- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερμανία: O Όλαφ Σολτς θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD
Σήμερα είναι υπουργός Οικονομικών
Ο Όλαφ Σόλτς θα είναι ο υποψήφιος καγκελάριος του SPD στις γερμανικές εκλογές που αναμένεται να διεξαχθούν το 2021
Τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Όλαφ Σολτς πρότειναν οι Σοσιαλδημοκράτες ως υποψήφιό τους για την Καγκελαρία.
Την είδηση ανακοίνωσε και ο ίδιος ο Σολτς μέσω Twitter γράφοντας πως «η ηγεσία του SPD τον πρότεινε ομόφωνα για το πόστο αυτό».
«Τώρα έγινε γνωστό», έγραψε ο Σολτς «Προσβλέπω σε μια διασκεδαστική, έντιμη και επιτυχημένη προεκλογική εκστρατεία».
Οι εκλογές αναμένεται να διεξαχθούν το 2021, όταν ολοκληρώνεται η θητεία της Άνγκελα Μέρκελ.
Η απόφαση σηματοδοτεί την επιστροφή του πρώην δημάρχου του Αμβούργου, ο οποίος είχε ηττηθεί πέρυσι στην κούρσα για την ηγεσία του κόμματος από δύο αουτσάιντερ της αριστερής πτέρυγας. Τώρα η Σάσκια Έσκεν και ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς πρότειναν τον άλλοτε αντίπαλό τους, που από τον Μάρτιο του 2018 είναι επίσης αντικαγκελάριος στην κυβέρνηση συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών-Σοσιαλδημοκρατών.
Όμως ο Σολτς, τον οποίο η κρίση του κορωνοϊού μετέτρεψε από έναν προσανατολισμένο στη λιτότητα φρουρό του δημόσιου κορβανά σε ανοιχτοχέρη ταμία αρμόδιο για μαζικές δαπάνες για την υγεία και την παροχή κινήτρων ώστε η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης να προστατευθεί στη διάρκεια της πανδημίας, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια δύσκολη πρόκληση.
Το κόμμα, το οποίο για δεκαετίες ανταγωνιζόταν με τους Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ για την κυριαρχία στην πολιτική σκηνή, δεν έχει κερδίσει εθνικές εκλογές από το 2002 και τώρα βρίσκεται στις περισσότερες δημοσκοπήσεις στην τρίτη θέση, πίσω από τους συντηρητικούς και τους ανερχόμενους Πράσινους.
Μερικοί θεωρούν πως ο ένας από τους δύο επικεφαλής του κόμματος, ο Βάλτερ-Μπόργιανς, αναγνώρισε αυτή την πραγματικότητα χθες, Σάββατο, όταν αποδέχθηκε κάτι που άλλοτε θεωρούνταν κατάρα: ότι δίπλα στους Πράσινους, το κόμμα είναι ανοικτό να κυβερνήσει σε συνασπισμό με το κόμμα Η Αριστερά, τον κληρονόμο του κομμουνιστικού κόμματος της πρώην Γερμανικής Λαοκρατικής Δημοκρατίας.
ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Συγκεκριμένα μέτρα μείωσης των κινδύνων πρέπει να εφαρμοστούν»
Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο χωρίς να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό
«Όπως βλέπετε, θα γεννήσω από στιγμή σε στιγμή», είπε στην τελευταία ενημέρωση πριν γίνει για δεύτερη φορά μητέρα
Θα σπάσει το ρεκόρ του Μαρκ Ζούκερμπεργκ;
Ο άνδρας παραδέχτηκε την πράξη του και εξήγησε ότι το έκανε «για πλάκα»
Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν η πληγή θα κλείσει σε περίπου έναν μήνα
Μήνυση από τη μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας
Η χώρα ελπίζει ότι με την ήττα του Όρμπαν τα δεδομένα θα αλλάξουν
Τα μέλη της συμμορίας είναι γεννημένα μεταξύ 2012 - 2015
Σε πλήρη πολεμικό συντονισμό Ισραήλ και ΗΠΑ
Οι κατηγορίες πριν και μετά τον θάνατο του τραγουδιστή
Ο δούκας του Σάσεξ απέτισε φόρο τιμής στα θύματα των σφαγών που αποδίδονται στον ρωσικό στρατό στην Μπούτσα
Ο Τζον Άμπεντσαϊν έβαλε τέλος στη ζωή του, μετά από σύλληψη για υλικό παιδικής πορνογραφίας
Αποκαλύψεις του BBC - Στέγαζε γυναίκες σε πολυτελή διαμερίσματα, ενώ η βρετανική αστυνομία αρνούνταν να τον ερευνήσει
Συνεχίζεται η πίεση των ΗΠΑ προς τους συμμάχους της
Τι κι αν το YouTube τον πετάει από την πλατφόρμα, ο influencer συνεχίζει τα ακραία challenges
Κύμα κυβερνοεπιθέσεων μέσω Signal πλήττει υψηλόβαθμους πολιτικούς και διπλωμάτες
«Κανείς δεν περνάει τα Στενά χωρίς την άδειά μας», δήλωσε ο υπουργός Πολέμου των ΗΠΑ
«Η Ελλάδα παίζει ήδη ρόλο σταθεροποιητή και την επόμενη μέρα θα είναι ακόμη πιο κρίσιμη», τόνισε στην ATHENS VOICE o Αμερικανός διπλωμάτης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.