- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Ισπανία θα τηρήσει ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού.
Οι ισπανικές αρχές θα τηρήσουν ένα μητρώο με τους πολίτες που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, το οποίο θα μοιράζονται με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ωστόσο δεν θα δημοσιοποιηθεί, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Υγείας της Ισπανίας.
Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο La Sexta, ο Σαλβαδόρ Ίγια υπογράμμισε εκ νέου πως ο εμβολιασμός κατά του νέου κορωνοϊού, που ξεκίνησε χθες στην Ισπανία, όπως και σε πολλές άλλες χώρες της ΕΕ, δεν θα είναι υποχρεωτικός.
Σχετικά με τα άτομα εκείνα που δεν θα θελήσουν να εμβολιαστούν, «αυτό που θα κάνουμε, είναι ένα μητρώο, το οποίο, επιπροσθέτως, θα κοινοποιηθεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες», συνέχισε ο ίδιος, διευκρινίζοντας πως θα αναφέρεται «στα πρόσωπα εκείνα που θα τους προτείνουμε (να εμβολιαστούν) και τα οποία, απλά, θα το αρνηθούν».
«Δεν θα πρόκειται για ένα έγγραφο που θα δημοσιοποιηθεί», διαβεβαίωσε ο Ισπανός υπουργός Υγείας, τονίζοντας πως αυτό το μητρώο θα δημιουργηθεί «με τον μεγαλύτερο σεβασμό για την προστασία των δεδομένων».
Βάσει της τελευταίας μελέτης που δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη Δευτέρα από το Κέντρο Κοινωνιολογικής Έρευνας, ένα ινστιτούτο δημοσκοπήσεων εξαρτώμενο από την κυβέρνηση, το ποσοστό των Ισπανών που δεν επιθυμεί να εμβολιαστεί μειώθηκε εντυπωσιακά, από το 47% τον Νοέμβριο στο 28% τον Δεκέμβριο.
Κατά τη διάρκεια της ίδιας περιόδου, το ποσοστό των Ισπανών που δηλώνει έτοιμο να κάνει το εμβόλιο αυξήθηκε από το 36,8% στο 40,5%.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα χρειαστεί να γίνουν συμβιβασμοί για την επίτευξη ειρήνης», τόνισε ο καγκελάριος
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επιχείρησε να παρουσιάσει τον πρώτο χρόνο της θητείας του ως επιτυχημένο
Τα Smart Bricks διαθέτουν ασύρματη φόρτιση, αισθητήρες και μικρόφωνο
Ανοίγει ο δρόμος στις γαλλικές και βρετανικές δυνάμεις να επιχειρούν σε ουκρανικό έδαφος
Ο μεγαλύτερος σε ηλικία ήταν 67 ετών και ο νεότερος 26 ετών
Με το ένα πόδι στο αεροπλάνο για Μόσχα, ο ηγέτης της χώρας, Αλί Χαμενεΐ
Ο Σεμπαστιέν Λεκορνί ζητά δημοκρατική μετάβαση με επίκεντρο τον Εντμούντο Γκονσάλες Ουρούτια
Η κυβέρνηση έχει χάσει την πλειοψηφία μετά την αποχώρηση τριών βουλευτών
Μέχρι στιγμής, η χώρα παραμένει απολύτως ήρεμη
Ύψιστη προτεραιότητα της κυβέρνησης η οικονομική ανάκαμψη
Σύμφωνα με το σχέδιο κοινού ανακοινωθέντος
Μια αμερικανική βόμβα, ο χρόνος που μένει μετέωρος και η μοναξιά των ΗΠΑ
Ποιοι αποχαιρέτησαν την 35χρονη εγγονή του Τζον Φ. Κένεντι
Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας
Οι δηλώσεις του προέδρου των ΗΠΑ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.