Κοσμος

Συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν την Τετάρτη - Τι θα συζητήσουν

Ποια θέματα θα είναι στην ατζέντα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Βλαντιμίρ Πούτιν © EPA

Ο Ρώσος Πρόεδρος θα συναντήσει στο Σότσι την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Αύριο, Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2021, θα συναντηθούν οι πρόεδροι της Ρωσίας και της Τουρκίας, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο Σότσι της Ρωσίας.

Οι δύο πρόεδροι αναμένεται να συζητήσουν -μεταξύ άλλων- ζητήματα που αφορούν στη Συρία, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν και την Υπερκαυκασιανή Δημοκρατία.

«Σχεδιάζουν να συζητήσουν διάφορες πτυχές της ρωσοτουρκικής πολιτικής, εμπορικής και οικονομικής συνεργασίας. Θα ανταλλάξουν εκτιμήσεις και απόψεις για επείγοντα διεθνή ζητήματα, συμπεριλαμβανομένων των εξελίξεων σε Συρία, Λιβύη, Αφγανιστάν και Υπερκαυκασία», ανέφερε το Κρεμλίνο σε σχετική ανακοίνωση την Τρίτη (28/09)

Συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν: Στο τραπέζι και η οικονομία

Όπως επεσήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ την Δευτέρα (27/09), οι συνομιλίες των δύο ηγετών, αναμένεται να επικεντρωθούν σε τομείς όπως είναι το εμπόριο και η οικονομία.

«Συνεχίζουμε τις προετοιμασίες της επίσκεψης. [...] Κάθε φορά, οι δύο Πρόεδροι έχουν πολλά ζητήματα προς συζήτηση [...] όπως κοινά οικονομικά εγχειρήματα, αλλά και για τη συνεργασία σε εμπόριο και οικονομία. [...] Οι επιχειρήσεις των δύο κρατών, ενδιαφέρονται για τους συγκεκριμένους τομείς και για τον λόγο αυτό, πάντα συζητιούνται τέτοια θέματα από τους προέδρους», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ