- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Tατάρ: Πολύ σημαντική η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο
Τι δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων
Κύπρος: Ο Τατάρ επανέλαβε την άποψη ότι από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στο νησί ο τουρκικός στρατός, οι Τουρκοκύπριοι ζουν με ηρεμία
Οι εγγυήσεις της Τουρκίας και η «κυρίαρχη ισότητα» αποτελούν κόκκινες γραμμές για τους Τoυρκοκύπριους, δήλωσε ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, μιλώντας χθες κατά την διάρκεια συνάντησης με τον διοικητή των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων υποστράτηγο Σεζάι Όζτουρκ, τον διοικητή των «δυνάμεων ασφαλείας» υποστράτηγο Ζορλού Τοπάλογλου και άλλους Τούρκους στρατιωτικούς διοικητές.
Ο Τατάρ επανέλαβε την άποψη ότι από την ημέρα που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο ο τουρκικός στρατός, οι Τουρκοκύπριοι ζουν με ηρεμία, ασφάλεια και ευημερία και ότι με την εισβολή το 1974 ο τουρκικός στρατός διασφάλισε την ασφάλεια των Τουρκοκυπρίων και έφερε ηρεμία σε ολόκληρο το νησί.
Είναι εξαιρετικά σημαντική η παρουσία του τουρκικού στρατού στην Κύπρο, πρόσθεσε λέγοντας ότι οι Τουρκοκύπριοι ουδέποτε θα παραιτηθούν των εγγυήσεων της Τουρκίας. Υποστηρίζοντας ότι η κυρίαρχη ισότητα και οι εγγυήσεις της Τουρκίας είναι κόκκινες γραμμές για τους Τουρκοκύπριους. «Λόγω της δικής μου εκλογής, διακηρύξαμε αυτά τα μηνύματά μας στον κόσμο, σε διάφορες αρχές της ΕΕ και στους Ελληνοκύπριους γείτονές μας. Συνεχίζουμε αυτή μας την πολιτική με την έγκριση του λαού μας εντός της δικής μας δημοκρατίας και προσπαθούμε να εξηγήσουμε σε όλο τον κόσμο ότι απέκτησαν σημασία οι συνθήκες που άλλαξαν στην Κύπρο. Η Κύπρος δεν είναι η παλιά Κύπρος. Η Ανατολική Μεσόγειος δεν είναι η παλιά Ανατολική Μεσόγειος».
Υποστηρίζοντας ότι οι στρατηγικές εξελίξεις στην περιοχή αύξησαν πιο πολύ την σημασία της Τουρκίας, ο κ. Τατάρ ισχυρίστηκε ότι κατέστη πιο σημαντική η συνεργασία ανάμεσα στην Τουρκία και το ψευδοκράτος τόσο στην «Γαλάζια Πατρίδα» όσο και στην «δίκαιη υπόθεση» των Τουρκοκυπρίων και σε κάθε είδους υπεράσπισή της.
Ο υποστράτηγος Σεζάι Όζτουρκ, αφού συνεχάρη τον Τατάρ για την εκλογή του, ανέφερε ότι η χώρα του θα βρίσκεται πάντοτε στο πλευρό των Τουρκοκυπρίων και το ψευδοκράτος. Ισχυρίστηκε ότι είναι αποφασισμένοι να προστατεύσουν τα δικαιώματα και συμφέροντα της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και ότι υποστηρίζουν σχέσεις καλής γειτονίας και μια λύση στη βάση του διεθνούς δικαίου. Κατέληξε λέγοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουν τετελεσμένα.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eίχαν αρνηθεί να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο σε αγώνα ποδοσφαίρου και θεωρήθηκαν «προδότριες»
Δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Τραμπ θα στήριζε εξόντωση του νέου ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Μία ώρα διήρκεσε η συνομιλία Τραμπ - Πούτιν για τον πόλεμο στο Ιράν και τη διπλωματική λύση
Οι κασέτες αποκάλυψαν τον ρόλο του Νίξον στην προσπάθεια συγκάλυψης
Yποστηρίζοντας ότι οι αμερικανικές δυνάμεις βρίσκονται πολύ μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα
Την ίδια ώρα ο τραγουδιστής βρίσκεται εκ νέου αντιμέτωπος με κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση
Ιδιαίτερα επικίνδυνες θεωρούνται οι λεγόμενες «υγρές» BBL
Ο Τούρκος πρόεδρος προειδοποίησε την Τεχεράνη για τις «λανθασμένες και προκλητικές ενέργειες»
Παρέμβαση Τραμπ για τις Ιρανές ποδοσφαιρίστριες - Καλεί την Αυστραλία να τους δώσει άσυλο
Δύο 16χρονοι άφησαν κατά λάθος την τσάντα - Συνελήφθησαν όταν επέστρεψαν πανικόβλητοι να τη βρουν
Φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν κύμα εγκατάλειψης
Οι υπουργοί Οικονομικών εξετάζουν χρήση στρατηγικών αποθεμάτων για σταθεροποίηση της αγοράς ενέργειας
Το θέμα έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις μετά από αναφορές ότι πέντε παίκτριες της ιρανικής ομάδας ζήτησαν προστασία
Η Άγκυρα κατέρριψε δεύτερο ιρανικό βαλλιστικό πύραυλο - Ανάπτυξη έξι F-16 στη βόρεια Κύπρο
Λίγες ημέρες μετά από σοβαρό τροχαίο
Στα Χανιά ο Γάλλος πρόεδρος: Με ελικόπτερο στο «Charles de Gaulle» μετά την τριμερή στην Κύπρο
Ο επικεφαλής Εθνικής Ασφάλειας του Ιράν απαντά στη γαλλική πρόταση για αποστολή προστασίας στο Ορμούζ
Τηλεδιάσκεψη με 13 ηγέτες για ενεργειακή ασφάλεια, αποτροπή κλιμάκωσης και στήριξη στον Λίβανο
Συνολικά πλέον εννέα άτομα βρίσκονται υπό έρευνα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.