Κοσμος

O Πούτιν με βήχα: Μην ανησυχείτε, δεν έχω κορωνοιό (βίντεο)

«Kάνω τεστ κάθε μέρα»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
O Ρώσος πρόεδρος Πούτιν υποστήριξε ότι δεν νοσεί από κορωνοιό
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν (Φωτό Αρχείου) ©EPA Pool

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, που φάνηκε να βήχει σε διαδικτυακή σύσκεψη διαβεβαίωσε τους αξιωματούχους ότι είναι καλά.

Ο Pώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος γιόρτασε τα 69α του γενέθλια την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκε να κάθεται μόνος του μπροστά στην οθόνη σε μια διαδικτυακή σύσκεψη, όπου φάνηκε να βήχει. 

«Μην ανησυχείτε, όλα είναι καλά. Μου κάνουν τεστ σχεδόν καθημερινά όχι μόνο για Covid-19 αλλά για κάθε είδους λοιμώξεις, οπότε όλα καλά», απάντησε ο Ρώσος ηγέτης όταν η Βαλεντίνα Ματβιένκο, πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή), εξέφρασε την ανησυχία της για την υγεία του.
 

 

 

«Κάνει λίγο ψύχρα εδώ», είπε λέγοντας ότι ο βήχας του οφειλόταν στη χαμηλή θερμοκρασία του χώρου που βρισκόταν και βρήκε την ευκαιρία να παροτρύνει τους συναδέλφους του να εμβολιαστούν πλήρως κατά της νόσου.

Ο Πούτιν αναγκάστηκε να τεθεί σε αυτοαπομόνωση τον περασμένο μήνα, αφού μέλη της συνοδείας του βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, ωστόσο το Κρεμλίνο διαβεβαίωσε τότε ότι ήταν «απόλυτα υγιής».

Ο Ρώσος ηγέτης έχει λάβει μια σειρά προφυλάξεων για την υγεία του καθ 'όλη τη διάρκεια της πανδημίας και εμβολιαστεί πλήρως με τις δύο δόσεις του εμβολίου Sputnik V από τον περασμένο Απρίλιο. Ανάμεσα στα μέτρα που λάμβανε ήταν να απαιτεί συχνά από πρόσωπα, τα οποία θα έβλεπε δια ζώσης να τεθούν σε καραντίνα πριν τη συνάντησή τους.

Ρωσία: Οι θάνατοι λόγω κορονοϊού υπερβαίνουν για έκτη ημέρα τους 900

Την ίδια ώρα, η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 29.409 νέα κρούσματα κορονοϊού, δεύτερος σε μέγεθος αριθμός κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας, σε σχέση με τα 28.647 που είχαν ανακοινωθεί χθες Κυριακή.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας για την αντιμετώπιση της πανδημίας ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 957 θάνατοι εξαιτίας του κορονοϊού, αριθμός που δεν απέχει από τους 968 θανάτους, που υπήρξε ο μεγαλύτερος από την αρχή της πανδημίας.

Οι θάνατοι υπερβαίνουν για έκτη ημέρα τους 900, ενώ συνολικά από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί 217.372.

Στην Μόσχα, όπου το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.002 κρούσματα, εν σχέσει με τα 4.610 την προηγουμένη, οι αρχές δημιούργησαν για τους πολίτες σε διάφορα σημεία της πόλης συμπεριλαμβανομένων και των πολυκαταστημάτων, κέντρα όπου γίνονται μαζικά express τεστ αντισωμάτων (rapid tests) , σε μια προσπάθεια να ανασχεθεί το νέο κύμα μολύνσεων. Στην ρωσική πρωτεύουσα το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 71 θάνατοι έναντι 72 την προηγούμενη ημέρα.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν εισαχθεί στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας τις δυο τελευταίες εβδομάδες έχει διπλασιασθεί σε σχέση με τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο τον αρμόδιο κρατικό φορέα αντιμετώπισης της πανδημίας.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ