακισθεί πριν αυτοκτονήσει το καλοκαίρι του 2019 σε φυλακή του Μανχάταν.

Ο πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος έχει απορρίψει αυτές τις κατηγορίες, κατηγορείται στην αγωγή ότι «επιτέθηκε σεξουαλικά» στην τότε ανήλική Τζιούφρι τρεις φορές: στο Λονδίνο στο σπίτι μιας πολύ στενής φίλης του Επστάιν, της Ζισλέν Μάξγουελ , και στις ιδιοκτησίες του επιχειρηματία στη Νέα Υόρκη και στις Παρθένες Νήσους.

«Θεωρώ τον πρίγκιπα Άντριου υπέυθυνο γι' αυτό που μου έκανε. Οι ισχυροί και οι πλούσιοι δεν εξαιρούνται από το να λογοδοτούν. Ελπίζω ότι και άλλα θύματα θα δουν ότι είναι δυνατό να μην ζούν μέσα στη σιωπή και το φόβο», ανέφερε η Βιρτζίνια Τζιούφρι σε δήλωσή της προς τα μέσα ενημέρωσης.

Ηλικίας σήμερα 61 ετών, ο πρίγκιπας Άντριου είχε διαψεύσει «κατηγορηματικά» τις κατηγορίες αυτές το Νοέμβριο του 2019 σε μία συνέντευξή του στο BBC, η οποία είχε θεωρηθεί καταστροφική. Είχε κυρίως εκφράσει αμφιβολίες για την αυθεντικότητα μιας πολυδημοσιευμένης φωτογραφίας που τον εικονίζει με την Βικτόρια Τζιούφρι ενώ σε δεύτερο πλάνο εικονίζεται η Ζισλέν Μάξγουελ, η οποία παραμένει φυλακισμένη στο πλαίσιο της υπόθεσης Επστάιν.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις 

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ   

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ