- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ερντογάν: Άπληστοι και ανίκανοι οι ηγέτες Ελλάδας και Γαλλίας
«Αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο είναι έτοιμοι για θυσίες;», διερωτάται ο Τούρκος πρόεδρος
Επίθεση του Τούρκου προέδρου στην ηγεσία της Ελλάδας και της Γαλλίας - Σήμερα η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της νίκης.
Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε σήμερα «άπληστους και ανίκανους» τους ηγέτες της Γαλλίας και της Ελλάδας, μεσούσης της έντασης μεταξύ της Άγκυρας, της Αθήνας και του Παρισιού στην ανατολική Μεσόγειο.
Οι δηλώσεις αυτές διατυπώθηκαν ενώ σήμερα η Τουρκία γιορτάζει την Ημέρα της νίκης, εθνική γιορτή που σηματοδοτεί την ήττα των ελληνικών δυνάμεων από τον στρατό του Μουσταφά Κεμάλ το 1922.
«Ο ελληνικός λαός δέχεται τι μπορεί να του συμβεί εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;», δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια τελετής απονομής διπλωμάτων σε αξιωματικούς στην Άγκυρα.
«Ο γαλλικός λαός ξέρει το τίμημα που θα πρέπει να πληρώσει εξαιτίας των άπληστων και ανίκανων ηγετών του;», πρόσθεσε.
«Όταν πρόκειται να δώσουμε μάχη, δεν διστάζουμε να δίνουμε μάρτυρες. Το ερώτημα είναι το εξής: αυτοί που στρέφονται εναντίον μας στη Μεσόγειο και (στη Μέση Ανατολή) είναι έτοιμοι για τις ίδιες θυσίες;», δήλωσε ο Ερντογάν.
Το μήνυμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
«Σήμερα, εμείς, ως έθνος, μαζί με τους αδελφούς μας στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου, είμαστε ενθουσιασμένοι που γιορτάζουμε την 98η επέτειο της μεγάλης νίκης. Συγχαίρω ολόψυχα τους πολίτες μας στη χώρα μας και σε κάθε μέρος του κόσμου για την Ημέρα Νίκης στις 30 Αυγούστου. Ο αγώνας μας για ανεξαρτησία, που ξεκίνησε υπό την ηγεσία του Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ στο Σαμσούν το 1919, κατέληξε σε μια αποφασιστική και διαρκή νίκη.
Διακηρύχθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο με τη νίκη στις 30 Αυγούστου ότι αυτά τα εδάφη είναι η αιώνια πατρίδα μας. Αυτή η νίκη είναι η ανακήρυξη της επανεμφάνισης στη σκηνή της ιστορίας και η άνοδος από τις στάχτες του ενός έθνους που επιδιώκεται να ταφεί στην ιστορία.
Ο αγώνας της Τουρκίας για ανεξαρτησία και μέλλον συνεχίζεται και σήμερα.Φυσικά δεν είναι σύμπτωση ότι όσοι προσπάθησαν να αποκλείσουν τη χώρα μας από την Ανατολική Μεσόγειο, που προσπάθησαν να εισβάλουν στην πατρίδα μας πριν από έναν αιώνα, ήταν οι ίδιοι εισβολείς. Ακριβώς όπως το έθνος μας έφερε τον αγώνα για τη σωτηρία στη νίκη, παρά την απουσία και την δυνατότητα, σήμερα, δεν θα διστάσει ποτέ να απογοητεύσει τις φιλοδοξίες και τις κινήσεις που έχουν στόχο να φέρουν όρους της συνθήκη των των Σεβρών, μέσα στην Μπλε Πατρίδα. Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για τη θέλησή μας σε αυτό το θέμα και την ακλόνητη πίστη μας στη νίκη
Με αυτές τις σκέψεις στο μυαλό μου, θυμάμαι με σεβασμό τον Γκάζι Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, τον ιδρυτή της Δημοκρατίας μας και αρχηγό της μεγάλης επίθεσης, και τον αδελφό του».
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Καθώς μαίνεται ο πόλεμος με τη Ρωσία
Και απειλεί τις αραβικές χώρες του Κόλπου
Οι Αρχές ερευνούν ανθρωποκτονίες κατά συρροή - Νεκρά βρέθηκαν και αρκετά κατοικίδια, κανείς δεν έχει συλληφθεί
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.