Η Ισπανία θα τηρήσει ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Οι ισπανικές αρχές θα τηρήσουν ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, το οποίο θα μοιράζονται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο δεν θα δημοσιοποιηθεί, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, ο Σαλβαδόρ Ίγια υπογράμμισε εκ νέου πως ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού, που ξεκίνησε χθες στην Ισπανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, δεν θα είναι υποχρεωτικός.
Σχετικά με τα άτομα εκείνα που δεν θα θελήσουν να εμβολιαστούν, «αυτό που θα κάνουμε, είναι ένα μητρώο, το οποίο, επιπροσθέτως, θα κοινοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως θα αναφέρεται «στα πρόσωπα εκείνα που θα τους προτείνουμε (να εμβολιαστούν) και τα οποία, απλά, θα το αρνηθούν».
«Δεν θα πρόκειται για ένα έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί», διαβεβαίωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το μητρώο θα δημιουργηθεί «με τον μεγαλύτερο σεβασμό για την προστασία των δεδομένων».
Βάσει της τελευταίας μελέτης που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα από το Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας, ένα ινστιτούτο δημοσκοπήσεων εξαρτώμενο από την κυβέρνηση, το ποσοστό των Ισπανών που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί μειώθηκε εντυπωσιακά, από το 47% τον Νοέμβριο στο 28% τον Δεκέμβριο.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ποσοστό των Ισπανών που δηλώνει έτοιμο να κάνει το εμβόλιο αυξήθηκε από το 36,8% στο 40,5%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι αρχές χαρακτήρισαν το χτύπημα «τρομοκρατικό» και «αντισημιτικό»
Λεωφορείο που μετέφερε μαθητές έπεσε σε γκρεμό
Δεν αναζητείται τρίτο άτομο, ανακοίνωσε η αστυνομία
«Παρά τη λογοκρισία θα συνεχίσουμε να δημοσιογραφούμε ανεξάρτητα», τόνισε η διευθύντρια Μπάρμπαρα Μάσινγκ
Τουλάχιστον 40 οι τραυματίες
Σε επιφυλακή οι Αρχές σε Βερολίνο, Λονδίνο και Νέα Υόρκη
Μεταξύ των νεκρών είναι και ένας Ισραηλινός πολίτης
Ο αλ Αχμεντ νοσηλεύεται μετά από δύο τραύματα που έφερε από πυροβολισμούς
Σε κατάσταση αυξημένης επαγρύπνησης οι Αρχές
12 οι νεκροί και 29 τραυματίες, η επίσημη ενημέρωση
Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί στις έρευνες
Ο πρόεδρος του Ισραήλ καταγγέλλει «σκληρή επίθεση εναντίον Εβραίων»
Σκληρές εικόνες από τις πρώτες στιγμές μετά τους πυροβολισμούς στην παραλία
Στην παραλία Μπόνταϊ βρισκόταν σε εξέλιξη εκδήλωση της εβραϊκής κοινότητας
Η αστυνομία καλεί τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή
Όσα περιέγραψε γείτονας του ηθοποιού
Ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του μακελάρη
Το βίντεο που φέρεται να έχει καταγράψει τον μακελάρη
Γιατί η νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου αποτελεί μια τομή για την αμερικανική εξωτερική πολιτική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.