- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: Το κοινοβούλιο ζητά να απαγορευτούν οι «Γκρίζοι Λύκοι»
Μετά την απόφαση Μακρόν και η Γερμανία βαδίζει προς τον ίδιο δρόμο
Γερμανία: Ψήφισμα κομμάτων του κοινοβουλίου για την απαγόρευση της οργάνωσης των «Γκρίζων Λύκων»- Περίπου 11.000 Τούρκοι ακροδεξιοί ζουν στη χώρα.
Μετά την Γαλλία και το γερμανικό κοινοβούλιο ζητά από την κυβέρνηση να εξετάσει την απαγόρευση των «Γκρίζων Λύκων», με ψήφισμα που κατατέθηκε από τα δύο χριστιανική κόμματα, τους Σοσιαλδημοκράτες, τους Φιλελεύθερους και τους Πράσινους.
Σύμφωνα με την DW, στη Γερμανία αρμόδιο για την απαγόρευση εξτρεμιστικών οργανώσεων είναι το υπουργείο Εσωτερικών. Όπως αιτιολογούν στο ψήφισμά τους τα κόμματα, πρόκειται για κίνημα ρατσιστικό, αντισημιτικό, αντιδημοκρατικό, που συνιστά απειλή για την εσωτερική ασφάλεια της Γερμανίας. «Η καταπολέμηση του ακροδεξιού εξτρεμισμού, είτε είναι γερμανικής είτε ξένης προέλευσης, θα πρέπει σε μια χώρα με τη δική μας ιστορία, να ανήκει στη λογική του κράτους (raison d' état)», αναφέρει το αίτημα.
Μάλιστα, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία για την Προστασία του Συντάγματος (BfV) υπολογίζει τον αριθμό των Τούρκων ακροδεξιών στη Γερμανία στα 11.000 άτομα.
Όπως αναφέρει η DW, στο ψήφισμα επικροτείται η απαγόρευση της οργάνωσης των Γκρίζων Λύκων στη Γαλλία αρχές Νοεμβρίου και εκφράζεται «η ελπίδα ότι και άλλα κράτη θα ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.» Σε άλλο σημείο του ψηφίσματος καλείται η γερμανική κυβέρνηση να λάβει με τους «ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον περιορισμό της επιρροής του κινήματος Ülkücü στην Ευρώπη», να παρακολουθεί συνεχώς τη δραστηριότητά του και να το αντιμετωπίζει αποφασιστικά. Εκτός αυτού, η κυβέρνηση θα πρέπει να επιδεικνύει αλληλεγγύη με άτομα και ομάδες στη Γερμανία, την Ευρώπη και την Τουρκία που βρίσκονται στο στόχαστρο των Γκρίζων Λύκων και «να παρέχει υποστήριξη με τον καλύτερο τρόπο.»
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υπόθεση ήρθε ξανά στην επιφάνεια μετά από ανάρτηση της στο Instagram
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Ο 31χρονος είχε ενταχθεί σε μια εξτρεμιστική ομάδα μέσω μιας εφαρμογής ανταλλαγής μηνυμάτων
Aνοικτή επιστολή στον νέο πρωθυπουργό Άντι Μπέρναμ
«Σκληρά οικονομικά μέτρα» που πλήττουν κρίσιμους τομείς της ρωσικής οικονομίας
Η νεκροψία δεν εντόπισε κάποιο οξύ ή χρόνιο υποκείμενο νόσημα
Oι κατηγορίες σε βάρος του παραμένουν υπό διερεύνηση
Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας σκοπεύει να καταργήσει τον ΦΠΑ στους οικιακούς λογαριασμούς ρεύματος
Για πρώτη φορά μετά το 2002, το ευρώ αλλάζει εμφάνιση - Η ηλεκτρονική ψηφοφορία θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 21 Σεπτεμβρίου
Λίγες στιγμές πριν επιτεθεί στον 65χρονο, ο βίσωνας φέρεται να είχε κινηθεί απειλητικά προς άλλους
«Πρόκειται για ιστορικό βήμα στη Μέση Ανατολή», δήλωσε ο Νετανιάχου
Έχει υποβληθεί αισίως σε επτά επεμβάσεις
Παράλληλα τον κατηγορούσαν ότι αφιερώνει υπερβολικό χρόνο στη δημιουργία περιεχομένου
Το εύρημα ήταν ευτυχώς ένα καλοήθες νεύρωμα
Γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος στοχοποιεί τους εξτρεμιστές στην Υεμένη
Οι φωτογραφίες βραβεύτηκαν στον διαγωνισμό World Press Photo
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
Το διάσημο μουσείο γυρίζει σελίδα μετά τη ληστεία των βασιλικών θησαυρών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.