- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ιταλία - Lockdown: Μετά το Καθολικό Πάσχα η συζήτηση για χαλάρωση
551 νεκροί και 18.765 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο
Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ιταλία αυξήθηκαν σημαντικά το τελευταίο 24ωρο, με οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» των μέτρων να πηγαίνει μετά το Καθολικό Πάσχα.
Μετά το Καθολικό Πάσχα θα ξεκινήσει οποιαδήποτε συζήτηση για «χαλάρωση» στα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό στην Ιταλία.
Το τελευταίο 24ωρο στην Ιταλία σημειώθηκε μεγάλη αύξηση των θανάτων από κορωνοϊό. Ειδικότερα, έχασαν τη ζωή τους 551 άνθρωποι και καταγράφηκαν 18.765 νέα κρούσματα.
Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 335.189 διαγνωστικά τεστ, το 5,6% από τα οποία βγήκε θετικό. Μία ημέρα νωρίτερα, τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, τα περιστατικά ήταν 13.846 (αλλά με πολύ μικρότερο αριθμό τεστ), ενώ ανακοινώθηκαν 386 θάνατοι από Covid-19. Από την αρχή της πανδημίας Covid-19, στην Ιταλία έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό 3.419.616 άνθρωποι. Οι νεκροί έχουν φθάσει τις 105.879.
Σε σχέση με το περασμένο 24ωρο, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) οι ασθενείς είναι 36 περισσότεροι, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 379 περισσότεροι.
Ιταλός υπουργός Οικονομικών: Καθολικό Πάσχα με περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό
Εν τω μεταξύ ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι είχε νέα συνάντηση με τον υπουργό Yγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα και με μέλη της ειδικής επιτροπής επιστημόνων που συμβουλεύει την κυβέρνηση της Ρώμης, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.
Από τη μεριά του, ο υπουργός Oικονομικών, Ντανιέλε Φράνκο, δήλωσε ότι μετά το Πάσχα των Καθολικών, στις 4 Απριλίου 2021, η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε βαθμιαία χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι θεωρεί πως χάρη στην αναμενόμενη αύξηση των διαθέσιμων δόσεων εμβολίου και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η χώρα θα μπορέσει, σταδιακά, μέχρι τον Ιούνιο, να αφήσει πίσω της την δύσκολη αυτήν περίοδο.
Ο Φράνκο, τέλος, τόνισε ότι «τις επόμενες εβδομάδες θα δοθούν νέες οικονομικές βοήθειες στους πολίτες και στις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την νέα, αυτή, οικονομική κρίση» ενώ «μέχρι το τέλος του χρόνου προβλέπεται βαθμιαία επιστροφή στην κανονικότητα».
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η κυβέρνηση Αλμπανέζι δεσμεύεται να αναχαιτίσει την εξάπλωση του H5N1 μετά τον εντοπισμό μολυσμένου θαλάσσιου πτηνού
Δύο βαγόνια του συρμού κατέληξαν στο οδόστρωμα από ύψος πέντε μέτρων
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ασκεί δριμεία κριτική για το κόστος της σύγκρουσης
Ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλυψε το υπερπολυτελές Boeing 747-8, αξίας 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Λίγες ώρες αργότερα, η οικογένεια εξέδωσε ανακοίνωση
Το περιστατικό έφερε ξανά στο προσκήνιο το φαινόμενο «King Tide» ή «βασιλική παλίρροια»
Εντάσεις στη σχέση των δύο χωρών με αφορμή την κοινή ιστορία τους
Αντιμετωπίζει ακόμα και ισόβια κάθειρξη
Αιτία του εκτροχιασμού φέρεται να είναι μία βλάβη στον μηχανισμό αλλαγής τροχιάς
Αναφορές για σοβαρούς τραυματισμούς επιβατών
Πρόστιμο 200 φράγκων ακόμη και για τατουάζ - Η απαγόρευση θα ισχύει και για τις ψηφιακές πλατφόρμες
Το κτίριο, ένας οκταώροφος πύργος επενδεδυμένος με γρανίτη, έχει ήδη προκαλέσει συζητήσεις για την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του
Oι νέοι κανόνες θα εφαρμοστούν από την επόμενη σχολική χρονιά
Το στιγμιότυπο αναπαράχθηκε ευρέως στα social media
Στόχος η παρεμπόδιση της εφοδιαστικής αλυσίδας της Μόσχας
Η στρατηγική της προσέγγισης με τον Αμερικανό πρόεδρο γυρίζει μπούμερανγκ
Προφυλακισμένος ο 41χρονος Ζερόμ Μπαρέλα
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας δηλώνει ότι δεν θα παραιτηθεί και ότι θα είναι υποψήφιος στην όποια αναμέτρηση για την ηγεσία
Πυρά της ιταλικής κυβέρνησης στο Τραμπ για το σχόλιο που έκανε στην Μελόνι
Καθυστερούν οι επαφές στην Ελβετία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.